Ikari en de zon

Binnenkort gaat het zonnetje weer volop schijnen. Nu ben ik zelf meer een sneeuw en regen-mens, maar als de zon schijnt bescherm ik mijn huid.

Het verzorgingsmerk Ikari (waar ik de scrub van gebruik – het is een hemels product!) brengt enkele producten uit die speciaal ontwikkeld zijn om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV stralingen. Ik testte 2 van de 3 productjes uit, en in dit artikel kunnen jullie mijn bevindingen lezen.

Dermatoloog Ilan Karvani is een echte pionier op vlak van huidverzorging. Zijn huidverzorgingssysteem Ikari is het afgelopen jaar zeer succesvol gelanceerd op de Belgische markt. Ik schreef al over de scrub, die trouwens amazing met een hoofdletter A is.

Ik wil jullie eerst het Ikari Sérum Solaire tonen. Dit is een zonnecrème in sprayvorm, maar die zo licht als een serum aanvoelt. Het biedt een hoge bescherming tegen UVA en UVB stralen (SPF 50, baby!), laat geen witte film achter en heeft een aangename geur. Ook zitten er stamcellen en anti-oxidanten in het product die de schadelijke effecten van de zon neutraliseren.

Dit serum is echt de hemel! Het heeft een hoge SPF, dus je bent vrijwel zeker dat je goed beschermd bent tegen de zon.

Het serum heeft een superdunne en lichte textuur. Het trekt snel in en voelt niet vettig of plakkerig aan. Daar heb ik altijd schrik voor als ik zonnebescherming gebruik, want dat is natuurlijk geen goede basis voor make up. Maar dit is dus echt een serum en kan je gemakkelijk voor je dagcreme aanbrengen. De geur is inderdaad ook fris en aangenaam. Je hoeft dus geen schrik te hebben van een zware zonnebrandgeur.

Dan het Cure 1 serum. Dit is een groengekleurde serum dat kalmerend en herstellend werkt. Het werkt fantastisch bij een verbrande huid: de groene kleur neutraliseert roodheid en de vitamine E, bisabolol en andere actieve ingrediënten zorgen voor een anti-bacteriële en anti-inflammatoire werking.

Ik was niet van plan om mijn gezicht te laten verbranden om dit serum te testen (dat gaat me iets te ver), maar ik testte het gewoon uit op mijn huid. Ik heb soms wel last van geïrriteerde wangen: roodheid en van die pukkels, dus het leek me wel geen slecht idee om dit goedje uit te proberen.

Om echte roodheid te camoufleren moet je niet naar dit product grijpen. De groene kleur zie je niet en het neutraliseert dus de roodheid ook niet.

Wél merk ik dat dit serum erg helende ingrediënten bevat. Het kalmeert de huid meteen – het hielp zelfs met mijn gevoelige huid!

Uiteindelijk zorgt dit serum voor een gekalmeerde, verzorgde en minder rode huid. Zoals ik al zei moet je niet verwachten dat dit serum je roodheid camoufleert als een concealer, maar het helpt wel in de zin dat het de huid kalmeert.

Ik ben best onder de indruk van deze producten! Ik ga zelf niet veel onder de zon, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen wel gebaat zouden zijn bij het gebruik van deze producten. Vooral het Sérum Solaire is fantastisch! Deze zou ik wel nog kunnen gebruiken, zeker omdat hij snel intrekt en je er gewoon make up over kunt dragen.
Het Cure 1 Serum is zeker niét slecht, maar je moet hem gewoon niet kopen tegen de roodheid. De ingrediënten kalmeren de huid wel erg goed, dus zeker een aanrader als after sun!

Ikari Sérum Solaire – €39
Ikari Cure 1 Serum – €49,95

Verkrijgbaar via de website van Ikari.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. peggy timmermans says: Reply

  Ik ben in ieder geval erg beneuwd hiernaar!

 2. Mme_Sophistique says: Reply

  lijkt me heerlijk spul

 3. Oké wacht wacht wacht… Een sneeuwmens, dat kan ik begrijpen, dat ben ik ook. Maar een regenmens? Dat moet je mij toch eens uitleggen! Dat is voor mij onbegrijpelijk 😉 Het serum klinkt trouwens heel interessant.

 4. beautiesatwork says: Reply

  ik ben ook fan van de scrub 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, die is zalig he! Beste scrub ooit in mijn boekje.

 5. Ik houd van die spray on sunscreens tegenwoordig. IEDEREEN brengt er eentje uit nu dus ideaal voor luie mensen 😀

  1. DianaAPBL says: Reply

   Spray on protection!

Leave a Reply