Ici Paris XL Kabuki brush

Tijdens mijn shoppingtripje naar Wijnegem kocht ik ook een kabuki brush bij de Ici Paris. Ik hoorde er al veel goeds over, en aangezien ik nét het Prep+Prime poeder van MAC had gekocht, zocht ik een goede kwast om hem mee aan te brengen. Mijn oude poederkwast (eentje van ELF) was al hard en stug geworden, en ik hoopte dat dit schatje zijn waardige opvolger zou worden.

Het eerste wat ik dacht toen ik deze kwast uit de verpakking haalde? “Mijn God, wat is hij zacht!” Serieus, ik heb nog nooit een zachtere kwast gevoeld dan deze! Bovendien staan de haartjes dicht bij elkaar, zodat de kabuki lekker stevig is.

Het design van de kabuki is simpel en strak. Helemaal goed, vind ik, want mijn kwasten hoeven geen bloemetjes of andere versieringen te hebben.

Om los poeder zoals mijn Prep+Prime aan te brengen is deze kabuki gewoonweg he-mels! Hij is superzacht (ik kan dit niet genoeg benadrukken!) maar is stevig genoeg om poeder goed mee aan te brengen. Ook gewone compact powder kan hij goed aan, dus deze kabuki is een multi-tasking kwast.

Ik heb helaas toch enkele nadelen ondervonden bij deze kwast. Zoals je kunt zien op de foto hierboven, vangt hij erg snel stof op. Erg vervelend, maar je kan er natuurlijk wel iets aan doen. Verder verliest hij ook wat haartjes. Zo heb ik al meermaals meegemaakt dat ik poeder opdeed en dat er opeens een vervelend haartje op mijn gezicht plakte.
Ook schrok ik in het begin wel van het prijskaartje: €14,95. Maar nu ik hem een tijdje gebruik vind ik hem de kleine investering helemaal waard!

Pluspunten?
+ so… SOFT!
+ stevig genoeg om (losse) poeder goed aan te brengen
+ simpele design

Minpunten?
– trekt stof aan
– verliest wel haartjes

Conclusie? No sir, ik wil geen andere poederkwast meer! Als je een goede poederkwast zoekt, haal deze dan. Je zult er geen spijt van hebben.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

6 Comment

 1. Marijke says:

  Klinkt fijn! Heb hier nog al goeds over gelezen. 🙂

 2. Linh says:

  Ik heb die ook, hij is superzacht, alsof ik een puppy aai ofzo xd

 3. Ik heb wel vaker gemerkt dat borstels haartjes verliezen, het is zelfs zo dat borstels van echte haren het eerste jaar ook af en toe een haartje verliezen. Als deze 'versleten' is kan je die van Bare Minerals misschien eens proberen, is ook een hele fijne Kabuki. En zo blijven we bezig he? 🙂

 4. Kalypso says:

  Mij lijkt die van Catrice beter. Jammer dat die haartjes verliest.
  Liefs, xxx

 5. Miss MATC says:

  Klinkt goed! Maar als je die meeneemt is alle vuil, dan wil ik liever zo één die een huls heeft!

 6. Maccia says:

  Klinkt erg goed, al zal deze op den duur ook wel stug …. en kaal worden :p

Comments are closed.