Hema Cosmetic Brush Cleaner

Ik geef toe dat ik een beetje lui ben als het gaat over het schoonmaken van mijn kwasten. Ik gebruik er ook niet veel: enkel mijn Real Techniques Expert Face Brush en Blush Brush, een kwastje om mijn wenkbrauwen mee bij te werken en af en toe een concealer kwastje. Ik ben dus niet dagelijks in de weer met tientallen kwasten, dus dat is al een geluk.

In ieder geval: het is dus niet meer dan normaal om je kwasten af en toe een grondige poetsbeurt te geven. Natuurlijk heeft niet iedereen tijd om dat elke dag te doen. Gelukkig bestaan er dingen zoals deze Cosmetic Brush Cleaner van de Hema om je beauty tools schoon te houden, tot het weer tijd is voor de grote schoonmaakbeurt.

Ik las al op verschillende blogs een review over dit goedje, en ik besloot om hem zelf eens in huis te halen. Hij is namelijk absoluut niét duur (€4,50 voor 200 ml!), en hij schijnt ook goed te werken.

Ik heb al eerder ervaringen gehad met de Brush Cleanser van MAC, maar ik vond hem toch iets te duur (je betaalt een dikke €16 voor zo’n fles) om opnieuw te kopen. Dus hoopte ik uiteraard dat ze roze versie van de Hema even goed zou werken.

Het gebruik is heel simpel: je giet wat van deze cleaner op een doekje of tissue, en je wrijft er gewoon je vuile kwasten door. Sommige mensen gieten de cleaner liever in een verstuiver en gebruiken het op die manier.

Het eerste wat me opvalt is de zoete geur van het product. Die is namelijk erg sterk aanwezig, en blijft na het schoonmaken ook hangen in je kwasten. Op zich is dat niet erg, maar de ziekelijk zoete geur (ik kan het niet anders beschrijven) is niet echt aangenaam.

Maar goed, de werking is natuurlijk het belangrijkste. Ook daar ben ik niet echt geweldig enthousiast over. Ik moet namelijk heel wat product gebruiken om één kwast schoon te krijgen. Bovendien moet ik redelijk hard wrijven met mijn kwast, en dat lijkt me niet zo goed voor de haartjes.

Al bij al vind ik het een handig product om mijn kwasten, tussen twee grote schoonmaakbeurten in schoon te houden. Maar om het elke dag te gebruiken? Nee. De geur stoort me teveel, en ik vind niet dat het ZO goed werkt. Het vereist namelijk nogal veel product en tijd om één enkele kwast een beetje schoon te krijgen. Maar voor een snelle, oppervlakkige schoonmaakbeurt is dit een geschikt product.

Ik ga zeker niet stoppen met het gebruik van deze cleaner, omdat het toch de bacteriën in op mijn kwasten doodt. En dat is beter dan rondlopen met kwasten, aangekoekt met blush en foundation… Brrr!

Hema Cosmetic Brush Cleaner – €4,50 voor 200 ml

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

13 Comment

 1. petra says: Reply

  Hmm, had beter eerst komen lezen, heb hem vandaag ook aangeschaft…

 2. evelienphilippaerts says: Reply

  Ik heb ook pas eentje gevonden van Kruidvat. Heb verschrikkelijk veel product nodig om mijn kwasten proper te krijgen. Het helpt wel beter wanneer ik het op de kwast zelf aanbreng en niet op een stukje keukenrol.. Ik ga deze bus ook wel opmaken, maar denk dat ik daarna toch ook wel ga uitkijken naar die van MAC!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, die is wat duurder maar werkt echt heel goed!

 3. chitchatontherocks says: Reply

  Ik heb dus ook nog geen enkele positieve review gelezen over deze cleaner. En ik hou het – net als Kiss & Make-Up – bij Zwitsal om mijn borstels te reinigen.

 4. Ik hou het gewoon bij babyshampoo 🙂

 5. BellaChique says: Reply

  Aw spijtig van de geur, daar ben ik nogal picky in. Ik geruik nog steeds de Mac versie, maar ik ga mss die van Bobbi Brown ook eens proberen ^^.

 6. Carmen says: Reply

  Ik vind hem ook echt niet fijn, droogt echt niet op wat ook heel slecht is voor kwasten. Absoluut geen fijn product!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, jammer he! Dan kan je beter enkele euro\’s meer neertellen en die van MAC kopen..

 7. DianaAPBL says: Reply

  Same here, alleen vind ik het een beetje duur!

 8. Mme_Sophistique says: Reply

  geef mij maar mijn mac brush cleanser

 9. Redhotjillypeppers says: Reply

  Ik heb hem ook en vind het echt een slecht product. Hij maakt mijn brushes nat en daarmee is dan ook alles gezegd. Jammer.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Hij maakt bij mij de kwasten een beetje schoon, en dat is het. Jammer dat jij een nóg slechtere ervaring hebt!

 10. beautiesatwork says: Reply

  heb tot nu toe nog geen positieve reviews gelezen over dit product….

Leave a Reply