Hairdressers Without Borders

Terwijl ik dit schrijf, zit ik weer met een krop in de keel. Ik wil jullie kennis laten maken met een organisatie die mij enorm heeft aangesproken, namelijk Hairdressers Without Borders.

Toen ik gisteren de Flair las, viel mijn oog op dit artikel. Kapsters die mensen in arme landen een knipbeurt geven? Het intrigeerde mij wel, en ik begon te lezen. Toen ik de pagina omsloeg, zat ik daar met een krop in mijn keel.

“Hoe gelukkig je iemand kan maken met een knipbeurt, wordt zwaar onderschat.” Dat begreep ik volkomen. Mijn mama is vier jaar geleden gestorven, en heeft daarvoor nog een jaar in het ziekenhuis doorgebracht. Ze is nog, voor haar overlijden, even naar huis kunnen komen. En één van de dingen die ze zeker wilde doen, ook al was ze nog heel zwak en ziek, was naar de kapper gaan om haar haren te laten knippen. Echt blij dat ze daarna was! Je kan je dus wel goed inbeelden dat ik meteen wilde helpen.

Ik stuurde meteen een mailtje naar de oprichtster van HWB – Esther Nieremeijer. Ik kreeg meteen een vriendelijk antwoord terug. Ze gaf mij een adres waar ik nu al mijn niet-gebruikte haarproducten (shampoos, conditioner, haarolies, stylingproducten etc) naar toe ga sturen. En dat is nogal een grote doos.
Nu, ik zeg altijd tegen mijn zussen en vrienden dat ze mogen nemen wat ze willen. Maar ondertussen heb ik de meeste onder hen al zowat bedolven onder de haarproducten. Ik zit dus met een groot overschot (echt een luxeprobleem, niet?), en ik vond geen betere manier om hiermee om te gaan dan ze te doneren aan HWB.

Wat gebeurt er nu met deze producten?

Wel, Esther en HWB gaan in maart volgend jaar naar Manilla in de Filipijnen. Ze gaan daar, samen met een paar vrijwilligers, 380 kinderen een serieuze make-over geven, maar bieden hen ook een opleiding aan tot kapper. Zo kunnen ze zelf aan de slag om anderen een gelukzalig gevoel te geven. Een soort van pay it forward, zeg maar!

Ik ben ongelofelijk blij dat ik op deze manier kan helpen. Het is echt geen moeite, en ik voel me eerlijk gezegd best lullig dat ik enkel haarproducten kan aanbieden. Maar zoals Esther in het artikel in de Flair zegt: onderschat zeker niet hoe goed je iemand kan laten voelen door hun haren te knippen en te stylen. Ik kan er over meespreken.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in HWB, zelf producten willen doneren (dat kan gaan van haarproducten tot borstels en stijltangen!) of zelfs vrijwilliger willen worden – hieronder vinden jullie al de informatie. Je mag mij ook altijd mailen voor meer info, en dan geef ik het zeker door.

– e-mailadres: hwb.nonprofit@gmail.com
Facebookpagina
– bank details:
BANK NAME: KBC Bank
ACCOUNT NAME: Hairdressers Without Borders
IBAN: BE83 7310 2592 2415
BIC: KRED BE BB

Ik blijf alvast deze organisatie steunen, en hoop dat er op deze manier nog mensen zijn die een steentje willen bijdragen. Kinderen, vrouwen en mannen over de hele wereld danken jullie!

En dank je wel, Esther en al de andere medewerkers van HWB.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. Selma says: Reply

  Wat een bijzondere en mooie actie zeg!

 2. Wat een goed idee zeg! Ik had er nog nooit van gehoord maar ik kan me goed voorstellen dat het een opknapper is!

 3. Super meid dat je dit doet!!

 4. Heel bewonderenswaardig van je, top.

 5. Echt top van je, dat je dit doet!

 6. liesbethvv says: Reply

  Heb het ook gelezen, echt een leuk initiatief dat vast zijn uitwerking niet zal missen. En wat goed dat je al je haarspullen gaat doneren, ik ben zelf ook superhard tegen verspilling van producten of ze gwn te oud laten worden dus vind het een superidee 🙂 Well done, missie!

  <3

 7. Amai, das een heel mooi doel ! Zo super van je dat je al je spullen wil doneren, is echt mooi :-).

 8. beautiesatwork says: Reply

  Prachtig dat je dit doet Diana! Ik weet zeker dat je mama fier op je is 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Wow, superlief van je! <3 Damn, you're making me cry again! :')

   1. beautiesatwork says: Reply

    Dat was niet de bedoeling hoor 🙂 *knuffel*

Leave a Reply