Getest: Caudalie Vinexpert

Enkele maanden geleden ontving ik enkele producten uit het Caudalie Vinexpert gamma, een echte innovatie op gebied van anti-aging producten. Ik liet ze testen door de mama van mijn beste vriendin, en ze heeft de moeite genomen om een heel leuk verslagje te schrijven!

De Caudalie Vinexpert producten zijn gemaakt op basis van Resveratrol, een chemische verbinding die onder meer voorkomt in de schil van blauwe druiven. In de jaren ‘90 kwam Resveratrol in de belangstelling als een mogelijke verklaring voor de “Franse Paradox”: door het drinken van rode wijn zouden bij de Franse bevolking minder hartaandoeningen voorkomen, ondanks hun relatief vetrijke voeding. Van Resveratrol wordt verondersteld dat het mogelijk een gunstige werking zou hebben bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker, alsook een anti-aging effect.

Ik ben een 51-jarige vrouw, en heb de volgende huidproducten nu reeds een drietal weken in gebruik:

  • Verstevigend Serum: ‘s morgens en ‘s avonds aan te brengen op aangezicht en nek
  • Serum Ogen & Lippen: ‘s morgens en ‘s avonds aan te brengen rond ogen en op lippen
  • Kruiden Nachtcreme: ‘s avonds aan te brengen op aangezicht en nek, eventueel na een laagje Verstevigend Serum

Beide serums hebben een aangename, frisse geur. Ze smeren goed uit, en dringen snel in de huid. Aldus vormen zij een goede basis voor make-up. De nachtcreme heeft een zachte, kruidige geur en voelt iets vetter aan.

De verpakking is praktisch, hygienisch en oogt bijzonder stijlvol. Verstevigend Serum (30ml) en Serum Ogen & Lippen (15ml) hebben een handig doseerpompje, de nachtcreme zit in een tube (40ml).

Wat de prijs betreft: voor een 30ml flacon Verstevigend Serum betaal je ongeveer €48, voor een 15ml flacon Serum Ogen & Lippen ongeveer €37 en een 40ml tube nachtcreme kost ongeveer €39. Dit is niet goedkoop, maar min of meer in dezelfde prijscategorie als andere merken zoals bv. Estee Lauder.

Er is wellicht meer tijd nodig om enig verjongingseffect te kunnen observeren, maar op korte termijn is Caudalie Vinexpert alvast een aangename ervaring.

Leuk om weten is dat Caudalie 1% van hun wereldwijde omzet doneert aan milieuorganisaties!

Veel liefs,
De mama van mijn beste vriendin 😉

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 Comment

  1. beautiesatwork says: Reply

    mijn mama was er tevreden over 🙂

Leave a Reply