Gender Balance In The EU

Vandaag eens een ander soort artikel, maar daarom is het zeker niet minder belangrijk!

Zoals jullie misschien wel weten, is de ongelijkheid tussen vrouwen nog steeds niet helemaal verdwenen.  Het lijkt niet zo evident, maar in de EU zijn het nog steeds vooral mannen die de topposities bekleden. Vooral in de politiek en in de zakenwereld, maar ook op andere vlakken. In de nationale parlementen, bijvoorbeeld, is minder dan 1 op 4 leden een vrouw. In het Europees parlement is slechts één op drie leden een vrouw! En dat terwijl we toch allemaal weten dat vrouwen het sterke geslacht vormen… 😉

Gelukkig laat de EU het niet daarbij! Ook al is het de verantwoordelijkheid van de individuele EU landen om iets aan die ongelijkheid te doen, de Europese Commissie moedigt het gelijkheidsproces zeker aan.

Neem nu bijvoorbeeld The Women’s Charter die de Europese Commissie in maart 2010 heeft ingevoerd, of The EU Strategy For Equality Between Women die nog eens bevestigd werd door de Europese Commissie. Dit allemaal zou het aantal vrouwen in belangrijke posities moeten doen stijgen.

Op 1 maart 2011 heeft Vice-President Reding allemaal bedrijven aangemoedigd om het Women on the Board Pledge for Europe te tekenen om meer vrouwen in die posities te krijgen. Men wilt tegen 2015 zo’n 30% vrouwen behalen – niet onmogelijk als iedereen meewerkt!

In het filmpje hierboven vind ik het heel goed gevonden hoe de EU dit probleem aankaart! Je ziet hoe vrouwen eigenlijk tegen een glazen plafond lopen, terwijl de mannen vrij verder kunnen lopen.

Ik vind het alvast heel goed dat de EU zoveel moeite doet om dit probleem aan te pakken. Het blijft eigenlijk echt nog ongelofelijk dat er nog steeds zo’n ongelijkheid aanwezig is in deze tijden, maar goed. Samen komt het in orde!

Trouwens, mijn eigenste oudere zus is een top business woman. Ze heeft een topfunctie binnen een groot bedrijf, en klimt alsmaar hoger en hoger en staat zeker en vast haar mannetje tussen al die mannen. Zo moeten er meer komen!

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone