Gastartikel – Wie is de schoonste van het land?

Na een uitgebreide douche, het stylen van je haar en het kiezen van een outfit ben je nu toe aan je make up. Om ervoor te zorgen dat je er iedere dag weer vlekkeloos uit ziet, zijn een aantal basisingrediënten handig om te hebben. Denk daarbij niet aan make-up, maar juist hetgeen wat je gebruikt om het netjes op je gezicht te smeren! Bijvoorbeeld een spiegel van de Sanitairwinkel, want zonder dat ding zie jij toch niet waar de mascara, de oogschaduw of de lippenstift naartoe gaan?

>” />Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Om ervoor te zorgen dat je na het aanbrengen van make-up er niet uit ziet als een clown, gebruik je tijdens de werkzaamheden een spiegel. Je hebt verschillende soorten spiegels die het voor jou wat makkelijker maken om make-up aan te brengen. Je kunt je iedere keer verschansen voor de badkamerspiegel, maar de andere huisbewoners zullen er niet zo blij mee zijn als jij een uur lang de badkamer bezet houdt!

Zorg voor een mooi kaptafeltje bij jou in de kamer, zodat je in alle rust bezig gaat met je uiterlijk. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel met verlichting aan de zijkant, zodat je altijd goed zicht hebt op wat je aan het doen bent. Voor de kleine dingetjes, zoals het opbrengen van nepwimpers of het tekenen van een lijntje boven je oog, gebruik je een kleinere spiegel. Een wandspiegel maak je vast aan de wand en kan je helemaal naar je toe trekken. Deze spiegels hebben vaak twee kanten, waarvan de één normaal is en de andere een paar keer vergroot. Superhandig dus, ook bij het epileren van je wenkbrauwen!

Met alle spulletjes in je hand

Als make-up-liefhebber verzamel je in een relatief korte tijd vrij veel items. Zo heb je verschillende mascara’s, oogpotloden, rouges, lippenstiften en meer. En vergeet ook niet al de kwasten en ander gerei wat je gebruikt om het op je gezicht te brengen. Je kunt je voorstellen dat, wanneer je al deze spulletjes op je kaptafel laat liggen, het een behoorlijke chaotische rotzooi wordt. Bedenk voor jezelf een handig systeem om alles netjes op te ruimen, maar nog wel zo dat je ziet waar wat ligt. Het hoeft helemaal niet duur te zijn! Koop bijvoorbeeld wat opbergdozen bij de Hema.

Kies voor een stijl die bij jou in het interieur past. Wil je dozen met een open bovenkant of kies je juist voor een kistje met lades? Kies ook niet voor te grote opbergdozen, want je doosjes met oogschaduw, je foundation of je nagellakjes zijn maar kleine items. Door verschillende dozen aan te schaffen, verdeel je ieder soort item in één bakje.

Houd de lippenstiften bij elkaar door ze ondersteboven in een mandje te zetten, zodat je aan de onderkant afleest welke kleur je precies moet hebben. Kies voor een smal doosje voor al je oogpotloden, evenals één voor je mascara’s. Denk ook aan opbergruimte voor je wattenstaafjes, wattenschijfjes en je penselen. Met een klein prullenbakje op je kaptafel zorg je dat al je smerige spulletjes gelijk weg worden gegooid. Zo houd je overzicht op je make-up-tafel en in de rest van de kamer!

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply