Ook jij verdient ontspanning!

 Druk, druk, druk. Waarschijnlijk klinkt dit je heel bekend in de oren. Grote kans dat je dit dan ook al vaker hebt gehoord: neem wat tijd voor jezelf en ontspan! Probeer hier wat mee te doen, het wordt vast niet voor niks tegen je gezegd. Spanning en stress hebben namelijk grote gevolgen. Denk hierbij aan slaaptekort, minder eetlust, wallen en huidirritaties. Niet echt iets waar je met smart op zit te wachten, dus kies eens voor jezelf en geef dat lekker bedje van je eens wat meer aandacht.

Ontspannen

Een van de hoofdoorzaken van spanning en stress, is slaaptekort. Je hebt het zo druk, dat slapen pure tijdverspilling lijkt. Vergis je echter niet, dit kan het probleem alleen maar erger maken. Tijdens de nacht worden de beschadigde huidcellen verzorgd en vernieuwd. Daarnaast zorgt een slaaptekort voor een verhoogd stresshormoon cortisol. Zo als de naam het al zegt, dit hormoon zorgt voor stress. Ook wordt de kans op huidontstekingen vergroot. Alsof dit nog niet erg genoeg is, slaaptekort tast tevens je weerstand aan, waardoor je sneller een griepje of een virusje oploopt. Genoeg redenen dus om genoeg uurtjes in je bed door te brengen, het liefst minimaal 8 uur.

Hello sauna!

Als je eenmaal goed uitgerust bent, is het tijd om een volledig dagje te ontspannen en al je zorgen te vergeten. Waar kan dit nou beter dan in de sauna? Laat jezelf eens lekker verwennen met een hot stone massage, een Dr. Fish behandeling of een modderbad. Daarnaast kun je in wellness resorts vaak onbeperkt genieten van sauna’s, hottubs, scrub gelegenheden en kruidenbaden. Proef en ervaar de zweer van zo’n heerlijk rustgevend oord en geniet van je rust. Ga alleen of samen met een vriendinnetje om eens lekker bij te kletsen. Je moeder of beste vriendin zal het tevens ook niet erg vinden als ze op een dagje sauna getrakteerd wordt.

Ontspannen tussen de kleren

Naast alle sauna’s en stoombaden is er nog iets waar vrouwen heel erg van houden: shoppen! Misschien niet de ideale bezigheid om te ontspannen, aangezien je vaak gesloopt thuis komt, maar toch vinden wij het heerlijk om te doen. Tijdens het shoppen is het natuurlijk belangrijk dat je kijkt naar de combinaties die je kunt maken. Je kunt nog zo’n leuk shirtje gekocht hebben, maar als hij niet matcht met je oorbellen of schoenen, houdt het op. Probeer eens wat nieuws uit. Je leren jasje dat matcht met je leren horloge en bijvoorbeeld je leren Huawei Ascend G525 hoesje of leren Huawei Ascend Mate hoesje. Je sjaal is ook leuk te combineren met je oorbellen, bandeau, lippenstift of telefoonaccessoire. Als je eenmaal wat leuke dingen bij elkaar hebt geshopt, oog je een stuk zelfverzekerder, wat weer een positieve invloed heeft op je stress. Oftewel, shoppen is goed voor je!

Dit artikel is geschreven door Naomi

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

  1. In het weekend neem ik altijd een momentje voor mijzelf waarin ik een maskertje neem en extra lang onder de douche sta met mijn favoriete rituals producten.
    Liefs, xxx

  2. Oeh alleen de foto bij het artikel al! Ik neem ook echt te weinig tijd om te relaxen. Tijd om weer eens naar de sauna te gaan, want dat noem ik altijd verplicht ontspannen 🙂

  3. chitchatontherocks says: Reply

    Oh man! Nu heb ik idd ook goesting in een dagje naar een saunacomplex… of in een Thaise of Balinese massage. Hmmmmm!

  4. Sauna, aaaah. Een dagje naar de wellness, dat zou ik nu wel willen…

Leave a Reply