Festivals: leven in een andere wereld

Hoera, het festivalseizoen is begonnen! Zo heb je al Rock Werchter en Tomorrowland in België gehad, en in Nederland nam Pinkpop als een van de eerste de aftrap. Waar je ook heen gaat, tijdens een festival bevind je je in een hele andere wereld. Je comfortabele tweepersoonsbed ruil je in voor een enkel slaapmatje, je moeder die elke ochtend een ontbijt klaarmaakt voor een vet broodje ei bij een kraam en warm douchewater voor een vieze, modderige douche met al honderd anderen die jou voorgingen. Hoe kom jij je festival zo goed mogelijk door? Hieronder een paar tips.

festival_gente

Hou je van een goede hygiëne en lijkt je zo’n vieze douche dan ook verschrikkelijk? Er is een noodoplossing, en dat is een pakje met hygiënische doekjes. Maak jezelf in je tent even schoon en je kunt er weer tegenaan. Wanneer je haar niet snel vet wordt, kun je misschien het hele festival nog doorkomen, maar wanneer dat niet het geval is, kun je je wasbeurt in een vieze douche in ieder geval nog uitstellen.

Zorg ook voor een klein flesje handgel die makkelijk in je tas past. Op die manier kun je op elk moment makkelijk je handen wassen zonder dat je water nodig hebt. Een frisse deodorant is ook heel fijn om bij je te hebben. Met zo’n hele dag slenteren op een festival in de hete zon kun je nog weleens flink zweten en stinken. Dan is het heerlijk om je met een deodorant jezelf even op te kunnen frissen.

Als je na de optredens een beetje wilt relaxen bij je tent, moet je natuurlijk ook iets te doen hebben. Zorg dat een van je vrienden een gitaar meeneemt, zodat je samen rondom een kampvuur naar nog meer live muziek kunt luisteren. Regel ook internet voor je tablet, zodat je vanaf daar op een groot scherm de akkoorden kunt opzoeken. Heb je even genoeg gehad van muziek? Pak dan je tablet erbij, download een paar digitale bordspellen en maak er een gezellige avond van! Zorg je van te voren wel voor een goede tablethoes en voor je nieuwe LG een LG G3 cover? Bescherming voor je gadgets is noodzakelijk met al het zand en vuil dat in je dure apparaten komt!

Voor hygiëne is gezorgd en ook gezelligheid bij je tent is geregeld. Nu moeten we de dure kraampjes op het festivalterrein nog aanpakken. Wanneer je de hele dag bezig bent krijg je snel honger, maar om alleen snacks bij eetkraampjes te kopen is heel duur. Pak wat goedkope snacks als mueslibars en andere koeken in. Dat is ook nog gezonder en calorie-armer. Je gewicht houd je daarmee gegarandeerd meer op peil. Ben je iemand met een gat in je hand en weet je dat je veel te veel geld aan dit soort snacks op het festival uitgeeft? Beloon dan jezelf met een leuk nieuw horloge, mobiel of phone cover als je terug bent. Zeker weten dat het werkt!

geschreven door Naomi

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

  1. Tessa says: Reply

    leuk artikel! ik werk er wel eens op de ehbo post dus ik zie altijd de 'andere kant' van deze festivals :p the dark side haha x

    1. DianaAPBL says: Reply

      Nu maak je me benieuwd, Tessa! Veel dronken mensen, zeker? 😉

  2. Handige tips. Van die desinfecterende handgel heb ik sowieso altijd bij. Je weet nooit als er ergens geen zeep is.

  3. Handige post :)! Ik vertrek binnenkort zelf naar een festival en die reinigende handgel stond nog niet op mijn 'mee-te-nemen'-lijstje!

Leave a Reply