Feeling blue with L’Été Papillon de Chanel

Over iets minder dan een week komt de zomercollectie van Chanel uit – L’Été Papillon De Chanel. Deze collectie is geïnspireerd op de sprankelende kleuren van de vleugels van een vlinder. Je vindt dus felle tinten blauw, koraal en roze – perfect voor de zomer!

Ik ontving twee mooie items uit deze collectie. Kijken jullie mee?

>” />Ik ontving een nagellak in de kleur 667 Bel-Argus, en een mascara in de kleur 47 Aqua Blue.

Laten we eerst eens naar het nagellakje kijken. Deze is in het flesje al een eyecatcher!

Zoals bij alle Chanel lakjes moet je eerst het dopje eraf halen vooraleer je aan het ‘echte’ dopje komt. You know what I mean.

Bel-Argus wordt beschreven als een ‘deep, metallic blue‘. Een simpele beschrijving, maar oh zo nauwkeurig!

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van dit kwastje. Ik vind hem namelijk iets te smal en te rond, en daarom was het even klungelen tijdens het lakken. Dit is dus kwestie van persoonlijke smaak, het is dus zeker geen slecht kwastje.

Het resultaat mag er alvast zeker zijn! Ik kon niet stoppen met staren naar mijn nagels.

De diepblauwe kleur met metallic finish, en de glans… Gewoon prachtig! Ik denk dat Bel-Argus snel uitverkocht zal zijn!

Door mijn superrechte wimpers die gewoonweg niét krullen, draag ik geen mascara. Met een blauwe variant had ik dus nóg minder ervaring!

De verpakking van de Inimitable Waterproof Mascara vind ik alvast echt heel mooi maar toch simpel. De mascara zit in een strakke zwarte huls met een gouden detail. Meer moet dat soms niet zijn!

Aqua Blue is een groenblauwe kleur. Ik vind dat hij best een goede overeenkomst toont met Bel-Argus.

Het borsteltje is gemaakt van kunststof. Die stekeltjes zien er misschien eng uit, maar ze zorgen voor een nauwkeurige aanbrenging en gescheiden wimpers.

Deze mascara belooft al dezelfde voordelen van de ‘gewone’ Inimitable mascara, maar dan met een vleugje kleur. Hou je dus klaar voor verlengde, gekrulde wimpers met een kleurtje!

Wat een mooie kleur, niet? Ik zou hem persoonlijk liever als eyeliner dragen, gewoon omdat ik geen mascarafreak ben.

Maar! Het effect is ongelofelijk mooi. Ik had dit totaal niet verwacht! Eerlijk gezegd dacht ik aan een resultaat à la Effie van The Hunger Games, maar dit is een subtiele manier om kleur in je make up te brengen.

Van dichtbij zie je de gekleurde mascara goed zitten. Maar van een ‘normale’ afstand zie je een hint van blauw, zeker als je knippert. Ik snap nu heel goed waar Chanel haar inspiratie vandaan haalde! Als je knippert lijken je wimpers inderdaad op vlindervleugels. Pretty!

Je kan deze mascara bovendien over een zwarte mascara aanbrengen, bijvoorbeeld aan de tipjes van je wimpers. Of voor de durvers: gewoon opsmeren!

Over de beloftes van de mascara kan ik eigenlijk niet veel zeggen. Zoals ik al zei zijn zijn wimpers kaarsrecht en amper te krullen, dus voor mij heeft het weinig nut om mascara te dragen.
Wat ik wél kan zeggen, is dat deze mascara echt waterproof en smudgeproof is. Ik heb hem namelijk de hele dag gedragen, gewoon om te testen, en op het einde van de dag zat alles nog netjes op z’n plaats. I am impressed!

Ik ben alvast heel blij met de nagellak, en verrassend genoeg ook met de mascara. Ik denk eraan om deze inderdaad op de tipjes van mijn wimpers te dragen, voor een vleugje kleur.

Ik denk dat de appeal van deze zomercollectie erg groot is, en dat er veel dames (en heren!) op 10 mei naar de winkels zullen rennen. De lipproducten zien er ook prachtig uit, maar vooral dit lakje zal snel de deur uit zal vliegen! Als je hem ook wilt zul je op 10 mei wel klaar moeten staan, want het is een LE kleurtje.

Chanel Inimitable waterproof mascara – €30,50
Chanel Le Vernis – €23

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

12 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Ik vind de nagellak ook supermooi! Ik heb de zwarte Inimitable-mascara en dat is écht mijn favorietje. In't blauw zou ik hem zélf niet durven dragen…

 2. Ik ben fan van de hele collectie! Er zit zelfs een gele mascara bij en die zou ik best wel eens voor een shoot willen gebruiken!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Klinkt erg leuk, zo\’n gele mascara voor een shoot!

 3. mostlysunnybunny says: Reply

  Isn't Bel-Argus SUPER cool? I love the duochrome effect! Aqua Blue is for sure fun as well. I think it'll work layered over black, or maybe on the bottom lashes!

 4. Mme_Sophistique says: Reply

  dat lakje is supermooi maar die mascara laat ik toch ook mooi aan me voorbijgaan

 5. De blauwe mascara vind ik maar niks (hello 80s) maar de nagellak is heel mooi!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Inderdaad een beetje 80's, maar ik vind het toch leuk, verrassend genoeg!

 6. Krizia says: Reply

  Die nagellak is echt mooi, maar ik vind Chanel nagellakjes een hel om mee te werken. :s

  x Krizia

  Shark Attack – Fashion Blog

 7. beautiesatwork says: Reply

  twijfelgevallen voor mij 🙂

 8. De mascara ziet er wel een leuk zomers item uit !

 9. BellaChique says: Reply

  Ze zijn beiden echt heel mooi! Bel Argus had ik misschien ook moeten vragen, haha ^^. Het effect is idd prachtig met zo'n mooi gloed! Nu moet ik wel zeggen dat ik gekleurde mascara nooit zo goed heb gesnapt maar deze kleur is echt wel leuk!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Die blauwe nagellak wat jij had geswatcht vond ik er best wel op lijken, misschien iets lichter? En ja, de mascara is echt verrassend goed!

Leave a Reply