Fashionable gewichtstraining

Pak jij wel eens de beruchte krachthoek mee tijdens het fitnessen? Grote kans dat je deze overslaat net als de meeste van ons. We lopen vaak in een rechte lijn naar de crosstrainer en loopband, maar waarom zouden we niet eens een keer met gewichten werken? Om een strak lichaam te krijgen kunnen de gewichten ons een aardig eindje op weg helpen! Lees snel verder voor oefeningen en fashion in de sportschool!

Heel veel vrouwen denken dat krachttraining meteen leidt tot een breed en gespierd lichaam en gebruiken dit soms ook als excuus om niet aan de gewichten te beginnen. Ladies, ik kan jullie geruststellen, want wij hebben een hele andere lichaamsbouw dan de gemiddelde man, waardoor we niet eens breed kunnen worden. Als je de komende vijf jaar elke dag in de sportschool aanwezig bent zou het eventueel mogelijk zijn, maar dat zijn we niet van plan, toch?

 

Probeer jouw wekelijkse squat en lunge oefening eens met gewichtjes te doen, zodat het resultaat veel effectiever is. Bij jouw squat oefening zorg je voor voldoende gewichten op je schouders en zak je voorzichtig door je knieën met je kont naar achter. Bij de lunges moet je de gewichten in je handen houden en zorgen dat je armen gestrekt blijven tijdens de oefening. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, zal je merken dat je meteen resultaat boekt en het steeds beter gaat.

Deze oefeningen kan je ook prima thuis doen. Koop wat gewichtjes en ga aan de slag. Nieuwe oefeningen zoek je op via YouTube of in de Appstore. Er zijn super veel apps die jouw voorzien van oefeningen met uitleg en instructeur. Zet jouw Huawei in zijn houder neer, zodat je eenvoudig kan kijken en oefenen tegelijk. Met een handig accessoire, zoals bluetooth speakers, kan je een lekkere beat afspelen op de achtergrond.

Zorg voor een passend outfit tijdens je work-out, waarmee je zelfverzekerd overkomt. Sporten moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven, dus mogen we ons uitsloven met onze outfit. De strakke sportlegging is super hip, maar waarschijnlijk wel een beetje aan de warme kant tijdens de zomerperiode. Ga daarom voor een luchtig sportshortje met een leuk kleurtje, zodat je lekker opvalt. Maak het af met een eenvoudig hemdje en toffe sneakers van Nike, zoals de Nike Air Max.

Tegenwoordig gaan we niet meer door het leven zonder telefoon, dus grote kans dat deze ook mee de sportzaal ingaat. Check de tijd van je oefening, maak even een selfie tussendoor en doe inspiratie op over nieuwe oefeningen. Als jouw telefoon meegaat, zorg dan voor een handige sportarmband of andere beschermhoes, zodat hij kras- en stofvrij blijft. Zorg er voor één met extra vakjes voor pasjes, zodat je jouw sportpasje bijvoorbeeld altijd bij je hebt.

Dit artikel is geschreven door Naomi

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone