Event report – #1DWORLDBELGIUM

Afgelopen vrijdag werd ik uitgenodigd om als één van de eersten de One Direction pop-up store te ontdekken. Awesome!

Sommigen van jullie weten het misschien al, maar ik ben toch een grote 1D fan! Niet in de zin van “OMGOMGHARRYILOVEYOUMARRYMETRAANWEENGIL”, maar ik kweel toch vrolijk mee met al hun liedjes. Voor mij was het dus een hele eer om bij de ‘press&VIP’ te horen die als eersten de winkel binnen mochten. Vandaag een (lang) verslagje met veel foto’s om jullie een blik in de winkel te gunnen, zonder dat jullie je moeten begeven onder duizenden tienermeisjes.

Ik werd om 8 uur in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas verwacht. Ik moet helemaal van Oost-Limburg komen, dus dat werd een autoritje van anderhalf uur. Ik had schrik voor een drukke ochtendspits en wilde toch echt wel op tijd komen.
Ik heb die avond ook niks geslapen – niet omdat ik zenuwachtig was om de kartonnen cut-outs van 1D te ontmoeten. Ik slaap altijd slecht als ik vroeg moet opstaan. Bovendien was ik nog ziek (grieperig met flink wat koorts), dus het was een zware ochtend. Maar voor 1D heb ik dat graag over!

Gelukkig werd ik in de Press&VIP lounge ontvangen met een uitgebreid ontbijt en de mogelijkheid om even tot rust te komen voor ik me moest begeven onder de menigte.

En de menigte was er zeker al! Nog voor 8 uur stond er al een hele lange rij met wachtende fans.

Ook radiozender MNM was ter plekke. De ochtendshow (met Astrid Demeure!) stond tussen 6 en 9 helemaal in het teken van 1D. De fans zongen allemaal luidkeels mee met elk 1D liedje dat door het winkelcentrum knalde.

Er waren ook al tientallen journalisten en fotografen aanwezig. Hieronder was Birte van de Joepie enkele wachtende 1D fans aan het interviewen. Overigens een hele toffe madam, die Birte! Ik heb even met haar gepraat en het is echt wel een lieve.

Om 8 uur stipt mochten de pers naar binnen om de winkel te bewonderen. En dit was het dan!

Eerlijk gezegd had ik de winkel veel groter verwacht. Ik kon me amper voorstellen hoe druk het hier wel niet zou zijn als de deuren officieel open gingen.

Heel de winkel was trouwens beklad met posters en foto’s van de jongens, en er stonden tv-schermen die 1D clipjes afspeelden.

Na de eerste snelle rondblik door de winkel bekeek ik de producten van dichterbij. Het was niet zo’n héél uitgebreid assortiment, maar de fans zullen er meer dan blij mee zijn.

Er werd vanalles verkocht: vooral t-shirts en andere kledij, maar ook bekers, tassen en zelfs stick-on nagels!

Bekers, voor als je van je ochtendkoffie wilt genieten samen met Zayn, Harry, Liam, Niall of Louis.

Er lag vooral kledij in de winkels. Zo waren er stapels t-shirts met telkens een andere foto of opschrift van 1D. Ook kon je hoodies en zelfs een onesie kopen!

Ik was eigenlijk van plan om een t-shirt te kopen om in te slapen, maar ik vond de prijzen toch belachelijk hoog. €25 voor een t-shirt, €60 voor en trui en zelfs €70 voor een hoodie. Voor een simpel klein winkeltasje telde je al €5 neer, en voor een pet al snel €15.
Uiteindelijk heb ik dus niks gekocht, maar ik had al meteen medelijden met die arme ouders die honderden euro’s zouden uitgeven in deze kleine pop-up store.

Verder in de winkel was er nog een karaokehoek, waar je dus mee kon bleiten met de liedjes van 1D. Er was ook nog een fotohoek met een green screen waar men je tussen de jongens photoshopte.

Na foto’s te hebben gemaakt, stonden we allemaal te wachten tot de eerste fans binnen mochten. Hier stonden enkele fotografen en journalisten die niét uitkeken naar het feit dat ze binnen enkele minuten zouden verdrinken in een horde tienermeisjes.

En dan was het eindelijk zo ver: de eerste groep mocht naar binnen. Zij hadden tickets gewonnen bij o.a. MNM en behoorden tot de lucky ones die nog voor de grote massa naar binnen mochten.

Al snel begonnen de eerste traantjes te vloeien. Ik snapte dat niet goed, want de jongens waren er niet zélf (maar bon, ik zit dan ook niet meer in mijn crazy tween-fase).

Iedereen wilde een boodschap achterlaten op de 1D Signing Wall. Ik stond er bij en keek er naar, en verzamelde enkele van de gekste boodschappen.

Het verbaasde me dat het redelijk ‘netjes’ is gebleven, want ik heb gehoord dat er in andere landen best wel wat hitsige boodschappen werden achtergelaten voor de jongens.

Ik heb zelf ook maar een boodschap achtergelaten: kort en simpel. Het leek me niet gepast om een uitgebreide liefdesboodschap voor Liam en Niall achter te laten, zeker als 21-jarige…

Ondertussen vlogen de euro’s over de toonbank. Moeders en vaders haalden hun bankkaart boven om hun dochters tevreden te stellen. Dit meisje had een cut-out van Harry gekocht, hoogstwaarschijnlijk om in haar slaapkamer te zetten. Anderen liepen dan weer naar buiten met twee goed gevulde zakken. Ik had serieus medelijden met die ouders, want de prijzen waren niet mals en hun kinderen vertikten het om maar met één item naar huis te gaan.

De dames die hun buit al binnen hadden, gingen tekeer bij de karaokehoek. Er werd volop meegekweeld met That’s What Makes You Beautiful en Best Song Ever. Ik moet toegeven dat ik zin had om zelf achter de micro te springen en mee te gillen, maar ik hield het netjes bij neuriën.

Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt met de (grootste?) 1D fans. Kijk hoe blij ze zijn!

Uiteindelijk ben ik dan langzaamaan doorgegaan, want ik voelde me absoluut niet goed. Ik had al koorts en het was nog eens bloedheet en benauwd in de winkel. Bovendien had ik niks geslapen die nacht, dus ik besloot dat het beter was om richting huis te gaan.

Achteraf gezien had ik beter nog een half uurtje gebleven, want toen kwamen de BV’s aan. Goedele Liekens, Lesley-Anne Poppe, Showbizz Bart,… Ik heb wel Kelly Pfaff en Isabelle A gezien!

Ik was ondertussen bekaf en ik had hoofdpijn van het gegil, maar buiten stonden er wel nog honderden/duizenden meisjes geduldig te wachten tot de winkel officieel open ging om 10 uur.

Ondertussen was de rij nog flink gegroeid!

De rij liep zelfs om de hoek verder, en het was nog niet eens 10 uur. Crazy!

Bij het vertrek kreeg ik nog een superleuke goodiebag mee. Daarin zat een grote 1D poster die zeker boven mijn bed komt te hangen, de Up All Night live tour DVD, de Up All Night CD, de Best Song Ever single, een sticker en een pen (die ik maandag mee naar het werk neem, muhaha).

Ondanks het slaapgebrek en het ziek zijn, vond ik het een super dag. Het was ook heel interessant om mee te mogen lopen met de pers!

Ik ben echt blij dat ik de winkel toch als één van de eerste mocht ontdekken, want eerlijk gezegd denk ik niet dat ik de winkel uit mezelf had bezocht.

Ik wil vooral Amaury en Annelies heel erg bedanken voor de uitnodiging, en ook Sony Music voor de awesome goodiebag. En als jullie me nu excuseren: ik ga mijn bed inkruipen met de Up All Night DVD…

De One Direction World Store bevindt zich in het Waasland Shopping Center en is nog open tot 7 september.

Veel liefs,
Diana

P.S. Mocht er iemand nog een late verjaardagscadeau voor me zoeken: een T-shirt van 1D is altijd welkom 😉

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

12 Comment

 1. Fun times! Ik kan mezelf zeker geen 1D fan noemen, maar ik weet hun liedjes wel te appreciëren 🙂

 2. chitchatontherocks says: Reply

  En nog steeds zit ik met Best Song Ever in m'n hoofd… HELP ME!

 3. Sofie says: Reply

  Ik had er al iets van gehoord 🙂 Echt grappig hoe gek sommige jonge meisjes ervan zijn :d

 4. Marijke says: Reply

  Leuk verslagje meid!

 5. Mme_Sophistique says: Reply

  wat grappig dat er een hele winkel is

 6. Ik snap al dat gegil en geween toch niet zo goed, volgens mij heb ik dat volledig overgeslagen in mijn tienerfase :p Anyway, ze hebben wel leuke liedjes maar wat een rare producten… stick-on nails, really? :p

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik ook niet. Ik ben een 1D fan en zing mee met elk liedje, maar om te huilen omdat ik een kartonnen versie van mijn idool zie… Dat gaat me iets te ver :p

 7. Heerlijk verslag! Ik geef toe dat ik vroeger gerust een cut out had gekocht van één van de Backstreet Boys 😉

 8. beautiesatwork says: Reply

  tja, ieder zijn ding zeker 🙂

 9. BellaChique says: Reply

  Super verslag Diana! Ik ben absoluut geen fan van de groep (ik ken zelfs hun muziek niet echt) maar ik vond het wel boeiend om te lezen hoe het er aan toe ging. Het lijkt me zo zot om een cut out te willen kopen van je favoriete zanger, vind ik wel grappig ^^. Leuk dat je mee mocht gaan met de pres, zo nice!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dankjewel Teri! Ik heb gewoon een zwak voor catchy liedjes en mooie jongens, haha :p

 10. Jana says: Reply

  Het was superleuk! xx

Leave a Reply