Estée Lauder The Metallics – Nail Lacquers

Dit najaar brengt Estée Lauder een collectie uit dat The Metallics heet. Deze staat volledig in het teken van diepe kleuren en prachtige reflecties die doen denken aan gesmolten metaal. De collectie met metaalkleurige finishes bestaat uit glanzende oogschaduws, vinyl finishes voor gelakte lippen en chromatische tinten die de nagels sieren.

Ik ontving enkele prachtige producten uit deze collectie en heb ze met veel plezier getest. Vandaag toon ik jullie alvast de Pure Color Vivid Shine Nail Lacquers!

Ik heb twee kleuren uit deze collectie. Er zijn er nog vijf, maar deze zijn exclusief verkrijgbaar in de Estée Lauder counter in de Galeria Inno in Brussel (Nieuwstraat) en de Bijenkorf in Amsterdam.

De flesjes van deze nagellakken zijn erg elegant: glazen kubusjes met een gouden dop. Dit maakt dat de flesjes van EL niet enkel mooi zijn om naar te kijken, maar ze zijn ook nog eens handig om op te bergen.

De kwastjes van deze nagellakken zijn best smal. Ik werk het liefst met brede kwasten, maar in dit geval vind ik zo’n dun kwastje helemaal niet hinderlijk (ik vertel straks waarom).

Zien jullie trouwens de restjes nagellak aan de rand van het flesje? Net gesmolten metaal, echt supermooi en speciaal!

De eerste kleur heet Smoked Chrome, een blauwgrijze metallic kleur.

Rose Gold is een rozegoude kleur met dezelfde metallic finish.

Hieronder zien jullie Smoked Chrome, één laagje. Dit is een erg bijzondere kleur dat verandert naargelang de lichtinval. Je ziet vooral blauwgrijs, maar in een bepaald licht zie je ook iets groen en iets zwart.

Rose Gold is mijn favoriet van de twee. Het is, precies zoals de naam zegt, een goudroze kleur met een prachtige glans.

Ik ben erg onder de indruk, want deze lakken dekken perfect vanaf het eerste laagje. Ze drogen bovendien razendsnel; je kan letterlijk binnen de minuut weer verder met je gewone bezigheden.
Het dun kwastje werkt niet vervelend omdat je geen drie laagjes nodig hebt om een dekkend resultaat te verkrijgen. Het is bovendien ook erg handig want zo kun je de nagellak heel precies en netjes aanbrengen. En dat is zeker nodig, omdat je elke oneffenheid en elk foutje goed ziet.

De nagellakken geven een foil-finish – alsof je je nagels bedekt hebt met een laagje folie. Erg mooi en speciaal!

Een nadeel is natuurlijk dat je élk ribbeltje en oneffenheid van de nagel ziet. Kijk maar naar onderstaande foto: aan de onderkant van mijn nagels heb ik wat oneffenheden. Daarom raadt de lieve Isabelle aan om een goede ridge filler als basecoat te gebruiken.

Ik volgde haar raad en gebruikte de Ridge Filler van OPI op onderstaande foto als basis. Je ziet duidelijk dat de nagels veel gladder zijn, maar er gaat precies heel wat van die metallic glans verloren. Misschien eens proberen met een andere basis, want die metallic finish is natuurlijk het mooiste aan deze nagellakken.

Deze nagellakken blijven verrassend goed zitten. Ik weet niet of het komt door de goede kwaliteit van EL lakjes of door deze speciale finish, maar ik heb 3 dagen rondgelopen zonder enige tipwear. Hou in je achterhoofd dat ik bij sommige nagellakken een paar uur na het lakken al tipwear heb, dus voor mij is dit een groot pluspunt.

Estée Lauder Pure Color Vivid Shine Nail Lacquers – The Metallics Limited Edition – €21,72 (nu verkrijgbaar)

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Krizia says: Reply

  Die tweede vind ik ook het mooist!

  x Krizia

  Shark Attack – Fashion Blog

 2. Oooooh echt wel prachtig! Beide kleurtjes! 🙂

 3. Ik heb zelf Smoked Chrome, en ik vind de finish heel speciaal 🙂 De kwaliteit vind ik ook prima.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik ben blij dat jij ook zo tevreden bent!

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Ik had deze al ergens gezien en vond eerst de grijze het mooist, maar nu begin ik toch te twijfelen…

  1. DianaAPBL says: Reply

   De roze is ook niet min hé? 🙂

 5. beautiesatwork says: Reply

  metallic lakjes zijn niet zo mijn ding 🙂 ben wel benieuwd naar de lipsticks!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Die komen er ook snel aan! 🙂

 6. Mooie lakjes!

Leave a Reply