Estee Lauder Stay-On Shadow Paints – Cosmic

Een week of twee geleden kreeg ik enkele Estee Lauder producten binnen, waaronder de nieuwe Stay-On Shadow Paint.

MAAR. De taxipostman/koerier kwam langs op een ochtend toen het barkoud was en het 15 cm had gesneeuwd. De geniale man had blijkbaar het pakje gewoon in de brievenbus gegooid, zonder aan te bellen. Pas tegen de middag kwam de postbode langs, waardoor ik ging kijken in mijn brievenbus en het pakje vond.

De producten hadden dus uren in de kou gelegen! Resultaat? Een bevroren Shadow Paint en nagellak. Ja, je hoort het goed. Alles was bevroren – net make up ijsblokjes. En volgens mij heeft dàt de textuur en de kwaliteit van de producten aangetast. Desondanks toon ik jullie vandaag een snelle review van deze Shadow Paint.

De kleur die ik heb ontvangen is Cosmic. Het is een donkerbruine, bronzen tint met een mooie glans. Het is echt een multifunctionele kleur: je kan het neutraal gebruiken of wat zwaarder aanzetten voor een night look.

Nu, de Shadow Paints van Estée Lauder zijn zoals de Paint Pots van MAC. Je kan ze gewoon gebruiken als oogschaduw (daar zijn ze zeker gepigmenteerd genoeg voor) of je gebruikt hem als basis. Bovendien zijn deze Shadow Paints erg luchtig van textuur, makkelijk aan te brengen én waterproof.

Zoals je kunt zien is mijn Shadow Paint dus serieus aangetast geweest door de kou… Ik heb hem een paar uur laten ontdooien (!!) vooraleer ik aan de slag ging met swatchen.

De textuur is inderdaad erg luchtig! Het is echt een mousse die heerlijk zacht aanvoelt.

De swatch is niet zo indrukwekkend. Soms kwam er amper kleur af van de Shadow Paint, en soms kreeg ik een intense pigmentatie met slechts één veegje. Dit allemaal kan komen door twee dingen:

1) De Shadow Paints zijn gewoon van slechte kwaliteit.

2) Mijn Shadow Paint is van slechte kwaliteit door het feit dat het bevroren was en terug moest ontdooien.

Volgens mij is dat laatste het meest logische, aangezien ik swatches heb opgezocht op andere blogs (bv. hier en hier). Dan zie je heel goed dat de Shadow Paints een geweldige pigmentatie hebben! Helaas is die van mij dus verpest dankzij de post. What else is new?

De houdbaarheid van deze Shadow Paint is wel erg goed. Hij is zeker waterproof – ik ben met een swatch op mijn hand gaan douchen en het bleef perfect zitten.

Volgens mij zijn deze schatjes perfect voor in de zomer! Ze zorgen voor een vleugje kleur, en ze zijn waterproof dus je hoeft je geen zorgen te maken als je begint te zweten of gaat zwemmen.

Heel jammer dat de postbode en de kou zo hebben tegengewerkt, want ik denk echt dat ik van dit product zou hebben genoten!

Estee Lauder Stay-On Shadow Paints – €24,83

Veel liefs,
Diana

Ik heb nog dit filmpje over een dag in het Constance Jablonski, het wondermooie model van Estée Lauder. Wat heeft zij een fantastisch leven!

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Wat een postbode!! De kleur is in ieder geval prachtig, dat mag gezegd worden!

 2. mostlysunnybunny says: Reply

  Aww I'm so sorry to hear about the freezing incident! I never really thought nail polish could freeze as well, but obviously nobody has left a bottle of that in my mailbox when there's 15 centimeters of snow outside! I think Cosmic swatches fine here though! It looks like a very easy to use shade!

  1. DianaAPBL says: Reply

   The nail polish didn\’t really freeze; it became really thick and difficult to apply. I waited a few days and the formula returned to normal. Very strange!

 3. EmmaWessels says: Reply

  Aah wat jammer… De kleur vind ik er echt super uit zien.

  Bij ons zetten ze de post soms gewoon voor de deur, niet ééns in de brievenbus….Of we blijven de hele dag thuis, en zeggen ze dat wij er niet waren en dat we het maar zelf bij het postkantoor moeten ophalen. Ken dus precies je frustratie ;).

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, dat ken ik ook. De post is niet onze beste vriend precies 😉

 4. Oh nee, wat erg dat ze bevroren waren :-O De postbode kon natuurlijk niet weten dat er make-up in zat of iets dat kon bevriezen, maar toch 🙁 Jammer, want ik vind dat deze Shadow Paints er erg goed uitzien.

 5. Sofie says: Reply

  Ik heb deze ook en ik moet zeggen dat ik ook wat meer van de pigmentatie had verwacht. De mijne stond trouwens geen uren in de kou -voor alle duidelijkheid 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Oei! Nuja, die van mij had echt wisselende pigmentatie en er lag soms een laagje olie over, dus het is echt wel verpest door de kou.

 6. beautiesatwork says: Reply

  ik zou echt boos zijn op de postbode

Leave a Reply