Estée Lauder Double Wear Light foundation

Zelden heb ik zó vaak positieve dingen gehoord over een foundation. Ik heb het over de Estée Lauder Double Wear Light foundation; eentje die praktisch aanbeden wordt door mening beautyliefhebbers. Ik mocht hem uittesten, en met plezier kan ik zeggen dat ik me nu aansluit bij de Estée Lauder DWL-sekte 😉

>” />De Estée Lauder Double Wear Light (ik ga vanaf nu DWL zeggen – dat bespaart heel wat tijd en moeite!) is natuurlijk het zusje van de nóg beroemdere Double Wear. Deze staat namelijk bekend om haar uitstekende staying power. Als je namelijk “langhoudende foundation” intikt, ga je zeker en vast de DW tegenkomen in de zoekresultaten!

Omdat sommigen vonden dat de dekking van de DW té zwaar was (je voelde blijkbaar echt dat je make up op had), bracht Estée Lauder de DWL uit. Deze heeft een lichtere textuur en minder zware dekking, maar is nog steeds gezegend met de geweldige staying power.

Estée Lauder belooft dat deze foundation vederlicht aanvoelt en een transparante, natuurlijke finish heeft, zodat de huid doorheen de dag kan blijven ademen. Het product blijft 15 uur lang zitten zonder te vlekken, en reguleert de talgproductie. Hij bevat overigens een mooie SPF15.

De kleur die ik heb is Intensity 1.0, tevens ook de lichtste kleur. Hij past erg goed bij me! Ik zou zeggen dat ik een NC15* ben, en dit is een goede match.

*(Ik was een NC20, maar ik ga tegenwoordig voor een lichtere tint omdat het beter bij mijn hals past. I love my pale skin!)

De foundation zit in een dunne knijptube met een gouden dop. Qua luxueuze uitstraling zit Estée Lauder dus alvast erg goed!

De foundation heeft een dunne, maar niet té vloeibare textuur. Hij ruikt lekker fris, maar de geur vervaagt wel snel dus je zult daar geen last van hebben.

Het uitsmeren verloopt echt soepel. Ik had verwacht dat het een redelijke zware, dikke substantie zou zijn die je moeilijk uit kunt smeren, maar dat is dus totaal niet zo.

De dekking is zoals Estée Lauder zelf beweert, licht tot medium. Ik vind dat het mijn huid erg egaal maakt en het bedekt mijn roodheid redelijk goed. Ik vind de foundation niet erg makkelijk om op te bouwen, omdat mijn huid dan droog begint aan te voelen.

De finish is écht natuurlijk! Het lijkt alsof ik geen make up op hebt, terwijl het toch mijn oneffenheden weg werkt. Alsof je met een blur-tool over de huid gaat en alles airbrusht – beter kan ik het niet beschrijven.
De foundation droogt ook redelijk matte op. Mijn huid wordt snel vettig, en de talgregulerende eigenschappen doen hun werk goed. Mijn huid gaat door de dag niet glanzen, dus wéér een dik pluspunt erbij!

En natuurlijk, de staying power van dit product. Ik was erg sceptisch, maar ook ik moet buigen onder de langhoudendheid van deze foundation. Deze blijft de hele dag netjes op haar plek zitten, zonder te vlekken of te vervagen.
Bovendien heb ik ook gemerkt dat mijn blush ook véél beter en langer blijft zitten. Blush vervaagt altijd snel bij mij, maar dankzij de DWL gebeurt dat niet meer!

Ik ben echt, écht heel blij met deze foundation! De DWL maakt al haar beloftes waar, en vooral de staying power is erg indrukwekkend. Het houdt mijn huid ook matte en olievrij, zodat ik niet ga glanzen als een oliebol.

Het enige minpunt dat ik kan verzinnen is dat je de foundation niet zo gemakkelijk kunt opbouwen. Ik heb het gevoel dat de dekking dan niet betert, maar mijn huid voelt dan droger aan en ziet ook meer cakey uit. Maar goed, met één laagje heb je al een supermooi effect.

Als je dus moeite hebt met foundation die op haar plaats blijft zitten, dan raad ik je zeker de Estée Lauder foundations aan! Als je meer dekking wilt, ga dan voor de DW. Wil je gewoon een lichte tot medium dekking, dan is de DWL je beste vriend.

En je beste vriend, dat wordt de DWL zeker. Ik gebruik hem namelijk al elke dag sinds ik hem in mijn bezit heb!

Estée Lauder Double Wear Light foundation – €37

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

14 Comment

 1. mostlysunnybunny says: Reply

  I know I don't want to try the original Double Wear because I can't handle the packaging, but this one looks promising indeed! I have to swatch the shades and figure out if I can find a match there 🙂

 2. Amy says: Reply

  Nu ben ik echt serieus benieuwd, haha! Ik ben al fan van de originele Double Wear dus 😀

  1. DianaAPBL says: Reply

   Oh leuk! Deze is blijkbaar hetzelfde, enkel lichtere/minder zware dekking.

 3. Zalig he :d !

 4. Ik heb er echt al ZOT veel over gehoord! YouTube is mad about this one 😀
  Hij staat op m'n lijstje, had er ooit al een staal van en was meer dan tevreden. Nog anderhalf flesje foundation te gaan en ik ren naar de winkel 🙂

  <3

  1. Diana says: Reply

   Oeh, welke ben je momenteel aan het gebruiken?

 5. Sofie says: Reply

  Bon, nu wil ik hem ook 😀

 6. Ik heb 'm ook en hij dekt inderdaad heel goed. Ik gebruik hem wel enkel in noodgevallen (bovenlip verbrand met het harsen, hyperpigmentatie die weer de kop opsteekt, dikke vette puist,…) omdat hij ook wel een beetje opvalt vind ik, en ik hou net van naturelle foundation.

  1. Diana says: Reply

   Oh, bij mij valt hij niet op. Het smelt zowat in mijn huid, echt fijn!

 7. beautytalkblog says: Reply

  Klinkt goed!
  Eefje

 8. beautiesatwork says: Reply

  nu heb je me wel benieuwd gemaakt 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Eens een testertje vragen hé! You never know, it might be your holy grail 😉

 9. Bianca says: Reply

  Die heb ik gehad maar vond de lichtste kleur nog steeds te donker. Jammer want verder vond ik hem wel fijn.

  1. Karolien says: Reply

   Ik heb deze ook maar vond hem ook nog steeds te donker. Soms kan het echt heel moeilijk zijn om een goede foundation te vinden als je een lichte huid hebt!

Leave a Reply