Estée Lauder Double Wear Foundation

Nadat ik omver werd geblazen door de Estée Lauder Double Wear Light foundation (lees mijn review hier), werd ik erg benieuwd naar de andere producten van Estée Lauder. Vooral de Double Wear foundation trok mijn aandacht en nadat ik er enkele weken over na heb gedacht, besloot ik om hem te kopen. En laat ik je zeggen: deze foundation is élke cent dubbel en dik waard!

Voor degenen die de hype rond de Double Wear foundation niet begrijpen: dit is één van de best dekkende en langhoudende foundations op deze planeet. Bijna iedereen in de beautywereld is gek op dit goedje!

Ik heb al eerder de Double Wear Light geprobeerd – deze heeft dezelfde formule als de gewone Double Wear, maar de dekking is iets minder zwaar. En echt, die foundation blijft gewoon de hele dag zitten zonder te vervagen.

Van wat ik heb begrepen, moet je goed opletten met de kleur die je kiest. Zo lijken de kleuren veel donkerder in het flesje dan dat ze echt zijn op de huid. Ik ging voor de lichtste kleur: 2W1 Sand. Volgens de website zijn er nog enkele lichtere kleuren, maar die zijn niet in België beschikbaar geloof ik.

Er zijn in ieder geval veel problemen met de kleurkeuze, van wat ik heb gehoord en gelezen. Je kan je het beste laten matchen bij de Estée Lauder counter in de Inno, en niet bij de Ici Paris XL. Die dames weten vaak niet welke kleur bij je past. No offence, maar er was een dame die me een oranje foundation probeerde aan te smeren!

Dus toen ik de Ici Paris XL binnen liep, testte ik de kleuren zélf uit en liet ik me niets aansmeren door de verkoopster. En ik heb de perfecte kleur gevonden! Ik heb een redelijk lichte huid (iets donkerder dan een NC15 maar niet zo donker als een NC20), en deze past perfect bij me.

Laat je ook niet verwarren door de kleurcodes! Bij MAC is NC warm en NW koel, en bij Estée Lauder is W warm, N neutraal en C koel.

De foundation zit een prachtig matglazen flesje met gouden dop. Ik vind het echt ZO mooi uitzien! En het lijkt een klein flesje, maar er zit wel degelijk 30 ml in (dat is zowat de standaardinhoud voor foundations).

Wel een nadeel is dat er geen pompje is. Je moet de foundation dus eruit ‘gieten’.

De foundation is redelijk vloeibaar, maar dekt enorm goed. Je hebt véél minder nodig dan een gewone foundation. Normaal gebruik ik ongeveer een erwt van mijn Bourjois Healthy Mix, maar van de Double Wear heb ik ongeveer de helft nodig voor een perfecte dekking.

Het product smeert gemakkelijk uit, maar mijn huid voelt wel altijd een beetje plakkerig aan. Daarom poeder ik het geheel even af, maar misschien komt het omdat ik een iets vettere huid hebt.

Zoals je op de foto’s kunt zien, lijkt de foundation te donker voor me, maar uitgeblend is het een redelijk goede match. Vergeet wel niet dat mijn arm stukken lichter is dan mijn gezicht, dus op mijn gezicht is dit de perfecte kleur.

Ik weet niet wat ik anders moet zeggen buiten: dit is mijn holy grail foundation! De dekking is super, want het is de enige foundation tot nu toe dat de roodheid op mijn wangen fatsoenlijk kan camoufleren. Je kan het product ook goed opbouwen, zonder dat het er cakey begint uit te zien.

Bovendien is de houdbaarheid absoluut geweldig. Je brengt hem ‘s morgens aan, en ‘s avonds zit alles nog perfect op z’n plaats. Het enige wat ik heb gemerkt is dat mijn voorhoofd een beetje begint te glazen, maar that’s it. Het overleeft echt alles: regen, zweet, tranen, wrijving…

Hoe zit het nu met de Double Wear Light?

Wel, deze is gewoon hetzelfde product maar met een minder zware dekking. Als je niet veel te verdoezelen hebt, maar toch een foundation zoekt dat erg lang blijft zitten, dan moet je voor de DWL gaan. Wil je iets meer dekking, dan koop je beter de gewone DW.

Hieronder nog even een vergelijking van de DW (links) en de DWL (rechts). Zoals je kunt zien is de DW iets geler qua ondertoon dan de DWL. Deze is trouwens de lichtste kleur, en heeft een meer neutrale ondertoon (roze én geel, past normaal gezien bij iedereen).

Deze foundation is werkelijk mijn beste aankoop tot nu toe. Ik heb altijd moeite gehad met een foundation te vinden die mijn roodheid dekt én de hele dag blijft zitten. Andere foundations zijn na enkele uren al van mijn huid verdwenen omwille van mijn vettere huid. Maar deze DW weerstaat alles!

Ik denk trouwens dat ik een lichte Estée Lauder obsessie begin te krijgen, want ik ben ook al gek van hun Perfectly Clean lijn. Echt topproducten!

Estée Lauder Double Wear foundation – €34,45

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

15 Comment

 1. petra says: Reply

  Ik dacht al niet verder lezen want je gaat hem willen kopen, en inderdaad, nu ben ik er ook zo benieuwd naar geworden! Misschien toch eerst eens de kleuren voor mij gaan testen! Fijne review!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, een proefje vragen in de winkel misschien. Hij is echt fantastisch!

 2. Ik heb hier al ontelbaar veel flesjes van gekocht, een toppertje ! Ook de DW light en de DW maximum cover zijn super !

 3. Ik heb 'm zelf ook en inderdaad, it's a keeper!

 4. peggy timmermans says: Reply

  Zelf vind ik dat ook de ideale avond foundation, voor overdag vind ik hem te dekkend maar voor een feestje is ie top!

 5. Linh says: Reply

  Deze heb ik ook, maakt mijn gezicht echt flawless. I love Estee Lauder echt, hun concealer is ook echt top!

 6. Redhotjilypeppers says: Reply

  Klinkt helemaal geweldig ! Weet jij of er parabenen inzitten ?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Het is olievrij en parabenenvrij 😀

 7. Mme_Sophistique says: Reply

  jep hier nog een, mijn all time favorite foundation, dit spul is goddelijk!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, ik zag de review op jouw site en toen besloot ik om hem te kopen. You enabled me! 😀

   1. Mme_Sophistique says: Reply

    haha woeps 😀 trouwens, je kan zo'n MAC pompje dat je los koopt gebruiken 🙂 je moet alleen het onderste stukje van het plastic buisje afknippen want dat is iets te lang, maar het pompje zelf past perfect!

    1. DianaAPBL says: Reply

     Oh bedankt voor de tip! Heb nog zo'n pompje liggen dus ik ga het zeker gebruiken. Merci!

    2. DianaAPBL says: Reply

     Nog een snel vraagje! Kan je dat MAC pompje gewoon aan het flesje schroeven?

     1. Mme_Sophistique says:

      Jep je kan het er gewoon opschroeven, het past perfect, behalve dat het plastiekje iets te lang is om er deftig product uit te kunnen pompen.

     2. DianaAPBL says:

      Dankjewel!

Leave a Reply