Estée Lauder Double Wear All-Day Glow BB Moisture Make Up

Ik heb al veel foundations, BB en CC creams gebruikt. En toch blijf ik terug grijpen naar één product: de Estée Lauder Double Wear FoundationHet is, zonder twijfel, de allerbeste foundation die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik hoorde dat de dekking soms wel té zwaar kon zijn en wat cakey kon ogen. Daar heb ik absoluut geen last van: bij mij ziet het product er glowy en natuurlijk uit!

Het is dus ware liefde, tussen mij en de Double Wear. Toen ik de nieuwe Double Wear All-Day Glow BB Moisture Make Up producten in mijn bus kreeg, kon ik niet anders dan superenthousiast zijn. Want deze producten hebben dezelfde langhoudende kracht van de Double Wear foundation én erg voedende en hydraterende eigenschappen. Ideaal dus voor het warmer weer, als je een langhoudend product zoekt met een lichtere dekking. Lees snel verder om meer te ontdekken!

Ik kreeg twee productjes toegestuurd: de Double Wear All-Day Glow BB Moisture Makeup SPF 30 en de Double Wear Brush-On-Glow BB Highlighter.

De Double Wear All-Day Glow BB Moisture Makeup SPF 30 is een hydraterende foundation dat voor een lichte dekking en hydratatie zorgt. Het biedt alle voordelen van een BB creme (een onmiddellijke hydratatieboost dankzij het hydraterend complex met hyaluronzuur en een luchtig gevoel) met de Double Wear foundation (langhoudend en een goede dekking). Daarnaast bevat het ook een SPF 30 – ideaal voor in de zomer.

De DW BB cream bevat ook Skin Vitalizing Pearlessence. Dit is een transparant, opaliserend micamineraal dat de huid direct laat stralen en voor een mooie, heldere teint zorgt. Het is ook verrijkt met een gezonde melange van vitamine E en C.

De DW BB Moisture Make Up is verkrijgbaar in 6 tinten waarvan ik de lichtste heb. Ter referentie: ik ben een NC15 en deze kleur past perfect bij me.

Wat me direct opvalt aan deze formule (dat trouwens olievrij is en geen parfum bevat) is dat het erg licht en luchtig aanvoelt. Dit in tegenstelling tot de gewone DW, die wat dikker van structuur is.
Maar bij het aanbrengen merk ik het direct al: een perfecte dekking, net zoals bij de DW. Roodheid en kleine oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Toch blijft het er natuurlijk uitzien – dus geen dikke plamuurlaag. Bovendien geeft het product je huid een erg mooie en gezonde glans. Je huid ziet er niet vettig uit, maar glowy en zacht.

Ja hoor, dit product ga ik vaak gebruiken in de zomer! Het is even fijn als mijn gewone DW (en blijft minstens even goed zitten), maar voelt gewoon lichter aan, alsof je niets op hebt. De hydraterende eigenschappen zijn ook erg fijn aangezien ze mijn huid lekker zacht en soepel houden. Two thumbs up voor deze!

Nu over naar de Double Wear Brush-On-Glow BB Highlighter. Hier was ik het meest benieuwd naar. Ik hoopte dat hij beter zou zijn dan mijn teleurstellende YSL Touche Eclat, en dat is hij ook!

Dee highlighter garandeert een langdurige en stralende look. Het werkt vochtinbrengend en reflecteert het licht om schaduwen tegen te gaan. Dit komt door de Photo Optic huidverhelderende pigmenten die het licht verspreiden om donkere kringen, onvolmaaktheden, lijntjes en rimpels te verminderen. Het is ook ideaal voor onder de ogen omdat het vochtinbrengend werkt, dus je gaat nooit last hebben van concealer die in de lijntjes ophoopt.

Deze highlighter is verkrijgbaar in 5 tinten. Ik heb 2C Light Medium (cool). Ik dacht dat deze te donker voor me zou zijn, maar het valt lichter uit en past perfect bij mijn huid.

De highlighter zit in een mooie, gouden huls met draaisysteem. Het kwastje is handig in gebruik en je moet niet uren draaien eer er product uit komt.

Het product is erg vloeibaar en makkelijk aan te brengen. Ik breng het aan met het kwastje zelf en werk het product in mijn huid door middel van kloppende bewegingen van mijn ringvinger.

Zelf gebruik ik de highlighter onder mijn ogen (in een driehoek voor een liftend effect), op mijn jukbeenderen en onder mijn wenkbrauwen. Het is echt een fantastisch product: het licht alles op, hydrateert en blijft nog eens lang zitten. Het heeft ook geen glitters dus het effect is erg natuurlijk.

Links zien jullie de BB Moisture Make Up foundation, rechts de highlighter. Je ziet dat de highlighter een roze ondertoon heeft, in tegenstelling tot de foundation. Toch vind ik niet dat dit fel opvalt op de huid. Ik heb zelf een warme ondertoon dus ik zou iets met een gele ondertoon moeten hebben, maar dit product blendt prachtig in de huid waardoor je geen grote kleurverschillen ziet.

Zien jullie trouwens ook hoeveel licht de producten weerkaatsen? Het was best moeilijk om de swatches fatsoenlijk op de foto te krijgen. Dat is nog maar eens het bewijs dat dit product écht werkt. Je krijgt er dus een mooie, glowy huid dat het licht goed weerkaatst.

Ik ben dus erg enthousiast over deze producten! Het zijn mooie aanvullingen op het gamma van Estée Lauder. Vooral de lange houdbaarheid en goede dekking in combinatie met een lichte textuur vind ik top.
De BB Moisture Make Up is fantastisch voor in de zomer. De highlighter zie ik mezelf ook nog gebruiken in de winter, voor een glanzend effect.

Double Wear All-Day Glow BB Moisture Makeup SPF 30 – €40,35 (beschikbaar in 6 kleuren: 1, 2, 3, 3.5, 4, 5)
Double Wear Brush-On-Glow BB Highlighter – €28,46 (beschikbaar in 4 kleuren: 1C Light, 2W Light Medium, 2C Light Medium, 3C Medium)
Exclusief bij de Estée Lauder counters in Galeria INNO:
Double Wear Brush-On-Glow BB Highlighter Universal 0N Soft Pink (Neutral) – €28,46
Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Die highlighter heb ik ook. Good stuff. En de BB creme wilde de dame van de EL counter vandaag aan me verkopen 🙂 Maar ben toch voor een ander product gegaan.

 2. chitchatontherocks says: Reply

  Die BB crème klinkt zalig! Ook geschikt voor gemengde huidjes?

  1. dianaapbl says: Reply

   Zeker! Ik heb zelf een gemengde huid en hij blijft perfect zitten. De Double Wear-lijn is daar perfect voor!

   1. chitchatontherocks says: Reply

    Aha, cool! Dan wordt dat mijn volgende experimentje :-).

 3. thebeautyandfashioncorner says: Reply

  Nu ben ik best wel nieuwsgierig naar deze producten, vooral de BB cream.

 4. Vooral naar de BB cream ben ik nu benieuwd!

 5. beautiesatwork says: Reply

  top! mooie foto's ook 🙂

  1. dianaapbl says: Reply

   Dankjewel Eva!

 6. mostlysunnybunny says: Reply

  OOO these sound exciting! I got the Clear Difference BB Cream, which I think works better for my combination/oily skin. I do really like how this one has 5 shades though! Most BB creams just don't come with such an extensive shade selection!

Leave a Reply