Estee Lauder Bronze Goddess Tinted Self-Tanning Gelée

Ik ben geen held met zelfbruiners. Mijn benen zijn witter dan de kledij uit een Dash-reclame, en dat is eigenlijk ook geen probleem voor me. Bruinere benen zijn natuurlijk welkom, maar ik ben gewoon te lui om heel het ritueel van scheren/scrubben/insmeren te doen én te herhalen. Daarom haal ik altijd een mooie matte huidskleurige panty uit de kast als ik een rokje aandoe. Maar misschien is dat verleden tijd, want ik heb een heel fijn product ontdekt! Ontmoet de Bronze Goddess Tinted Self-Tanning Gelée.

Om amateurs zoals mij te helpen met het hele zelfbruinproces, heeft Estée Lauder de Bronze Goddess Self-Tan collectie uitgebracht. Deze producten zorgen allemaal voor een natuurlijke bruine kleur, en bestaan in vijf verschillende texuren – voor elk wat wils dus. Er is een spray voor de gevorderde zelfbruinende dames onder ons, maar je hebt ook lotions en gels. Ik testte dus de Self-Tanning Gelée for Body uit.

Give yourself a heavenly, sun-kissed tan with this super-luxurious gelée. Goes on silky-smooth, with a transfer-resistant soft shimmer bronze tint that’s simply divine. Self-tanner creates even, golden color, starting in under an hour. Light beachy sent. Bring out the bronze goddess in you!

De gelée zit in een handige, plattere knijptube van 150 ml. Een mooie hoeveelheid, vind ik.

De gelée zelf heeft nogal een romige lotion-achtige structuur – niet bepaald gelachtig, zoals de naam doet vermoeden. Dat is natuurlijk geen minpunt, al vraag ik me dan af waarom het “gelée” wordt genoemd.
Het product heeft een redelijk aanwezige parfumgeur. Persoonlijk ben ik er niet zo wild van, maar dat hangt af van persoon tot persoon. De gelée bevat wel miniscule gouden shimmers die je huid een prachtige glow geven.

Het product is heel gemakkelijk om uit te smeren, echt fijn! Hij trekt echt snel in en laat geen plakkerig gevoel achter. Ik voel dat mijn huid luttele minuten na het aanbrengen al ‘droog’ is.

Om te zien hoe het effect was, heb ik de test gedaan op mijn onderarm. Ik bracht rechts een beetje gelée aan en wachtte af. En ja hoor, na een uur of twee werd mijn arm al bruin! Estée Lauder beweert wel dat je een bruinere tint binnen het uur krijgt en dat was bij mij niet zo. Maar ik ben sowieso tevreden, want bij veel van die zelfbruinende lotions moet je de kleur opbouwen. Bij dit product het je binnen enkele uren al een bruin velletje!
Het effect is subtiel maar wél zichtbaar en totaal niet streperig (ook al heb ik bij het aanbrengen niet gelet op het feit dat ik voorzichtig moest zijn om dat effect te vermijden). I’m impressed!

Dan de staying power. Ik heb ‘s avonds onder de douche mijn onderarm zitten scrubben, en de tint is lichtjes vervaagd. Best wel indrukwekkend, als je je bedenkt dat ik als een gek heb zitten scrubben én dat ik de gelée pas enkele uren geleden had aangebracht.

Pluspunten?
+ handige knijptube met een mooie hoeveelheid
+ het effect is duidelijk zichtbaar, maar toch subtiel
+ geen streperig effect, hoe je het product ook insmeert
+ smeert gemakkelijk uit
+ trekt snel en laat geen plakkerig effect achter

Minpunten?
– je moet fan zijn van de geur, want die is best wel aanwezig

Conclusie?
Echt een super product! Ideaal voor de luie miekes onder ons (zoals mij, bijvoorbeeld) die snel een subtiele bruine tint willen zonder al te veel gefrutsel. Goed, de gelée is niet erg goedkoop, maar je moet er toch iets voor over hebben?

Nog niet overtuigd? Misschien kan Oprah je overtuigen. Op haar site staat de Self-Tanning Milk bij haar favorieten!

De Estée Lauder Self-Tanning Gelée for Body kost €24,90 en is te koop bij o.a. Ici Paris XL en Douglas.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

 1. liesbethvv says: Reply

  Ziet er goed uit! Wil zoiets al lang proberen en er is bij mij een pakketje van Corine de Farme onderweg waarmee ik toch ook eens een poging kan wagen!
  Ennuh, als Oprah zegt dat het goed is… (Hoewel ik niet begrijp waarom zij tanning producten zou nodig hebben maar bon 🙂 )

 2. marijke04 says: Reply

  Dat is echt iets voor mij! En ik vind de prijs goed meevallen! 🙂

 3. Esmay says: Reply

  Geeft een mooi effect zeg. Niet oranje, maar gewoon echt sunkissed pretty-ness!

 4. Geeft een mooi resultaat ! Is precies iets voor mij, heb ook zo van die überwitte benen.

 5. redhotjillypeppers says: Reply

  Het product geeft zo te zien inderdaad een mooi natuurlijk effect !

Leave a Reply