Essence Paper Print Manicure

Sinds ik kennis had gemaakt met het Typography-setje van The New Black ben ik helemaal fan van dit soort nailart. Toen ik een hele tijd geleden zag dat Essence ook zulke setjes in haar gamma moest ik het wel proberen.

Ik vond twee pakjes met de paper print en nam ook een Transfer Solution mee. Je moet alles apart kopen, dus dat is wel een beetje jammer.

In de doosjes paper print zitten instructies. Het is heel simpel: je begint met een lichte basislaag van eender welke nagellak. Deze moet je goed laten drogen vooraleer je aan de volgende stap begint.
Daarna knip je stukjes papier af. Je bestrijkt dan de kant met illustratie met de ‘transfer solution’. Vervolgens druk je dit op je nagels voor ongeveer 15 seconden. Tot slot kan je nog een topcoat aanbrengen, en dan ben je klaar.

Hieronder zien jullie de printjes die je in beide doosjes kunt vinden. Heel erg leuk allemaal!

Dit is trouwens geprint op gewoon krantenpapier. Dus mocht je een leuk printje in de krant zien, dan kan je dat gerust ook gebruiken.

Goed, ik ging meteen aan de slag. Het was echt niet moeilijk en is ook snel gedaan. Het is alleen belangrijk dat je de basislaag goed laat drogen.

Helaas trok het resultaat nergens op. Ik probeerde van alles: transfer solution op het papier, op mijn nagel, op allebei, het papier langer indrukken,… Wat ik ook deed, ik kreeg onderstaand resultaat. BOO!

Wat mij betreft, is dit verloren geld, ook al kostte het niet veel. Je kan beter investeren in het setje van TNB (zoals ik hier toon) of aan de slag gaan met gewoon krantenpapier en (ontsmettings)alcohol.

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

14 Comment

 1. Marlies (GM&PB) says: Reply

  Ik had ze ook gekocht en same over here: dikke tegenvaller! En 't zag er zo leuk uit 🙁

 2. birds4free says: Reply

  Heb hem ook en zit met hetzelfde probleem, echt zo'n zonde! Dit had zo leuk kunnen zijn 🙁

 3. Heb van die setje alleen nog maar blunder gezien :/

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Ik heb er al veel negatieve reviews over gelezen en ga er zelf niet eens mee aan de slag. Ik ben al zo'n kluns en als het niet goedkomt bij handige mensen, verspil ik er liever m'n tijd niet aan ;-).

 5. had er gelukkig al negatiefs over gelezen, het werkt dus idd niet, stom he!

 6. Angelique says: Reply

  Ik lees vrijwel overal dat dit een dikke fail is van Essence, van mij mogen ze het linea recht het assortiment weer uit.

 7. Jana says: Reply

  Super jammer! x

 8. Oh wow, wat een rommel O_o Thanks for the warning!

 9. Sofie says: Reply

  Ik heb echt nog niets goeds over deze set gelezen 😀 Ik doe het toch gewoon liever helemaal zelf 🙂

 10. beautiesatwork says: Reply

  oei oei :s

 11. Mme_Sophistique says: Reply

  ooh dat is wel een grote teleurstelling zo te zien!

 12. Bianca says: Reply

  Wat jammer! Was leuk geweest als dit werkte want ben hier ook al even naar op zoek.

  1. DianaAPBL says: Reply

   The New Black proberen dan, die werken zéker 🙂

 13. Ceetje says: Reply

  Wauw wat een tegenvaller. Ik heb er ook al een tijdje eentje liggen, maar heb m nog niet gebruikt. Ik heb weleens een mooie gemaakt met alcohol en een egyptische krant:)

Leave a Reply