Entertainment // Little Mix – Salute

Ik denk niet dat ik eerder heb geschreven over muziek. Maar onlangs viel de nieuwste CD van Little Mix in mijn brievenbus, en ik ben zò enthousiast dat ik er gewoon iets over móest schrijven. Breng een saluut aan Salute, de nieuwste schrijf van Little Mix!

Ik denk dat jullie Little Mix wel kennen. Voor degenen die nog niet van deze vierkoppige girl group hebben gehoord: Little Mix werd gevormd in 2011 en bestaat uit Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall. Zij werden samengebracht tijdens de achtste editie van The X Factor en wonnen deze editie ook nog eens! Girl power, indeed.

Ondertussen heeft de band al een tweede CD uit. Hun eerste schijf, DNA, raakte meteen in de top 5 van de Billboard Hot 100! Enkel de Pussycat Dolls hebben hebben dit nog gedaan. Indrukwekkend!

Nu moet ik toegeven dat ik nog niet zo bekend was met Little Mix. Ik kende hen vooral door Perrie, die verloofd is met Zayn van One Direction #fangirl. Maar toen ik deze CD ontving, dook ik meteen in de wereld van Little Mix en beluisterde ik àl hun tracks.

En ja hoor, Salute is helemaal mijn ding. Ik hou van upbeat, poppy muziek met lyrics die over meer dan seks en geld gaan, en dat is wat Little Mix is.

De eerste single Salute is daar het perfecte voorbeeld van. Het is een zeer sterke opener en bevat lyrics zoals “Get your killer heels, sneakers, pumps or lace up your boots/Representing all the women/Salute”. Een ware female anthem à la ‘Run The World’ van Beyoncé, dus.

Ook Move, de eerste single van het album dat werd uitgebracht, past in hetzelfde rijtje. De melodie kan je gewoon niet uit je hoofd zetten – geloof me vrij! Andere liedjes die ik met plezier mee kweel: Towers en Good Enough.

De andere liedjes op de CD zijn minstens even goed. Je merkt meteen dat de muziek van Little Mix erg geëvolueerd is sinds hun eerste album. De dames zijn vocaal veel sterker geworden, hun teksten hebben een diepere betekenis gekregen en hun dansmoves zijn om van achterover te vallen. Als bewijs klik je maar hier voor het videoclipje van Move.

Little Mix kan mij zeker en vast bekoren. Vooral hun girl power attitude spreekt mij aan! Dat zie je jammer genoeg niet meer vaak in de muziekindustrie. Alles draait tegenwoordig om dollar dollar bills en sexy vrouwen, dus het is een verademing om te zien dat de dames van Little Mix tonen dat ze zich niet laten doen.

Dus, allen die van vrolijke, sterke r&b/popmuziek houden: rep jullie naar de winkels voor Salute van Little Mix (ook verkrijgbaar via iTunes)!

Kenden jullie Little Mix al? Laat me zeker weten wat jullie van hun muziek vinden!

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Oh, ik heb'm ook klaarliggen om te beluisteren. Heb al gehoord dat deze cd wat klinkt als Destiny's Child :-).

  1. DianaAPBL says: Reply

   Klopt helemaal!

 2. Ze hebben best leuke liedjes 🙂 Ik volg The X-Factor UK nu, ben benieuwd wie dit jaar wint!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik ben ook benieuwd!

 3. Mme_Sophistique says: Reply

  ik ken ze niet, maar ik ga nu wel eens luisteren!

  1. DianaAPBL says: Reply

   'Move' is echt leuk, begin maar met die 🙂

 4. Betsy says: Reply

  Oh, cool, ik ben ook grote fan van deze groep!! Wat leuk dat je ook muziek reviewt. Ga je dit ook vaker doen?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Hey Betsy, bedankt! Ik ben zeker van plan om over meer te bloggen dan enkel beauty. Stay tuned!

Leave a Reply