Een tip voor de hondeneigenaars – vers vlees

Vandaag een artikel dat niks met beauty te maken heeft. Moet af en toe ook eens kunnen, niet? Maar als je niet geïnteresseerd bent: skippen!

Nu, zoals sommigen van jullie weten, heeft mijn geliefd hondje Butters al een paar jaar epilepsie. Het begon uit het niets, en na een tijdje kreeg hij elke maand minstens één aanval. Soms had hij een cluster – twee, drie aanvallen op een nacht.
Niet bepaald plezant: de spieren ontspannen zich waardoor hij zich altijd ontlastte, soms kon hij een paar minuten niks zien, en de dagen erna lag zijn maag altijd overhoop. Bovendien veranderde zijn karakter: hij werd onoplettender, suffer en was gewoon zichzelf niet.

Sinds het begin zit hij al aan de medicatie. Het is net een apotheek hier, aangezien hij verschillende soorten medicatie meermaals per dag moet nemen. Je kan je dus ook wel inbeelden dat dat allemaal bijwerkingen met zich meebrengt. Sufheid, gewichts-en huidproblemen enzovoort. Ik heb veel geprobeerd buiten de traditionele medicatie: homeopathie, extra beweging, minder beweging, supplementen,… De aanvallen bleven komen, nu zelfs om de drie weken.

Tot ik veranderde van voedsel. Butters was opgegroeid met Pedigree – natvoer en brokjes. Mijn andere honden aten dat ook en zij hadden nergens last van. Maar toen las ik tijdens één van mijn Google-sessies las dat epilepsie soms verbetert na het veranderen naar natuurlijk voer (vers vlees), besloot ik om over te stappen. Het kon alvast geen kwaad!

En behold: sinds ik overstapte op natuurlijk voer heeft Butterbal al drie maanden geen epilepsie meer gehad! Nu, hij kreeg rond die tijd wel een verhoging van zijn medicatie, maar dat is al vaker gebeurd. Meestal gaat het een maand goed en dan beginnen de aanvallen terug regelmatig met een tijdspanne van ongeveer vier weken. Dus ik denk niet dat het (enkel) aan de verhoging van de medicatie ligt.

Nu zijn er dus al drie maanden voorbij gegaan zonder problemen. Nog beter zelfs: zijn vacht werd dikker, hij kwam een paar kilo’s bij en zijn oog-en huidproblemen zijn verbeterd. Een ongelofelijke vooruitgang vergeleken met vroeger! Toen moesten we regelmatig naar de dierenarts voor één of ander huid- of gewichtsprobleem (er was een tijdje dat hij alleen maar afviel, zonder dat er iets veranderde aan zijn voer).

Mijn andere hond krijgt nu ook hetzelfde voer. Zij is ondertussen al 13 – niet bepaald een puppy meer. Maar dat zou je nooit zeggen als je haar zag, want hij rent rond als een gek en heeft energie voor twee! Ook zij lijkt precies energieker sinds ze het voer krijgt, en bovendien heeft ze nog geen last van ouderdomskwaaltjes.

Nu is Butters dus een klein, dik, gezond hondje dat zelfs vacht begint te krijgen op zijn kaal buikje. Hij is energieker, vrolijker en gewoon all round gezond. En ook mijn ander hondje, Sisi, heeft terug energie en levenslust gekregen.
Het voer heeft de epilepsie van Butters verbeterd. Ik durf niet ‘genezen’ te zeggen, want ik denk niet dat je het echt kunt genezen. Ik wacht af tot de volgende aanval (als die er al dan niet komt), en dan nog ben ik heel tevreden met het effect.

Het geheim dus? Naturis vers vlees. Mijn woefkes krijgen ‘s morgens brokjes en ‘s avonds natvoer. Het natvoer is vooral speciaal: géén bewaarmiddelen of ander prul. Gewoon puur, vers, rauw vlees. Soms wordt het verrijkt met zalmolie (heel goed voor de huid en de vacht!) of andere supplementen.Dat wordt, na het mengen, verpakt in een worst en ingevroren om de versheid te bewaren.

Degenen die bang zijn voor bacteriën en ziektes die het rauw vlees kan bevatten: zolang je er voorzichtig en hygiënisch mee omspringt, is er geen probleem. Het vlees is trouwens maar drie dagen houdbaar in de koelkast – daarna moét je het weggooien. Ik weet verder niet veel over potentiële ziektes, maar mijn honden hebben nergens last van. En ikzelf ben er ook nog niet ziek van geworden.

Wat mij betreft ben ik helemaal verkocht. Het is vers, gezond en niet veel duurder. Ik had het eens uitgerekend, en per week is het een euro duurder dan Pedigree. En dat heb ik er voor over, hoor!

Ik raad echt Naturis Vers Voer aan aan alle hondeneigenaars! Het helpt met verschillende problemen. Sommige worsten bevatten zalmolie – heel geschikt voor de honden met huidproblemen. De hond van mijn zus heeft ook een betere vacht gekregen, zei ze tegen mij. Bovendien helpt het voer met de – euh – ontlasting. Goede textuur en zo. That’s all you need to know.

Ik weet in ieder geval al dat ik niet terug overstap op Pedigree. Ik wil het merk zeker niet afkraken, maar het is nu eenmaal zo dat grote bedrijven veel troep in het voer stoppen om het te bewaren. Kan weinig kwaad voor de doorsnee hond die weinig problemen heeft, maar mijn honden werden dus ziek van al die additieven en bewaarmiddelen die ze daarin stoppen.

Voor degenen die nu gaan spurten om een proefpakket te bestellen – ik garandeer niet dat het de problemen van je viervoeter oplost. Bij mij heeft het echt mirakels verricht, maar het kan zijn dat het niets voor jouw hond doet, of dat ze het niet eens lusten. Het kan alvast geen kwaad om het te proberen!

Je vindt meer info op de website van Naturis. Ook verkooppunten en prijzen kan je daar terug vinden.

Veel liefs,
Diana (en ook Butters)

P.S. Hier is het eindresultaat met Butters en zijn portret:

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

 1. Merel says: Reply

  Wat een fijne blig dit! Ik heb zelf een teckel en heb heel erg veel research gedaan naar voer. Honden kunnen eigenlijk niet goed granen verteren.. En in pedegree zitten erg veel granen, wat mij ook op valt bij honden die ik ken is dat de vaak zachte poep hebben.. Dit is eigenlijk al een teken dat het niet zo goed verteerd word! Wat heerlijk dat het zo goed werkt voor je honden en wat fijn dat je er over schrijft! Ik vind het zo belangrijk dat mensen weten wat ze hun hond voeren! Ik voer zelf een brok waar geen graan in zit! http://shop.dogloversgold.eu/Webwinkel-Category-8… En ik voer ook vers! http://www.energique.nl/nl_NL/ Mijn hond krijgt Energique speciaal nr 4 ( zonder granen ) Ook geef ik Barf en farmfood ( farmfood heeft hele mooie pens misschien heb je er nog wat aan!? ) In ieder geval heel erg bedankt voor je artikel je hebt mij geraakt en blij gemaakt! Keep it up! en mogen je woefkes nog een mooie tijd te gemoed gaan zonder epilepsie!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Hi Merel, heel erg bedankt voor je comment! Ik apprecieer het heel erg!
   Ik ben blij dat natuurlijk voer jouw hondje zoveel heeft kunnen helpen. Het is erg jammer dat er zoveel granen en vulmiddelen in commercieel hondenvoer zit… Sommige honden worden er echt ziet van en vaak weet men niet dat het aan het voer ligt.

   Veel kusjes aan je teckel!

 2. Inge says: Reply

  Ik ben heel blij dat het Butters geholpen heeft! Leuk artikel om te lezen!
  Momenteel heb ik geen huisdieren rondlopen, want mijn vader is daar tegen,
  maar als ik op mezelf woon, neem ik zeker een kat of een hond en dan hoop ik dat ik me dit artikel nog herinner 🙂

 3. Wauw Diana, wat een artikel! Arme Butters heeft het zo te zien niet makkelijk gehad. Zelf heb ik ook ondervonden wat een verschil goede voeding kan maken met onze dieren, het grootste probleem is dat er vaak te veel zouten in dat soort voeding zit en ik heb een kat die er absoluut niet tegen kan. Ik ga toch eens kijken naar je tip over Naturis, het klinkt echt geweldig! 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Bedankt Teri! <3
   Naturis is meestal enkel voor honden bedoeld, maar er zijn enkele varianten ook geschikt voor katten! Dat vind je normaal op de site (http://www.naturis.be/index/content/view/69/79/).

Leave a Reply