Éclats Du Soir De Chanel – swatches

Ik toonde jullie al eerder de kerstcollectie van Chanel (lees het hier), en vandaag heb ik enkele swatches voor jullie. Ik ontving namelijk de Joues Contraste blush en de Regard Signé de Chanel – het oogschaduwquad – om te testen. Kijk maar snel mee naar de swatches van deze beauties!

Laten we beginnen met de blush – Joues Contraste in de kleur 73 Star Dust. Deze kleur wordt beschreven als een ‘shimmering soft pink‘.

De verpakking is typisch Chanel – een klein, vierkant zwart doosje met een bijbehorende velours zakje. Ik associeer Chanel altijd met simpele, maar klassieke schoonheid, en dat zie je zeker terug in de verpakking.

Binnen in het doosje vind je de baked blush, een klein kwastje en een grote spiegel. Bij het open doen komt de rozengeur van de blush trouwens je al meteen tegemoet!

Zoals je kunt zien stelt de beschrijving van de kleur zeker niet teleur. Star Dust is een lichtroze kleur met tonnen shimmers. Echte eyecandy, dat kunt je wel zeggen.

Op mijn arm (die écht zo bleek is – ik voel me net een Twilight vampier) zie je de roze kleur met een heleboel grove, gouden shimmers.

Maar op mijn wangen zie je niet heel veel roze terug. De shimmers zijn daarentegen wel goed merkbaar.
Nu, op deze foto heb ik de blush aangebracht met het kwastje van Chanel zelf. Met een grotere blushkwast zie je wél meer van de kleur terug, maar ook meer van de shimmers. Dat is niet echt wenselijk, tenzij je gaat voor een disco-effect.

Wat ik zelf zou doen, is deze blush meer als highlighter gebruiken voor de jukbeenderen, maar ook voor bijvoorbeeld je decolleté en sleutelbeenderen. Je ziet zeker een vleugje roze terug, dus dat zorgt voor een ongelofelijk mooi, feestelijk effect. De gouden shimmers zullen het licht erg mooi opvangen.

Ik zou deze blush dus meer als highlighter gebruiken voor het gezicht en de rest van het lichaam.

Wel opletten: de blush is nogal poederig. Niet teveel met je kwast over de blush gaan – dep eerder, dan krijg je niet zoveel verstuiving.

De Regard Signé De Chanel is het klassieke quad van oogschaduws. Deze is in de kleur Harmonie Du Soir.

Dit quad is even groot als de blush, en heeft hetzelfde velours zakje. Op onderstaande foto zien jullie trouwens nog een photobomb van mijn kat. Ik had het pas door bij het bewerken van de foto’s. Sneaky kitty!

De oogschaduw quad is zelf echt praaachtig. Ze hebben de vorm van de Chanel suit knoopjes en zijn bedrukt met het Chanel logo.

Van de pigmentatie was ik zeker onder de indruk! Vooral de lichtroze kleur. Van zulke lichte kleuren komt normaal niet veel pigmentatie af, maar bij Chanel dus wel.

Het eerste kleurtje wat we terug vinden is een klassieke gouden kleur. Het bevat shimmers en is erg goed gepigmenteerd. Heel erg mooi als basis over je gehele ooglid, of als accent in je ooghoeken.

Dan hebben we een taupe/bruine kleur. Deze vind ik het minst goed gepigmenteerd van de quad. Hij heeft trouwens geen echte shimmers, maar meer een sheen. Mooi om je arcadeboog mee aan te zetten!

Dan mijn favoriet – een koperen, bronze kleur met rode ondertonen. Wat is deze oogschaduw goed gepigmenteerd! Deze kleur zou echt een hele mooie smokey eye kunnen maken. Ook deze heeft meer een sheen-effect.

Tot slot hebben we nog een highlighter kleur – een lichtroze met shimmers. Deze is echt heel goed gepigmenteerd, en zoals ik zei krijg je bij dergelijke kleuren niet veel kleurafgave. Hier dus wel! Ik ben echt fan en gebruik hem vaak op mijn wenkbrauwbot of ook op de binnenkant van mijn ooghoeken (vage beschrijving, maar jullie weten wel wat ik bedoelà.

Dit palette is echt een must-have. Je kan er een mooie, maar unieke, smokey eye mee creëren. Het is eens iets anders dan zwart of grijs! Vooral de combinatie van donkere, bronsachtige kleuren vind ik geweldig. Dit is echt iets voor mij!

Nog even snel over de textuur van de oogschaduws: deze is erg vast en verstuift totaal niet. Ideaal, dus.

Wat mij betreft is het oogschaduwpalette zeker een must-have. Geweldige pigmentatie met een fijne textuur. Bovendien blijven de oogschaduws goed zitten, zelfs zonder basis (ik testte het uit zonder basis en mijn look bleef de hele dag goed zitten, zelfs met mijn vettige oogleden).

De blush daarentegen zou ik niet aanraden als je een goed gepigmenteerde blush zoekt. Ik zie dit meer als een highlighter die je op je gezicht, maar ook op de rest van je lichaam kan gebruiken. Het geeft in ieder geval een erg mooi effect – een vleugje roze met tonnen gouden shimmers!

Exclusive Création Regard Signé de Chanel ‘Harmonie Du Soir’ – €51,86
Joues Contraste ‘Star Dust’ – €38,14

Éclats Du Soir De Chanel is vanaf 1 november te koop bij de erkende Chanel verkooppunten. Beide producten hier zijn limited edition.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. Wauw, het palette is idd prachtig! Ik ben heel benieuwd naar een look met dit *hint hint* ;).

 2. Bianca says: Reply

  Wauw, mooie producten!

 3. Wat een prachtige make upjes!

 4. De blush vind ik precies niet zo speciaal..? #oeps De oogschaduw is wel prettyyy!

 5. Renée says: Reply

  Oh my you lucky girl! Dat oogschaduw palette is to die for! Die komt op de verlanglijst!

 6. Aaaah die blush <3

 7. beautiesatwork says: Reply

  ik ben verliefd op de blush!!!

 8. PRETTIES *_*

 9. Die chanel patroontjes zijn zo schattig! Erg goede review.

 10. Het oogschaduwpalette ziet er erg mooi uit !

Leave a Reply