Donaties voor Butters

Vandaag heb ik slecht nieuws ontvangen: mijn allerliefste pup Butters werd gediagnostiseerd met de ziekte van Cushing. Het was echt een klap in het gezicht omdat Butters voor de rest helemaal gezond is. Ik was alleen naar de dierenarts geweest voor een check-up, maar ik vermeldde dat hij de laatste tijd precies vaker moest plassen. Ik moest daarop een urinestaal binnenbrengen en een week wachten op de diagnose – en dat was een hel. Ik beeldde me direct in dat Butters al direct moest worden ingeslapen en ik ging zelfs al op zoek naar dierencrematoria…

En vandaag kreeg ik dus de resultaten binnen: de ziekte van Cushing. Nu wist ik ondertussen al alles over deze ziekte omdat ik 24/7 onderzoek heb zitten doen. Om het kort uit te leggen: de bijnieren maken teveel cortisone aan, een stresshormoon dat in grote hoeveelheden erg slecht voor je lichaam is. Zo kan je immuunsysteem erg verzwakken, kan je lever -en nierfalen krijgen. En dit is nog maar het tipje van de ijsberg, want teveel cortisone is echt niet goed.

Nu waren er tekenen van Cushing’s bij Butters: hij heeft een erg dunne vacht (en zelfs geen ondervacht), een erg dunne huid en natuurlijk het veel drinken en plassen. Nu, Butters is altijd al een specialleke geweest dus zochten we er niks achter. En de dierenarts had het ook nooit opgemerkt omdat zijn bloedtesten altijd in orde waren, en Cushing moet je vooral via de urine testen.

Gelukkig zijn we er redelijk vroeg bij aangezien hij niet lijdt aan andere symptomen. Dat zal wel te danken zijn aan mijn overbezorgdheid? Nu, we gaan Butters Vetoryl geven, een redelijk nieuw geneesmiddel. Het schijnt goed te werken, MAAR het is vreselijk duur. Voor een behandeling van 1 maand (30 pillen) betaal je maar liefst €60. Op jaarbasis is dat dus een dikke €720, en dan rekenen we de dierenartskosten en onderzoeken niet mee. Absoluut niet goedkoop, maar ik heb het voor Butters over.

Ik kreeg Butters in 2007. Hij was toen al een kleine zielige pup maar ik hield al meteen van hem. Misschien een beetje té veel want al vanaf de eerste avond sliep hij bij mij in bed (ik weet het, slecht baasje). En sindsdien zijn we onafscheidelijk! Elk vrij moment spendeer ik met Butters: slapen, wandelen, dutten, spelen,… En zijn aanwezigheid heeft me door moeilijke tijden geholpen. Op momenten dat ik alles wou opgeven, herinnerde ik me dat er een kleine pup afhankelijk was van mij, waardoor ik terug opstond en weer verder ging. En zo’n band geef je natuurlijk niet snel op.

Daarom heb ik dus een crowdfundingproject gestart. Zoals je wel kunt zien, is elke donatie broodnodig. Daarom wil ik op deze manier vragen aan de mensen die zich tijdens de feestdagen wat vrijgevig voelen om een kleine donatie te doen. Elke eurocent is erg welkom en het helpt om Butters gezond te houden zodat mijn beste vriend wat langer bij me kan blijven!

Doneren kan via World Of Crowdfunding. Het minimumbedrag is echter €10 (ik kan dat niet veranderen). Als je een kleinere bijdrage wilt doen, dan gaat dat ook via Paypal naar [aprettybeautifullife @ hotmail.be].

Ik wil jullie allemaal alvast héél erg bedanken om de tijd te nemen om dit te lezen. En degenen die een donatie willen doen: elke eurocent is welkom! Butters en ik zijn jullie in ieder geval al eeuwig dankbaar.

Fijne feestdagen,
Diana & Butters

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

 1. xLauratjj says: Reply

  Ik heb ook een kleinigheidje naar je paypal overgemaakt! Ik zou me niet kunnen inbeelden dat ik m'n poezenvriend zou moeten opgeven, dus dit breekt echt m'n hart! Good Luck Diana, en hopelijk helpt dat kleine beetje ook!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Hi Laura, wat ongelofelijk lief van je. Ik zit hier met tranen in mijn ogen! Heeeel veel kerstwensen and all the love for youuu <3

 2. 🙁 🙁 Dat is geen goed nieuws… Zodra ik mijn kerstcentjes ontvangen heb zal ik een donatie maken.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dat is ongelofelijk lief van je, Melissa. Ik ben echt ontroerd! <333

 3. mostlysunnybunny says: Reply

  So sorry to hear about Butters, Diana! I donated a little something. It's not much but it's the least I can do xx

Leave a Reply