Dolce & Gabbana The One/Rose The One

Op vlak van parfums ben ik vooral voorstander van warme, zware geuren. Mijn absoluut favorieten zijn de ‘The One‘ geurtjes van Dolce&Gabbana. Deze geuren draag ik al echt jaren! Mijn eerste flesje van The One kocht ik zeker 5 jaar geleden. De iets lichtere variant ‘Rose The One‘ volgde enkele jaren later.

Tot op de dag van vandaag zijn het mijn meest gebruikte parfums. Soms wissel ik ook af met Killer Queen van Katy Perry, Dior Addict Eau DΓ©lice van Dior of (zeker als het warm is) Eau de Toilette Verveine van L’Occitane. Maar ik blijf teruggrijpen naar D&G. Kijk snel mee!

Actrice Scarlett Johansson is het gezicht van deze Dolce & Gabbana geuren. Toch wel leuk om te weten dat je hetzelfde ruikt als ScarJo!

Links zien jullie de originele ‘The One’. Deze heeft een zonnige citrusmix (!!) van bergamot en mandarijn als topnoten, samen met wat lychee en perzik. De hartnoten bestaan uit heel wat bloemen zoals de witte lelie, lelietjes-van-dalen en jasmijn. Tot slot vervoegen vetiver, vanille, amber en muskus het parfum als basisnoten.

‘Rose The One’ is naar mijn mening toch een stuk lichter, maar behoudt dezelfde warme geur. Zo zijn de basisnoten in beide parfums identiek hetzelfde. De topnoten bevatten naast mandarijn ook roze pompelmoes en cassis. De hartnoten zijn ook sterk bloemig en bevatten pioen, lelie, lychee en Bulgaarse roos.

Het design van de flesjes is ook erg simpel, maar de gouden dop maakt alles toch lekker luxueus. Ook leuk dat het flesje van ‘Rose The One’ een roze tint heeft, als knipoog naar de roos in het parfum.

Ondertussen heb ik zelfs een deodorant spray van ‘The One’ aangeschaft, om helemaal in hetzelfde thema te blijven. Ik ben gewoon zo dol op deze geur! Ik spray altijd een keer in mijn hals en een keer in de lucht en dan loop ik er door zodat mijn haren en kleren er ook naar ruiken. Meer heb je echt niet nodig want het is een opvallende, zware geur.

Wat ook een pluspunt is, is dat de geur niet ‘vervormt’. Bij ‘Killer Queen’ bijvoorbeeld ruikt het parfum heel anders aan het einde van de dag, naargelang de topnoten vervliegen. Maar bij ‘The One’ heb je dat niet want de noten zijn echt in harmonie met elkaar.

Ik ben benieuwd naar jullie favoriete parfums!

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

11 Comment

 1. marijke04 says: Reply

  Mijn favoriete parfums nu zijn See By Chloe en Flower By Kenzo! Al zal binnenkort Miss Dior Chérie ook weer favoriet worden πŸ™‚

 2. Mme_Sophistique says: Reply

  ik vind the one echt heerlijk! een heel elegant parfum. Maar mijn favoriet is toch wel le parfum van elie saab

  1. DianaAPBL says: Reply

   Die ken ik nog niet!

 3. mostlysunnybunny says: Reply

  I have The One, and I suppose I'll like Rose The One! I used to love Light Blue as well, but now I'm more into heavier scents πŸ˜‰

  1. DianaAPBL says: Reply

   Is Light Blue kind of like The One? Cause then it would be the perfect scent for me in the summer.

   1. mostlysunnybunny says: Reply

    Hmm I wouldn't say so, but you should sniff that one. It is perfect for summer!

 4. beautiesatwork says: Reply

  mijn favoriete parfum is flower by kenzo πŸ™‚

  1. DianaAPBL says: Reply

   Die heb ik ook, erg lekker indeed!

 5. Hmm klinkt lekker πŸ™‚ Ik wissel momenteel Fendi L'Acquarossa en DKNY Women Fall af.

 6. Ik ben een D&G light blue kerel, minus de witte speedo het hele jaar door.. πŸ˜›

  1. DianaAPBL says: Reply

   De zaligste comments komen van u, Phil :p

Leave a Reply