Disney Art Academy

Onlangs maakte ik kennis met een nieuw spel voor de Nintendo 3DS: Disney Art Academy. Ik moet toegeven dat ik in het begin niet zoveel verwachtte van het spel, maar inmiddels ben ik verslaafd en speel ik iedere dag. Het is een moment van rust waarin ik mijn hoofd kan leegmaken. Het concentreren op het tekenen en inkleuren van de figuren, de concentratie die het spel vergt en de voldoening nadat je een tekening af hebt, maken dit een echte aanrader! Lees snel verder voor de volledige review én voor enkele van mijn kunstwerken 😉

Het concept van dit spel is simpel: je leert aan de hand van een heleboel lessen hoe je je favoriete Disney personages moet tekenen. Van Olaf tot Nemo – ze komen allemaal aan de beurt.

Tijdens die lessen krijg je echt handige tips van de kunstenaars van Disney en Pixar. Je gebruikt verschillende tools zoals verfborstels, stiften en krijt; je leert kleur -en schaduwtechnieken en hoe je de emoties van de personages naar voor kunt brengen. Klaar met de lessen? Ga dan voor de Free Paint modus waar je je eigen creaties tevoorschijn kunt toveren met alle mogelijke tools.

Zoals ik al in het begin zei, leek het concept van het spel nogal simpel en langdradig. Toch was ik al direct verslaafd na de eerste les. Het is zo’n rustgevend proces, want je focust je enkel op de lijntjes en de kleuren. Het klinkt cliché, maar het helpt echt! Dit spel is dus echt niet enkel voor kinderen, want zelfs volwassenen kunnen er plezier uit halen!

Hieronder enkele tekeningen die ik heb gemaakt op mijn 2DS. Ik ben best trots op het resultaat, al zeg ik het zelf! 😉

Eeyore

Aurora

Tiana

Disney Art Academy (Nintendo) – nu verkrijgbaar in de winkels en in de Nintendo e-shop

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply