Mijn favoriete cream blushes

Blushes zijn helemaal mijn ding, en de cream varianten kunnen mij al helemaal heel enthousiast maken. Vandaag zet ik mijn favorieten nog eens op een rijtje voor jullie.

Voilà, dit is mijn kleine cream blush stash. Het is een mengeling van high end merken zoals Chanel en Dior, maar ik heb ook eentje van HEMA in mijn bezit.

Het is al een paar keer voorbijgekomen op de blog, maar peachy kleuren zijn helemaal mijn ding. Roze past niet bij mij omwille van mijn rosacae, dus ik ga altijd voor een kleur met een lichte oranje ondertoon.

De blushes hier zijn (vlnr): Chanel ‘Présage’, Bourjois ‘Healthy Glow,’ ‘Nude Velvet’ en ‘Soft Peach’ van Daniel Sandler.

Chanel is mijn favoriet omwille van de superbe kwaliteit. Als je deze blush aanbrengt, dan ben je zeker dat het de héle dag blijft zitten zonder te vervagen. En de pigmentatie is ook superintens.

Toch vind ik dat de andere blushes zeker niet moeten onderdoen. Bourjois komt zeer dicht in de buurt van Chanel, vooral qua textuur. Ze blijven ook vrij lang zitten, maar toch niet zo lang als Chanel.

De blush van Daniel Sandler voelt meer gelachtig aan en heeft een zeer dunne textuur – alsof je water op je huid smeert. Helaas heeft deze blush geen al te indrukwekkende houdbaarheid.

‘Bikini’ is een cream blush van Dior. Deze heeft een zachte, bouncy mousse textuur. Het staint je huid waardoor de kleur ook erg lang blijft zitten. Het is een geweldige blush, geschikt voor zowel droge als vettere huidjes.

Tot slot heb ik een paar beige, oudroze kleuren.

Links zien jullie ‘Lilium’ van Stila, een prachtige kleur die ik niet vaak genoeg gebruik. De kwaliteit is zeker dik in orde. Het doet me trouwens erg denken aan ‘Lilicent’ van MAC die helaas niet meer verkrijgbaar is.

HEMA heeft ook een cream blush. Deze is niet zo gepigmenteerd als Stila, maar ze zitten wel degelijk in dezelfde kleurenfamilie. Ik was niet zo dol op de blush van HEMA omdat het precies van mijn huid afgleed, maar met een vleugje poeder of blush erover doet hij het prima.

Tegenwoordig grijp ik het meeste naar mijn geliefde Chanel blush, samen met ‘Nude Velvet’ van Bourjois. Stila komt soms ook wel aan bod, als ik eens geen zin heb in iets abrikoosachtig.

Ik krijg wel eens de vraag waarom ik zo graag cream blushes gebruik in plaats van poedervarianten. Simpel: ik froemel veel aan mijn gezicht. Doorheen de dag zit ik constant te leunen op mijn gezicht of ik wrijf over mijn wangen… En een cream ‘trekt’ toch zo’n beetje in de huid terwijl poeder er op blijft liggen en dus gemakkelijk afgeveegd kan worden.

Voor volledige reviews kunnen jullie even de zoekfunctie rechts gebruiken. Enjoy!

Van welk soort blush zijn jullie fan?

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Ik gebruik eigenlijk nooit cream blushes, want ik ben al JAREN verslaafd aan Benetint van Benefit. Ik vind wél dat er enkele supermooie kleuren tussenzitten, dus misschien moet ik me toch eens aan een experimentje wagen?!

 2. Mme_Sophistique says: Reply

  ik heb alleen cream blushes van nyx, maar die gebruik ik eerlijk gezegd niet zo veel.. binnenkort eens richting IPXL want bikini is super cute!

 3. Beauty Treasures says: Reply

  Ik gebruik ook graag cream blushes. Momenteel grijp ik vaak naar de nieuwe creme blushes van bourjois.

 4. Vind ze allemaal erg mooi ! Zelf ben ik niet zo voor crème blushes. Het spreekt me gewoon niet erg aan.

 5. Die van Hema is ook erg mooi.
  Liefs, xxx

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja hé, en helemaal niet duur!

 6. inspiredbylifee says: Reply

  Die van dior vind ik prachtig !

 7. Sofie says: Reply

  Ik ben gek op die van Dior! Ik haal hem ook geregeld boven 🙂

 8. Wat een mooie selectie! Ik hou ook van cream blushes, ze zien er altijd zo naturel uit.

 9. beautiesatwork says: Reply

  présage is zooooo mooi 🙂

Leave a Reply