Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Toen ik deze nieuwe Take The Day Off Cleansing Balm van Clinique ontving, was ik meteen geïntrigeerd door dit product. Deze balsem haalt namelijk je make-af en heeft een unieke textuur. Ik hoorde verschillende bloggers al meteen erg enthousiast reageren, en ook in o.a. Amerika is men erg te spreken over dit product.

Ik testte dit productje uit en ik sluit me aan bij deze grote groep enthousiastelingen: I LOVE IT. Lees snel verder om mijn review te lezen!

Deze Take The Day Off Cleansing Balm is een make-up remover met een unieke textuur. Het is namelijk een balsem dat verandert in een reinigingsolie zodra het in de huid wordt gemasseerd. Als je het daarna afwast, verandert de olie na contact met water in een smeuïge emulsie.
De Cleansing Balm verwijdert alle onzuiverheden, hardnekkige make-up en zelfs zonnebrandcrème. Na het gebruik voelt de huid soepel, zacht en diep gereinigd aan. Het is tevens geschikt voor alle huidtypen.

De Balm bevat saffloerolie die van nature een verzachtende werking heeft en talk verwijdert. Caprinetriglyceride en palmitaat zorgen dan weer voor een natuurlijke hydratatie van de huid zodat deze tijdens het reinigen niet uitdroogt.

Ik was erg enthousiast want de balsem verandert in een soort van olie. Ik heb zelf een vette huid en ik wilde altijd al een oliereiniger gebruiken. Nu, sommigen van jullie denken wel: ‘olie gebruiken bij een vette huid?!’.
De uitleg is simpel: like dissolves like. Met andere woorden: de olie in de reiniger verbindt zich met de olie op je huid en trekt tegelijkertijd alle vuil uit je poriën mee. Water doet dit niet, want water en olie stoten elkaar af.

Nu, om je huid te reinigen, neem je een beetje van het balsem op je vingertoppen. Het voelt eerst wat hard aan, maar al snel verandert het van textuur en smelt het als het ware. Je brengt de balsem dan op je huid aan en masseert het in. De textuur verandert dan in een olie, een erg grappig gevoel. Tot slot was je het geheel af met lauwwarm water.

Je ziet duidelijk op de rechterfoto dat de textuur van de balsem verandert is. Het lijkt wel precies kaarsvet! Maar het voelt oh zo heerlijk aan op de huid!
Na het afwassen, merk ik direct dat mijn huid zacht en niet meer vet is. De glans is grotendeels weg (bijvoorbeeld op mijn voorhoofd en neus) en mijn huid voelt zoooo zacht aan! Ik heb ook absoluut geen last van roodheid of iets dergelijks. Wat een wonderproduct!

Dit is de beste reiniger die ik ooit heb gebruikt. Ik gebruikte hiervoor de Estée Lauder Perfectly Clean reiniger. Deze doet ook een fantastische job bij mijn gemengde huid, maar soms kan het een beetje uitdrogend voelen. Daarom zou ik deze aanraden voor mensen met een echte vette huid.

Deze Cleansing Balm is voor mij een holy grail. Ik ben nu helemaal overtuigd van de werking van oliereinigers! Mijn huid is gewoon minder vet en veel soepeler en gehydrateerd.
Ik heb wel nog nooit een oliereiniger gebruikt omdat ze allemaal vloeibaar waren, en het leek me vreselijk om met een vloeibare olie aan de slag te gaan. Ik zie mezelf nog knoeien, olie overal, ik glij uit,… Horrorscenario’s. Dus deze Cleansing Balm dat vast is en daarna in een olie verandert, is voor mij een hemelse uitvinding. Merci, Clinique, voor deze fantastische uitvinding!

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm – €31,05 voor 125 ml
Verkrijgbaar vanaf 9 mei online en vanaf september bij de Inno.

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

15 Comment

 1. Ormas says: Reply

  *smeert een dikke laag op zijn gezicht en begint te lezen* 😀

  1. dianaapbl says: Reply

   Je gaat er ook van houden, I know it!

 2. chitchatontherocks says: Reply

  I'm intrigued!

 3. Ooooh die textuur… *staart* Deze zwier ik op mijn wish list denk ik!

 4. petra says: Reply

  Ik moet ook nog aan het testen, maar ik ben alvast benieuwd! Je foto's zien er supermooi uit! x

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ooh bedankt lieve Petra!!

 5. Lijkt me zeker een fijn product!

 6. ASSchatteman says: Reply

  Ok, ik moet deze testen! 🙂

 7. beautiesatwork says: Reply

  ik ben helemaal overtuigd 😀

 8. Dit klinkt echt fantastisch, hoe het voelt en er uit ziet! Zelf heb ik een erg droge huid dus zeker niet geschikt voor mij.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja! En met zo\’n pot doe je echt heel lang. Zeker de moeite waard!

 9. Bianca says: Reply

  Lijkt me wel een fijn product! Doet een beetje aan kokosvet denken 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Inderdaad, maar makkelijk af te krijgen en het reinigt je huid volkomen!

 10. Teri says: Reply

  Ik moet de mijne nog steeds eens uittesten maar je maakt me al meteen helemaal enthousiast! Super mooie fotos trouwens!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Oke, je weet niet hoe groot dit compliment is, coming from you, master of gorgeous pictures! <33

Leave a Reply