Favoriet // Clarisonic Mia 2

Een tijd geleden ontving ik een nieuw speeltje: de Clarisonic Mia 2. Jullie hebben er ongetwijfeld al veel over gelezen op andere blogs, dus je weet wel waar dit toestelletje voor dient.

Ik wil jullie vandaag mijn ervaringen met de Clarisonic Mia 2 delen. Lees snel verder!

Heel kort: de Clarisonic Mia 2 is een toestel waarmee je je gezicht kunt reinigen. De borstel oscilleert en op die manier wordt je grondig huid gereinigd en geëxfolieerd. Het is een hit over de hele wereld, en zowat elke blogger is er gek op.

Nu, ik ga niet te diep in op de werking van het toestel. Als je een volledige Clarisonic-handleiding zoekt, dan moet je Mirror Reality bezoeken. Phil heeft namelijk een héél gedetailleerde handleiding geschreven over de Clarisonic, met alle do’s en don’ts. Zeker lezen!

Als je een Clarisonic koopt, krijg je het volgende mee: een toestel, twee borstels, een reiniger en een lader.

Omdat er twee borstels waren, besloot ik om het toestel te ‘delen’ met mijn zusje. Ik gebruik het blauw borsteltje en zij de witte. Handig, als je zo’n toestel te duur vindt: deel eentje met iemand anders (wel niet hetzelfde borsteltje gebruiken alsjeblieft).

Op de doos staat er nog wat informatie, en in de handleiding in de doos staat alles nog eens goed uitgelegd. Maar zoals ik al zei, raad ik dit artikel van Phil sterk aan.

Omdat ik Phil volledig vertrouw op gebied van huidverzorging heb ik zijn instructies nauwkeurig gevolgd. Ik gebruik de Clarisonic ‘s avonds om de twee dagen met mijn Estée Lauder Perfectly Clean Cleanser. De cleanser die bij de Clarisonic hoort, heb ik niet gebruikt omdat ik meer van mijn eigen productjes hou.

In het begin heb ik het eens drie dagen na elkaar gebruikt, en mijn huid werd té glad en trekkerig. Om de dag is perfect voor mij, vind ik. Achteraf breng ik ofwel mijn Effaclar K aan (als ik last heb van onzuiverheden), of ik ga voor een dikke herstellende crème.

Op de dagen dat ik de Clarisonic niet gebruik, masseer ik de cleanser gewoon in met mijn handen. Scrub gebruik ik ook niet meer want mijn huid is bij elk gebruik met de Clarisonic diep gereinigd, dus nog eens scrubben lijkt me dan iets teveel van het goede.

Ondertussen gebruiken mijn zusje en ik de Clarisonic al zo’n 3 weken.

Mijn verdict: ik ben zelf erg blij met de Clarisonic. Het vervangt mijn scrubsessies en reinigt mijn huid enorm grondig. Dat merk ik ook als ik achteraf bijvoorbeeld Effaclar K aanbreng: het product prikt een beetje omdat het volledig in de poriën kan dringen.
Van onzuiverheden heb ik helemaal geen last gehad! Dat kan gebeuren in het begin omdat je huid moet wennen aan de Clarisonic, maar dat heb ik dus niet meegemaakt.
Wat ik wel merk, is dat de Clarisonic niet zo’n goed is voor mijn couperose. Ik heb minder last van roodheid op mijn wangen als ik manueel cleanser gebruik. Daarom vermijd ik de Clarisonic op mijn wangen buiten één keer per week (als exfoliatie).

Al bij al merk ik, buiten de grondigere reiniging, niet veel effect op mijn huid. Oké, ik heb altijd al een egale huid gehad zonder al teveel puistjes, maar het is niet alsof mijn huid volledig werd getransformeerd.
Maar bij mijn zusje is het resultaat werkelijk verbluffend. Zij heeft nog wat last van puistjes, maar sinds ze de Clarisonic gebruikt, zijn deze allemaal verdwenen. Haar huid is gewoon superegaal en flawless. Ik ben erg onder de indruk van haar resultaat! Ze gebruikt geen speciale middeltjes tegen puistjes, dus dat kwam allemaal door de Clarisonic.

Het toestel is ook gemakkelijk te onderhouden. Je moet de borstel één keer per week eens goed reinigen en that’s it. Het wordt wel aangeraden om deze om de drie maanden te wisselen. Je betaalt zo’n €25 voor een borstel, wat ik een erg redelijke prijs vind.

Wat ik toch het beste aan dit toestel vond, is dat je niet bang moet zijn om het in contact te laten komen met water. Je mag in principe het hele toestel onder water houden, en dan nog werkt het feilloos. Erg handig om gewoon onder de douche te gebruiken.

Vind ik de Clarisonic Mia 2 een aanrader? JA!

Je hebt ten eerste geen scrub meer nodig, dus dat is geld uitgespaard. Bovendien gebruik je ook minder reiniger omdat de Clarisonic zijn werk zo goed doet. De resultaten zijn ook fantastisch (het egale voorhoofd van mijn zusje is daar het bewijs van).

Kortom: de Clarisonic is elke cent waard. Het is een kleine investering (€149 en €25 voor een borstel), maar bedenk wel dat je heel wat uitspaart op andere huidverzorging. Bovendien kan je altijd delen met iemand anders, zoals ik met mijn zusje doe.

Clarisonic is verkrijgbaar bij de Ici Paris XL.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

13 Comment

 1. petra says: Reply

  Klinkt als een heel fijn toestel! Ik heb er nu eentje van Philips, maar wil deze ook wel eens uitproberen!
  Prettig eindejaar xx

  1. DianaAPBL says: Reply

   Voor jou en je gezin ook, schat! x

 2. BeautyGlitter says: Reply

  Ik ga er binnenkort voor beginnen te sparen, want ik wil hem heel graag!

 3. Dit ziet er me echt zo een geweldig toestel uit! http://dedotties.blogspot.be/

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Ook hier een favorietje!

 5. bagsandchocolate says: Reply

  Oh ik wil deze ook zo graag… Maar hij kost nog steeds zoveel… Blij dat het bij jullie zo goed werkte!
  xo
  http://www.bagsandchocolate.com

  1. DianaAPBL says: Reply

   Eentje delen met de zus, maybe? 😀

 6. thevalleydoll says: Reply

  Ooh die wil ik wel erg graag nog ! Jammer van het prijskaartje :d ! Kzal het op mn bday wishlist zetten.

 7. Oh wat slim dat jij en je zus hem delen! Ik heb 'm zelf ook en ben er ook zeer happy flappy mee 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja he? Ideaal voor mensen die het te duur vinden: gewoon delen 🙂

 8. Mme_Sophistique says: Reply

  ik gebruik dit een aantal keer in de week en loving it!

 9. beautiesatwork says: Reply

  zo leuk voor je zus 🙂

 10. mostlysunnybunny says: Reply

  I'm glad to hear you like it so much! I can't use this more than twice a week, but it's just SO great when you've worn makeup all day and you're exhausted at night. Gets the job done in a minute!

Leave a Reply