Clarisonic Aria

Sinds ik mijn Clarisonic Mia 2 heb, zijn we onafscheidelijk geworden. Deze tool heeft me een egale, diep gereinigde huid bezorgd dat amper last heeft van puistjes.

Toen ik het nieuw zusje van de Mia 2 in handen kreeg, vroeg ik me af hoe de Clarisonic in godsnaam nóg beter kon worden. Ondertussen heb ik de Aria uitgebreid getest en kan ik zeggen: ja, het kan beter! Lees verder om te zien wat er precies zo goed is aan dit toestelletje.

Het allergrootste verschil tussen de Aria en de Mia 2 is dat de Aria een houdertje heeft. Echt heel handig, want de Mia 2 had dat niet. Ik leg hem nu in een kastje in de badkamer, maar het is toch altijd leuker als je zo’n mooi toestel in je badkamer kan tentoonstellen. En door de houder gaat dat nu dus ook! Oh, en je kan de lader ook vastklikken aan de houder. Super!

Dat is trouwens niet het enige verschil. De Aria heeft 3 settings in plaats van 2 (de Mia 2), gaande van zacht naar harder. Ook de timer kan aangepast worden. Met de Mia 2 spendeerde je per zone 20 seconde en in totaal één minuut. De Aria kan tot 2 minuten gaan zodat je zelf kan bepalen welke zone meer aandacht nodig heeft.

Daarnaast zijn er nog verschillen in het uiterlijk. De Aria is groter (maar niet zwaarder) en heeft een glanzende finish. Hij ligt ook iets fijner in de hand doordat hij wat langer is.

De borstels van de Mia 2 kunnen ook op de Aria gebruikt worden. Een klein detail, maar ik ben blij dat er geen volledig nieuwe  borstels voor de Aria werden ontwikkeld. Je kan de werking van de borstels wel aanpassen door de Clarisonic zachter of harder te zetten, maar daarnaast is alles hetzelfde bij beide modellen.

Wat ik een klein minpuntje aan de Clarisonic Mia 2 vond, was dat de borstel soms nog te ruw was voor mijn huid, ook al gebruikte ik eentje voor de gevoelige huid. Nu, mijn huid was niet rood of geïrriteerd na het gebruiken van de Mia 2 maar ik voelde dat het soms te grof was voor mijn velletje.

Maar de Aria kan je zachter zetten, en dat is direct veel aangenamer voor mijn huid! Vooral op gevoelige plekken zoals mijn wangen is dit een superhandige setting. Mijn voorhoofd kan dan wel wat meer aan, dus dan pas ik de setting weer aan. Echt heel fijn, dat je het kunt aanpassen aan jouw behoeftes.

Het grote verschil tussen de twee modellen is dus dat je de Aria volledig naar jouw hand kan zetten. Je kan zelf bepalen hoe hard het toestel werkt en welke zones meer aandacht nodig hebben door de timer te veranderen. Dat kan niet met de Mia 2.

Bovendien is de houder van de Aria gewoon erg handig. De Mia 2 heeft dan weer een speciale reishoes waardoor je hem (haar?) makkelijk op reis kan nemen.

Als ik moest kiezen, zou ik voor de Aria gaan, gewoon omdat de Mia 2 een beetje te ruw voor mijn huid aanvoelt. Maar als jij daar geen problemen mee hebt (eens testen in de winkel!), dan is de Clarisonic Mia 2 een even goede optie.

Ik gebruik de Clarisonic elke week 1 à 2 keer voor een grondige reinigingsbeurt. Maar met de zachtere setting kan je het gerust elke dag gebruiken, al zou ik dat niet aanraden als je een droge of gevoelige huid hebt.

Ik kan persoonlijk niet meer zonder de Clarisonic: het reinigt mijn huid ongelofelijk grondig en vermindert oneffenheden aanzienlijk. Het is een duur apparaat, dat valt niet te ontkennen, maar het resultaat mag er zeker en vast zijn.

Als je bijvoorbeeld last hebt van acné, dan kan de Clarisonic een goed middeltje zijn. Je gebruikt het dan in combinatie met bijvoorbeeld de Effaclar K van La Roche Posay, en je ziet direct resultaten. Je poriën worden namelijk bij wijze van spreke leeggehaald, waardoor een anti-acnémiddel extra goed werkt. (Wel niet iedere dag doen, dan kan je je huid irriteren)

Als je nog twijfelt tussen de Mia 2 en de Aria: het prijsverschil tussen de 2 is €50. De Aria kan natuurlijk wel wat meer, maar zoals ik eerder zei, is de Mia 2 prima als je geen al te gevoelige huid hebt.

Clarisonic Aria – €199 ; verkrijgbaar bij Ici Paris XL

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

6 Comment

 1. Ik had niet gedacht dat er toch echt wel verschil zou zijn. DAMMIT! 🙂 Ik dacht dat ik goed zat met mijn Mia, maar nu wil ik upgraden…

 2. Ik heb best een gevoelige huid en vraag me nog steeds af of het iets voor mij zou kunnen zijn. Maar ik heb al zoveel goede dingen erover gehoord…

  1. dianaapbl says: Reply

   Tuurlijk! Je hebt verschillende borstels en met de Aria kan je die op de zachste setting gebruiken. Zolang je het niet iedere dag gebruikt, kan het heus geen kwaad!

 3. mostlysunnybunny says: Reply

  Hey Diana, I'm glad to hear this works well for you! I prefer Aria as well. I like how I can put it on a lower speed setting so that it doesn't feel like I am rubbing my skin too much!

  1. dianaapbl says: Reply

   Exactly! The Mia 2 sometimes felt a little too harsh for my skin.

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Ik vind alleen al dat houdertje een goeie reden om voor de Aria te gaan!

Leave a Reply