Chanel Vitalumière Compact Douceur

Onlangs bracht luxemerk Chanel een nieuwe poederfoundation uit. Ontmoet de Chanel Vitalumière Compact Douceur. Deze vervangt de Éclat Douceur compact foundation, die binnenkort uit het gamma gaat verdwijnen.

Ik ontving dit product een tijdje geleden en ik was meteen benieuwd. Tot nu toe gebruikte ik altijd vloeibare foundation, maar met mijn ietwat vettigere huid is poeder eigenlijk veel beter. Ik probeerde hem meteen uit en jullie kunnen nu mijn bevindingen lezen!

De nieuwe Chanel Vitalumière Compact Douceur is een poederfoundation dat extreem licht en fris op de huid aanvoelt, een medium dekking heeft én voor een mooie en natuurlijke glow zorgt. Bovendien bevat het SPF 10 – altijd erg mooi meegenomen.

Ik heb hier de kleur 22 Beige Rosé, de op één na lichtste kleur. Ik heb best een lichte huid dus dit is een goede match voor mij.

Je hebt trouwens twee kleurtonen: de Beige Rosé (met roze dat de dofheid in de huid tegengaat) en gewoon Beige (een natuurlijke finish).

De Compact Douceur wordt geleverd in een zwart, fluweel zakje (niet op de foto, maar je kent het ongetwijfeld van andere Chanel-producten). Aan de binnenkant vind je een grote spiegel – erg handig voor on the go -, de foundation en een sponsje.

Erg leuk is het feit dat je een refill voor deze foundation kunt kopen, in plaats van het hele doosje opnieuw. Deze kost €40,50 en dat is meteen €12,50 goedkoper. Dat vind ik een hele goede zet van Chanel!

Laten we nu naar het poeder kijken. Hier is alvast een close-up van het product. Ik weet niet of het goed zichtbaar is, maar je zicht een hele lichte glans in het poeder verwerkt. Geen zorgen: het is géén shimmer! Het poeder glanst erg mooi, en dit komt door de High-Definition Light Pigments. Deze diffuseren het licht en zorgen dat je huid een prachtige glow krijgt.

Het poeder zelf is enorm zacht en verstuift amper. Het heeft ook een lichte rozengeur, dat ook weer typisch is voor Chanel. Ik vind het erg leuk dat ze toch zo’n rode draad door zowat al hun producten trekken.

Nu, deze Compact Douceur kan je op verschillende manieren gebruiken, naargelang de dekking die je wilt. Zo kan je een kwast gebruiken en de CD over je huid mee aanbrengen voor een natuurlijke resultaat. Als je toch voor meer dekking wilt gaan, gebruik je het bijgeleverd sponsje.

Op deze foto draag ik de CD. Je kan het best wel zien op de foto, maar mijn huid heeft echt een gezonde glow! Ik had schrik voor een matte, 2D-effect, maar het zorgt toch voor wat dimensie. Je hebt in ieder geval géén highlighter of iets dergelijks nodig.
In de zomer zou dit product te fel zijn voor mijn vette huid, maar nu in de herfst/winter is het perfect om je doffe teint wat op te peppen.

Ik was ook best verrast door de dekking. Ik gebruikte het bijgeleverd sponsje, en de foundation deed het best goed bij het bedekken van wat roodheid en oneffenheden. Nu, ik gebruikte de Diadermine CC Cream eronder en dat hielp al veel, maar zelfs zonder doet de foundation het best goed.

Je kan het product ook goed opbouwen zonder dat het te poederig begint uit te zien. Dus als je meer dekking wilt, breng je gewoon wat meer laagjes aan. Nu, als je écht een oneffen huid hebt, zou ik sowieso niet direct een poederfoundation aanraden (meer iets zoals Vichy Dermablend).

De CD blijft ook erg goed zitten. Doorheen de dag moet ik wel af en toe bijwerken (vooral de T-zone), maar het is niks dramatisch.

Voor mijn gemengde huid is deze foundation een droomproduct. Het poeder zorgt toch voor een licht matterend effect. Toch denk ik dat ook de normale huid en zelfs de droge huid (ja, echt!) kunnen baten bij dit product omwille van die lichtreflecterende pigmenten en de glow die het aan de huid geeft. Je moet gewoon enkel eerst een goede moisturizer gebruiken, en dan is deze foundation je beste vriend.

Ik blijf persoonlijk toch bij een vloeibare foundation en dit om één simpele reden: poeder benadrukt mijn donshaartjes aka peach fuzz. Je ziet dit ook wel een beetje op de foto. Ik gebruik over het algemeen amper poederproducten omwille van die haartjes, dus het ligt niet aan de CD.
Ik ben wél overtuigd van de glow die het aan mijn huid geeft, dus ik ga zeker eens het Vitalumière gamma bekijken. Misschien ook hier binnenkort een review over?

Chanel Vitalumière Compact Douceur – €53 (€40,50 voor een refill)

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Leuke review en idd érg handig van die refills!

 2. Ik blijft toch bij vloeibare foundation, maar op zich klinkt dit natuurlijk niet slecht.

 3. Mme_Sophistique says: Reply

  oooh het effect vind ik erg mooi! ik durf nooit goed poederfoundations aan met mijn droge huid..

 4. robin says: Reply

  ik vind je peach fuzz wel mee vallen hoor haha <3

 5. Eva says: Reply

  Ziet er heel mooi uit op je huid, vind ik! 🙂

 6. Sofie says: Reply

  Ik heb denk ik toch ook een vloeibare foundation nodig, om de simpele reden dat ik toch meer denking geeft en ik dat tot nu toe nog geen dekkende poeder vond.

 7. beautiesatwork says: Reply

  peach fuzz? ik wist niet dat daar een naam voor was xD ik zou eerder voor vloeibare foundation kiezen omwille van de dekking

  1. DianaAPBL says: Reply

   Kijk maar naar een perzik, het is echt zo :p

 8. PRACHTIGE foto, meer van dit!

Leave a Reply