Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Een matte huid is niks voor mij – geef mij maar een gezonde glow. Maar soms moet je gewoon even afpoederen, of je ziet er té glanzend uit.
Met de nieuwe Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder van Chanel kan je je huid afpoederen, zonder die gezonde glow te verliezen. Dit poeder doet je huid stralen, zorgt voor een natuurlijk resultaat én bevat SPF 15!

Ik had het geluk om zo’n poeder te mogen testen, en vandaag kunnen jullie mijn bevindingen lezen.

De Healthy Glow Sheer Powder is verkrijgbaar in vijf tinten, gaande van N°20 tot N°60. Ik heb de lichtste, N°20.

Nu, het poeder brengt redelijk sheer aan. Het is niet de bedoeling dat het je een volledige dekking geeft, dus het is niet zo erg als je een tint lichter of donkerder pakt. N°20 zou eigenlijk te donker zijn voor mij, maar omdat hij een licht effect geeft merk je niks van dat verschil op.

Zoals altijd zitten de producten van Chanel in een velours zakje. Ach, zo mooi, niet?

Ik begrijp niet hoe Chanel het altijd doet: een hele simpele verpakking, maar die er toch uitziet alsof het goud waard is. Ik heb spontaan zin om het doosje vast te pakken terwijl ik “my preciousss” fluister!

Maar goed, even de creepiness vergeten. Het doosje bevat een spiegel die groot genoeg is om door de dag je make up mee bij te werken. En het kwastje dat erbij zit past perfect over het poeder. Hij is trouwens erg zacht, en is in de vorm van een halve maan. Dit is speciaal zo ontworpen om de contouren van je gezicht te volgen.

Persoonlijk gebruik ik liever een dikke kabuki kwast, maar ik begrijp het appeal van deze kwast zeker. Door de ronde vorm kan je goed het poeder over de huid laten glijden, over de contouren van je gezicht heen. Een fatsoenlijke kwast voor on the go, dus.

Het poeder ziet er bij de eerste oogopslag heel zacht uit, alsof het zijde is! Je ruikt ook al meteen de heerlijke, licht geparfumeerde geur. Zaaaalig.

Nu, bij het swatchen voelde ik meteen al hoe enorm zacht dit product is. Het is moeilijk te beschrijven, maar het voelt echt heel licht en fluweelzacht aan. Het poeder verstuift ook niet – altijd een groot voordeel.

Het resultaat is ongelofelijk heel mooi en natuurlijk. Het zorgt dat het teveel aan glans weg is, maar laat een hele mooie glow achter. Het lijkt inderdaad alsof mijn huid straalt!

Het effect is moeilijk vast te leggen op camera. Het is niet zo dat je een heel duidelijk verschil ziet – het is meer iets van dat de huid precies straalt en er gewoon gezonder uitziet.

Om jullie toch een idee te geven heb ik de onderstaande foto gemaakt. Rechts van de lijn is het poeder aangebracht. Je kan zien dat de lijntjes minder duidelijk zijn, precies alsof de huid geairbrusht is. Dat effect geeft het dus ook aan de huid. Het glowy effect valt minder goed op, maar het is er zeker en vast.

Sinds ik dit poeder heb gebruik ik hem steevast elke dag. Hij voelt niet zo zwaar aan als mijn Blot Powder van MAC, maar elimineert de glans op mijn huid even goed én doet het stralen. En ik moet ook toegeven – de heerlijke geur speelt ook een grote rol!

Mijn kat moest weer zo nodig photobomben. Damn you, kitty!

Het is in ieder geval heel moeilijk om het effect van dit poeder te beschrijven. Hij laat je huid echt gezonder aanvoelen en doet het stralen, echt heel bijzonder! En de textuur is ook to die for.

Ik raad jullie zeker aan om dit schatje eens te bekijken in de parfumeries. Wel oppassen voor je portemonnee, want je gaat zeker in de verleiding komen om eentje in huis te halen…

Het Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder kost €42 en is te koop bij de parfumerie.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. BellaChique says: Reply

  Prachtig poeder en fijn dat ze die ook in lichtere kleuren hebben! En yaay voor de kitty in de achtergrond ^^

 2. lindabeautyties says: Reply

  Hier word ik nou hebberig van haha

 3. Sofie says: Reply

  Zo mooi maar zo slecht voor de portemonnee.. maar ne mens mag hem als is op iets trakteren. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt,Diana!

 4. Marijke says: Reply

  Ziet er prachtig uit!!

 5. Ik ga toch liefst voor zo mat mogelijk. Mijn huid gaat vanzelf na een paar uur wat glowen, en als ik de dag al begin met glanzend poeder, dan wordt het allemaal té shiny. Dat gezegd zijnde, wel een mooi poeder.

 6. mostlysunnybunny says: Reply

  Haha I love that photobombing kitty :p Isn't this powder SO incredibly fine???

 7. redhotjillypeppers says: Reply

  De verpakking is echt gewoon prachtig ! Je zou hem bijna kopen om naar te kijken.

 8. beautiesatwork says: Reply

  die beige verpakking is echt leuk 🙂

 9. Amy says: Reply

  Hahahaha I love dit artikel. Ik betrap mezelf er ook soms op dat ik tegen mijn make-up praat, haha! En nu ben ik toch wel benieuwd geworden naar dit poeder 😀

  1. DianaAPBL says: Reply

   Haha, dankjewel! Je moet echt dit poeder eens bekijken in de parfumerie. You\’ll fall in love!

Leave a Reply