Chanel Le Blush Crème – Présage

Ik denk niet dat ik ooit al zo verlangd heb naar een product als naar de nieuwe cream blushes van Chanel. Vooral de kleur Présage sprak me enorm aan (peachy koraal – helemaal mijn ding!). Ik had de blush op mijn verjaardagswishlist gezet, en de lieve mensen bij Chanel hebben het naar me opgestuurd. Zo lief!

Ik heb de blush nu al ruim een week en heb hem elke dag gebruikt (daarvoor gebruikte ik de cream blushes van Bourjois). Ik ben serieus onder de indruk van dit product, en ik vertel jullie graag wat meer hierover in dit artikel.

Le Blush Creme de Chanel behoort tot de nieuwe herfstcollectie van Chanel: Superstition. Het is een collectie met khakikleuren en ‘lucky charm duo’s’: bijpassende kleuren voor zowel op de lippen als op de wangen. Over het algemeen vind ik Superstition een prachtige collectie met hele draagbare, naturelle kleuren. Zeker het bekijken waard.

Nu, de nieuwe creme blushes van Chanel zijn verkrijgbaar in 6 prachtige tinten waardoor echt iedereen wel een goede match zal vinden. Ik vind Présage het mooiste – een abrikoos-oranje kleur met een satijnen finish.

Wat me meteen opvalt aan deze blush, is dat het er erg poederachtig uit ziet. Als je er gewoon naar kijkt, zou je absoluut niet zeggen dat het een creme blush is.

Maar niets is minder waar: van het moment dat je de blush aanraakt, voel je de cremige textuur. Het voelt erg zacht en glad aan, maar aangebracht op de huid droogt het op tot een poederfinish.

De kleurafgave is echt geweldig! Hier zie je een swatch op mijn arm met slechts één veegje. Het ziet hier ook nog een beetje dewy uit, maar eenmaal aangebracht verkrijg je een poederfinish.

Wat ik er echt bij wil zeggen, is dat je – zoals bij sommige creme blushes – niet hard over het oppervlak moet wrijven om het product op je vinger/kwast te krijgen. Je moet de blush letterlijk even aanraken met je vingertop, en je hebt genoeg product voor je hele wang. Het is enorm gepigmenteerd en less is more‘ geldt zeker voor dit product.

Ook erg fijn: de blush heeft een poeder finish, maar het valt goed te blenden. Je moet dus geen schrik hebben dat de blush streperige op zal drogen, want dat is absoluut niet het geval.

En de houdbaarheid? Die is gewoonweg fantastisch. De combinatie met mijn Estée Lauder Double Wear foundation zorgt voor een feilloze combinatie. Meestal is mijn blush na enkele uren al weg omdat ik zelf een ietwat vettige huid heb én doorheen de dag vaak aan mijn gezicht zit (een vervelende gewoonte), maar deze houdt het bij mij de hele dag vol.

Persoonlijk vind ik dit de beste cream blush die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik weet dat ik het elke keer zeg, maar het is precies alsof elke variant dat ik probeer beter is dan de vorige! Deze van Chanel heeft ongeveer dezelfde textuur als die van Bourjois (een zeer goede kleurafgave), maar houdt het véél beter en langer uit op mijn wangen.

Mijn verdict over de creme blushes van Chanel: een topproduct dat elke eurocent waar is! Je kan evengoed goedkopere cream blushes kopen en deze doorheen de dag bijwerken, maar als je een product zoekt dat bijna 10 uur perfect blijft zitten, dan moet je deze in huis halen.

Ik betwijfel trouwens of er blushes zijn die deze van Chanel kunnen overtreffen, want hij voldoet toch echt aan AL mijn voorwaarden: een goede kleurafgave, makkelijk te blenden, niet te shimmery/vettig en een zeer lange houdbaarheid.

Le Blush Creme de Chanel – €34,50 ; verkrijgbaar vanaf 14 augustus

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

13 Comment

 1. petra says: Reply

  I love love love this!!

 2. elineblaise says: Reply

  Die ziet er zo mooi uit! Ik denk dat ik mij ook 1tje ga aanschaffen! 🙂
  xx http://www.elineblaise.com

 3. chitchatontherocks says: Reply

  Echt een héle mooi kleur! Had je hem vandaag op?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Yep, ik gebruik hem nu elke dag 🙂

 4. mostlysunnybunny says: Reply

  Ahh isn't this one amazing??? I wore it yesterday and I was really happy with it!

 5. evelienphilippaerts says: Reply

  Jammer dat er geen foto bij is van op je gezicht.. Maar ziet er erg pretty uit!

 6. Marijke says: Reply

  Ziet er een mooi kleurtje uit!!

 7. beautiesatwork says: Reply

  klinkt bijna te goed om waar te zijn 😉

  1. DianaAPBL says: Reply

   Inderdaad, maar alleen het prijskaartje hé…

 8. Oeh ja wat een mooi kleurtje! Looooove 🙂

 9. peggy timmermans says: Reply

  Deze kleur is prachtig! Ik heb een roze en ook die bevalt super!

 10. Mme_Sophistique says: Reply

  aaah wat een beauty! hij is echt prachtig

 11. Jana says: Reply

  leuke blog diana! Jammer van het prijskaartje anders probeerde ik hem zeker 😀

  x Jana

Leave a Reply