Chanel Joues Contraste blush – Espiègle

Ik heb nog nooit een product gehad van Chanel, Dior, Givenchy en noem maar op. Toen ik onlangs het befaamde Chanel wenkbrauwpotlood ging kopen, viel mijn oog op deze blush. Ik had er in het verleden erg veel over gelezen en ik heb het altijd een prachtige kleur gevonden. Ik weet niet wat er gebeurde, maar opeens stond ik aan de kassa en rekende de verkoopster me deze blush van Chanel af, in de kleur Espiègle.

De verpakking is prachtig en straalt luxe uit. Het zwart glanzend doosje met het Chanel logo – elk meisje moet dan even een klein gilletje onderdrukken, niet waar?

De blush bevat een spiegel en een kwastje, allebei erg handig voor als je onderweg een touch up wilt doen.

Espiègle wordt beschreven als een zachte peachy oranje kleur met een lichte champagnekleurige shimmer erover. En als je mij kent, weet je dat ik enkel peachy of oranje blushes draag.

Nu, wat me vooral opvalt is dat deze blush énorm verschilt van de Chanel Espiègle blush in Amerika! Kijk maar naar de review van Temptalia, en kijk naar mijn foto’s. De textuur op zich ziet er al anders uit – mijn is echt een baked blush, terwijl die van Temptalia een ander patroontje heeft. Maar het opvallendste verschil is dat de Amerikaanse versie véél meer oranje is!
Ik snap echt niet waarom er zoveel verschillen zijn – blijkbaar ook in oogschaduwpallettes. Op zich is het natuurlijk niet erg want ik ben dol op de kleur van Espiègle, maar ik snap alleen niet waarom er zoveel verschillen zijn.

Maar terug naar de review. Ik had al gelezen dat de textuur van de Chanel blushes erg bijzonder zijn, maar nu heb ik het dus ook zelf ervaren. De blush is erg poederig (verstuift erg) maar is tegelijk toch wat creamy. Dat kun je misschien wel zien op de foto hieronder. In ieder geval, ik heb nog nooit zo’n textuur gezien, maar ik ben er in ieder geval dol op.
Espiègle brengt erg zacht aan. Je kan hem goed opbouwen zodat je dezelfde kleur als in de pan krijgt, maar voor een lichte blos kun je ook gaan. Maar hetgeen waarom ik zo dol ben op deze blush, is het feit dat het je een prachtige glans geeft! Neen, geen shimmer overload, maar echt een speciale glans, alsof je huid superglowy is.

Links heb ik de kleur uitgeblend, rechts wat heviger aangebracht. Je kan hem echt in laagjes opbouwen zonder dat de boel er cakey of té poederig uit gaat zien. De miniscule shimmers in de blush zorgen voor die prachtige gloed op je wangen.
Bovendien heeft de blush een lichte rozengeur. Voor degenen die geen fan hiervan zijn (zoals ik…): de geur vervaagt meteen.

Op deze foto zie je een swatch van de blush op mijn wang. Zo krijgen jullie een idee van de kleur.

Oh, nog even over het kwastje. Die is anders dan de meeste kwasten die je bij producten krijgt. Misschien komt het wel doordat het van Chanel is, maar dit kwastje is superzacht en van goede kwaliteit.

Pluspunten?
+
stevig doosje dat goed sluit
+ speciale structuur – poederig maar toch creamy
+ kleur is goed op te bouwen zonder dat het té poederig wordt
+ geeft je huid een prachtige, gezonde gloed
+ kwastje is van goede kwaliteit
+ spiegel en kwast zijn een fijn extraatje

Minpunten?
– de prijs
– blush is nogal poederig en verstuift erg
– verschilt enorm met dezelfde blush in Amerika

Conclusie? Ik ben gek op deze kleur en ik gebruik hem tegenwoordig dagelijks. Hij is duur, dat kan ik niet ontkennen, maar ik vind hem elke cent waard.

De Chanel Joues Contraste blushes kosten €36 en zijn te koop bij o.a. de Ici Paris XL.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. Nicole says: Reply

  heel mooi kleurtje!

 2. Mooie blush! Heb hem wel vaker gezien 🙂

 3. Een prachtige blush, dat zeker. Met dat borsteltje zou ik hem wel niet kunnen aanbrengen.

 4. Wat een prachtige kleur!!

 5. Charlotte Bxl says: Reply

  Supermooi!
  Je zal er wel veel plezier van hebben, en dan is de aankoopprjis al wat sneller vergeten 😉

 6. Gorgeous <3

  Die is gewoon prachtig.

  Liefs, xxx

 7. Astrid says: Reply

  oooooh, pretty! ^^

 8. Anneleen says: Reply

  Diana zit aan de Chanel 😛 Zelf heb ik twee high end producten, een lipstick van Dior (een miskoop, was m'n eerste lippenstift en hij is frosty :() en een Rouge Automatique van Guerlain, stiekem toch wel een beetje voor de verpakking 😛

  1. DianaAPBL says: Reply

   Oeh frosty, daar ben ik helemaal geen fan van. En de Rouge Automatique, daar moogt ge altijd een artikel over schrijven ;D
   PS Ik zit niet aan de Chanel, mijn enige verslaving is en blijft MAC!

 9. Alyssa says: Reply

  Wat een prachtige blush <3! Love it. Echt mooi kleurtje.

Leave a Reply