CHANEL Holiday 2016: Collection Libre – Synthetic de Chanel

Voor deze kerst brengt Chanel een prachtige limited edition collectie uit: Collection Libre. Lucia Pica, Chanel Global Creative Makeup and Colour Designer combineerde matte en glossy, transparant en intens, het artificiële en het authentieke. De contrasterende kleuren, texturen en intensiteiten vormen samen de betoverende Collection Libre. Lees snel verder voor een volledige review!

CHANEL Holiday 2016: Collection Libre - Synthetic de Chanel

De kerstcollecties van Chanel vind ik altijd wondermooi. Vorig jaar was er de Collection Rouge Noir Absolument (lees het hier) met het iconische Rouge Noir als hoofdrolspeler. Dit jaar focust Chanel meer op contrasten in texturen, kleuren en finishes.

CHANEL Holiday 2016: Collection Libre - Synthetic de Chanel

Chanel Le Vernis “Liquid Mirror” & “Pink Rubber” (LE) – €25

In deze collectie zitten twee nieuwe kleurtjes: Liquid Mirror, een felle zilveren tint, en Pink Rubber, een matte lichtroze.

Chanel Le Vernis "Liquid Mirror" & "Pink Rubber"

Liquid Mirror is een erg speciaal lakje. De zilveren kleur zorgen ervoor dat het perfect bij de feestdagen past. De lak dekt eigenlijk al perfect in één laagje, maar het kan een beetje streperig zijn dus een tweede laag is noodzakelijk.

Chanel Le Vernis "Liquid Mirror"

Pink Rubber is een matte kleur, zo licht dat het bijna naar wit neigt. Echt 100% matte is hij niet, maar hij glanst niet zo hard als andere lakjes. Hij is erg moeilijk om mee te werken; je hebt toch zeker drie à vier laagjes nodig voor een egale finish.

Chanel Le Vernis "Pink Rubber"

Chanel Le Vernis "Liquid Mirror" & "Pink Rubber"

Chanel Joues Contrastes ‘Hyperfresh’ – €41

De pop of colour in deze collectie komt in de vorm van deze prachtige blush in de kleur Hyperfresh, een matte felroze tint met een semi-sheer finish. Het is een hele intense kleur dus breng het zeker met een lichte hand aan. Gelukkig kan je de blush erg gemakkelijk blenden dankzij de lichte textuur. Je kan de kleur goed opbouwen, van een lichte natuurlijke blos tot een statement look. Scroll verder voor de swatch!

Chanel Joues Contrastes 'Hyperfresh'

Chanel Rouge Allure Gloss ‘Super Nude’ – €35

De Rouge Allure Gloss komt in een superleuke verpakking – je duwt op het goudkleurige uiteinde en de applicator springt eruit. ‘Super Nude’ is een prachtig roze-beige kleur zonder shimmers erin. De gloss is redelijk dik maar plakt niet. Dit zorgt er wel voor dat het product langer blijft zitten dan de gemiddelde gloss.

Chanel Rouge Allure Gloss 'Super Nude'

De Rouge Allure Gloss is erg dekkend voor een gloss. Je ziet duidelijk de kleur terug op mijn lippen die al vrij donker zijn van nature. Erg mooi!

Chanel Rouge Allure Gloss 'Super Nude'

Chanel Calligraphie de Chanel ‘Hyperblack’ – €32

Hier was ik het meest benieuwd naar: de Calligraphie de Chanel, een zeer gepigmenteerde gelliner die gemakkelijk aanbrengt. Het product droogt erg snel op, dus je moet snel werken als je een foutje maakt. Het voordeel is natuurlijk wel dat de liner de hele dag blijft zitten. Hij is erg waterproof – de meeste gelliners lopen snel uit bij mij. Deze smudget enkel als het echt regent of je huilt, en dan is het effect ook miniem. Ik ben hier dól op!

De liner is ook erg mooi en intens zwart. Soms kan je wel eens hebben dat gelliners precies een beetje ‘vettig’ zijn en niet 100% dekken, maar dat heb je niet bij dit product. Mijn favoriet!

Chanel Calligraphie de Chanel 'Hyperblack'

Van links naar rechts: Joues Contraste in ‘Hyperfresh’ – Calligraphie de Chanel in ‘Hyperblack’ – Rouge Allure Gloss in ‘Super Nude’

CHANEL Holiday 2016: Collection Libre - Synthetic de Chanel

Wat een topper is deze collectie van Chanel! Ik ben dol op de eyeliner en de gloss; de blush is ongelofelijk goed gepigmenteerd en blendable, en de lakjes zijn erg speciaal en voor velen een musthave.  Als ik maar één product mocht aanraden, dan zou het echt wel de Calligraphie de Chanel gelliner zijn: intense pigmentatie, langhoudend en waterproof.

CHANEL Holiday 2016: Collection Libre - Synthetic de Chanel

Meer info op de website van Chanel.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 Comment

  1. petra says: Reply

    Mooie collectie, en inderdaad die blush <3

  2. Die blush vind ik echt zo pretty eh. Kan je niet naastkijken ook, zo'n knalkleurtje.

Leave a Reply