Chanel CC Cream

Mijn eerste CC Cream en het is al meteen eentje van Chanel

Ik ontving dit product enkele weken terug om uit te proberen. Helaas was de kleur toch te donker voor mijn bleke huid, dus heeft mijn zus het product met veel plezier getest.

De CC in deze creme staat niet voor ‘color correcting’, maar wel voor Complete Correction. De creme – met een speciale verzorgende formule – heeft een lichte textuur dat voor een egale, stralende teint zorgt. Ook roodheid en pigmentvlekken worden vervaagd, net als die vervelende poriën. Verder heeft de CC Cream nog een SPF30 en werkt het ook verouderingstekens tegen.

Het feit dat er maar één kleur in België verkrijgbaar is (32 Beige Rosé), is erg riskant. Mensen met een hele lichte of donkere huid zullen niet tevreden zijn. Beige Rosé is best licht (in MAC-termen: NC20-NC25) maar nog steeds te donker voor mij. Vooral bij de overgang tussen mijn kaken en mijn hals is het kleurverschil erg zichtbaar.

De creme is wel niet té geel of té roze qua ondertoon, dus op dat vlak zal het veel mensen tevreden kunnen stellen.

De CC Cream zit in een knijptube met een hele simpele verpakking. Dat is typisch aan Chanel: niet teveel poespas maar toch straalt de verpakking luxe uit.

De creme ruikt heel sterk en bloemig en blijft redelijk lang hangen. Als je daar dus niet tegen kunt, zou ik dit product zeker niet aanraden.

Over de werking zelf ben ik wel erg tevreden. Ik heb hem, ondanks het kleurverschil, toch even gedragen en getest en ik moet zeggen dat ik overtuigd ben. In één veegje is mijn huid egaal: de roodheid verdwijnt, mijn poriën zijn gewoon verdwenen en mijn huid voelt verzorgd aan. Vooral het feit dat het mijn roodheid heeft weten te bedekken is voor mij een groot pluspunt. Zelfs mijn Estée Lauder Double Wear kan niet al mijn roodheid camoufleren…

Omdat de kleur niet 100% met mijn huid matchte, liet ik mijn zus deze CC Cream testen. En ze was erg lyrisch over dit product! Ik gaf haar een sample mee en ik kreeg al snel een enthousiast smsje waarin ze verklaarde dat ze echt een verschil ziet, mét en zonder de CC Cream. Het heeft haar huid gewoon geairbrusht, om het kort en bondig te zeggen.

Wat deze CC Cream onderscheidt van andere foundations en make up zijn toch wel de verzorgende eigenschappen. Het voelt aan alsof het de huid echt hydrateert, wat ik toch wel indrukwekkend vind. Niet dat andere producten de huid uitdrogen of iets dergelijks, maar je voelt dat de CC Cream je huid verzorgt.

Dus als jij een niet te lichte/donkere huid hebt en een sterke geur niet erg vindt, dan ga je zeker blij zijn met deze CC Cream. Want het is gewoon Photoshop in een flesje, ik kan het niet anders zeggen.

Chanel CC Cream – €60 voor- 30ml

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

16 Comment

 1. petra says: Reply

  Jammer dat het niet de juiste kleur is voor jou, want I love love love this one!!

 2. Jammer dat er geen full face foto bij zit om het resultaat te kunnen zien..

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik maak geen full face foto's, sorry! Zelfs dan nog zou het resultaat verschrikkelijk zijn, want de kleur is te donker voor mijn huid.

 3. Ik vind deze crèmer erg fijn! In het begin dacht ik ook dat de kleur niet goed was voor me, aangezien ik wat zon had gehad maar dat is nu voorbij en hij matcht prima!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Gelukzak dan! Voor mij blijft ie te donker… Ik krijg een beetje zo'n maskereffect, haha.

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Wel echt héél jammer dat er maar één kleur is… Klinkt voor de rest wel als een superproduct.

 5. mostlysunnybunny says: Reply

  Hey Diana, I'm sorry to hear the color is not a good match! It MIGHT work for me in winter, but I don't know if the undertone will match. I'll have to swatch it! Glad to hear the formula is good though!

 6. Mme_Sophistique says: Reply

  k vrees dat hij te donker is voor mij 🙁

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, ik denk het ook. Jij hebt nog een lichtere huid dan mij, denk ik, dus dan zal het niet lukken… 🙁

 7. oh man deze moet ik hebben maar die prijs.. aah!

 8. Amaai dan dekt hij echt wel heel goed precies? Interesting…

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, ik was er ook door verrast! Het is geen superzware dekking, maar het vervaagt alle oneffenheden en verkleuring toch goed.

 9. beautytalkblog says: Reply

  Jammer van de kleur en de prijs 🙂
  Eefje

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dat wel. Maar als de kleur bij je past en je het geld er voor over hebt, dan heb je een prachtig product in je bezit!

 10. beautiesatwork says: Reply

  spijtig dat er maar 1 kleur is 🙁

  1. DianaAPBL says: Reply

   Vind ik ook. Ze hadden enkele tinten op de markt moeten brengen. Niet 40 kleuren ofzo, maar een stuk of 3.

Leave a Reply