Caudalie Huile Divine

Als je een product Huile Divine (hemelse olie) noemt, dan creëer je hoge verwachtingen. Ik had het geluk om dit ‘vloeibaar goud’ van Caudalie te testen, en vandaag horen jullie of dit schatje aan die verwachtingen voldoet.

De Huile Divine is droge olie van Caudalie, het merk dat geprezen wordt door mensen zoals freaking Carla Bruni. Deze olie bestaat voor 60% uit vier plantaardige oliën met elk hun eigen voordelen:

1) druivenolie: regenereert en voedzaam. Caudalie maakt veel gebruik van dit ingrediënt.
2) extra vierge arganolie: helpt het hydrolipidenlaagje te herstellen en voorkomt aantasting van de huidcellen. Het komt uit de fair trade.
3) extra vierge hibiscusolie: speelt een belangrijke rol in de barrièrefunctie en beperkt vochtverlies.
4) Sesamolie: heeft een weekmakend en verzachtend effect.

Niet enkel de ingrediënten zijn hemels – ook de geur! De olie bevat rozen, pompelmoes, vanille, ceder en roze peper. Klinkt wel als een rare combinatie, maar ik ben fan van de geur! Mijn zusje daarentegen vindt het vreselijk, dus ik denk dat je ofwel van de geur moet houden, ofwel het goed moet kunnen negeren.

De olie heeft verschillende doeleinden. Je kan het door je haar wrijven voor een verzorgend effect en een heerlijke geur, maar hij is ook perfect voor op de huid. Daarvoor gebruik ik hem vooral. De olie trekt razendsnel in (en ik overdrijf echt niet), laat totaal geen plakkerig gevoel achter en zorgt nog eens voor een mooie glans/sheen/shimmer op je huid. Is een mooi effect voor bijvoorbeeld op je benen, onder een rokje in de zon!
De olie kan je ook gebruiken op je gezicht. Dit heb ik nog wel gedaan, maar Phil van Mirror Reality vertelde me dat het ook kan. En hem vertrouw ik blindelings als het op skin care aankom, dus ga er maar van uit dat het goed zal zijn. Maar wel even testen op bijvoorbeeld je pols, want er zit parfum in en niet iedereen kan dat verdragen.

Ik ben erg tevreden over deze olie! Hij heeft trouwens een verstuiver, dus je moet niet sukkelen met vettige pompjes of zo. Ik gebruik hem nu redelijk vaak – snel even sprayen op mijn benen, uitwrijven en ik kan al verder. Heel handig, vooral omdat het snel intrekt en geen vettig gevoel achterlaat. En je huid voelt meteen zacht en verzorgd aan!

Wat mij betreft verdient de Huile Divine haar naam 100%. Ik ben fan! Mochten ze nu een variant uitbrengen met een citrusgeurtje, en krijgt mij nooit meer terug aan de bodymilks en lotions!

Huile Divine van Caudalie kost €21 en is te koop bij de apotheek.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Wat een chique product. Toen ik de prijs zag dacht ik; dat valt best mee, had duurder verwacht. Klinkt goed.
  Liefs, xxx

 2. Klinkt héél fijn!!

 3. mostlysunnybunny says: Reply

  I'm going to try this on my hair soon. Teri swears it does WONDERS to her hair, and I'm soooo curious!

 4. Handig dat het met spray is!

 5. beautiesatwork says: Reply

  klinkt fantastisch 🙂

 6. Oooh sounds good ! Ik ben ook een grote oliefan !

 7. Ik heb nooit echt iets gehad met oliereinigers! Deze klinkt wel fijn 🙂

 8. redhotjillypeppers says: Reply

  Klinkt fijn ! Ik ben ook helemaal into olie de laatste tijd 🙂

 9. Esmay says: Reply

  Klinkt fijn zeg! En die citroengeur zie ik ook wel zitten als ze die maken haha 😛

Leave a Reply