Catrice Eve in Bloom Lip And Cheek Colour

Gisteren sprong ik binnen bij het Kruidvat en zag ik de nieuwe Eve in Bloom collectie van Catrice. Ik was benieuwd naar de Lip and Cheek Colours en nam twee kleuren mee (de derde variant was uitverkocht).

Deze Lip and Cheek Colours zijn cremeproducten die je zowel op je wangen als lippen kan gebruiken. De kleuren zijn geïnspireerd op een mooi boeket bloemen en gaan van koraalroze naar bessenrood.

Deze cremeblushes (laat ik het zo noemen want ‘lip and cheek colour‘ is nogal omslachtig) zitten in een klein, rond doosje van plastiek. Het ziet er een beetje goedkoop uit, maar uiteindelijk is het het product dat echt telt.

Links op de foto zie je ‘Blossom Me, Blossom You‘. Dit is een koraal, oranje, peachy kleur dat vooral mooi staat bij lichte huidjes.

Bed of Flowers is dan weer een bessenrode kleur dat prachtig staat bij donkere huiden. Deze heb ik vooral gekocht als lipkleur, de andere variant ga ik gebruiken als blush én lipkleur.

Hieronder zijn de swatches. Het product is niet echt opaak, maar je ziet de kleur wel goed verschijnen op de huid en lippen.

Op de lippen had ik meerdere laagjes nodig, maar dat is niet erg want het product is goed op te bouwen. Het is ook niet uitdrogend en de kleur trekt goed in de lippen, zoals een soort van stain.

De textuur voelt niet aan als een ‘echte’ creamblush. Je kan het eigenlijk meer vergelijken met een erg getinte lippenbalsem.

Verder kan je het product goed opbouwen zonder dat het cakey begint uit te zien.

Ik ben zeker tevreden met deze lip and cheek colours. Het is niet hevig gepigmenteerd zoals een creme blush, maar de kleur is zeker goed aanwezig.
Ook heel fijn: het product trekt in je lippen waardoor je een stain-effect krijgt. Het is dus niet nodig om het constant bij te werken. Ook als blush blijft het product goed zitten.

Catrice Eve in Bloom Lip and Cheek Colours – €3,99 (limited edition)

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

  1. Mme_Sophistique says: Reply

    oh die zien er verrassend mooi uit vind ik!

  2. Ze zien er wel oké uit, maar ik had toch liever iets meer kleur gehad.

  3. beautiesatwork says: Reply

    ik heb toch liever de 'echte' cream blushes 🙂

  4. mostlysunnybunny says: Reply

    I'm glad to hear these aren't drying on the lips! Many lip and cheek type of products end up being drying on the lips and don't last too well on the cheeks. It's nice that Catrice found a balance, and the price is GREAT!

Leave a Reply