Braun Satin-Hair 7 SensoCare Styler

Een tijdje geleden kwam er een leuke mail binnen. Of ik een nieuw product wou testen dat het haar stijlt maar niet beschadigt. Natuurlijk!

Ontmoet de nieuwe Satin-Hair 7 SensoCare Styler van Braun. Dit is een nieuwe stijltang dat de ultieme bescherming tegen de schadelijke hitte biedt. Ik testte dit toestel uit en deel graag mijn bevindingen met jullie!

Allereerst wat meer over dit toestel. De SensoCare styler past haar temperatuur namelijk automatisch aan aan je haar. Onderstaande afbeelding illustreert dat perfect. Je hebt namelijk niet overal evenveel hitte nodig. Je puntjes, bijvoorbeeld, zijn dunner dan de bovenkant van je haar. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je daar een lagere temperatuur gebruikt.

Deze SensoCare styler bevat sensoren in de platen die de vochtigheidsgraad in elke haarstreng detecteert. Naargelang die vochtigheidsgraad past de styler haar temperatuur aan. Op die manier blijft je kapsel beter zitten én raakt het niet beschadigd.

De stijltang heeft bovendien de gepatenteerde floating plates. Dat wilt zeggen dat de platen van de styler ervoor zorgen dat de tang 3x gemakkelijker over het haar glijdt dan de traditionele platen. Bovendien verdeelt het de druk ook evenredig zodat beschadiging van het haar niet voorkomt.

Het toestel zelf ziet er sleek & chique uit. De tang is gemaakt van glanzend zwart materiaal, voelt niet te zwaar aan en ligt erg fijn in de hand. Bovendien hebben de ‘tangen’ een rondere vorm waardoor je met de SensoCare ook krullen kunt maken.

Hier is een close-up van de platen. Tijdens het gebruik merk ik wel dat mijn haar niet blijft ‘steken’, dat ik niet moet trekken aan de tang om het haar erdoor te krijgen. Mijn haar glijdt door tussen de platen zonder enige moeite.

Maar voor je begint met het stijlen, moet je eerst wat informatie ingeven. Je krijgt dit schermpje te zien bij het eerste gebruik.

Allereerst vraag het toestel naar de lengte van je haar. Dit kan variëren van erg kort tot erg lang.

De dikte van je haar speelt ook een rol, want hoe dunner je haar, hoe minder hitte je in principe nodig hebt. Mijn haar is heel dik dus ik heb flink wat nodig eer mijn haar doet wat ik wil.

Tot slot geef je aan of je haar gekleurd is of niet. Niet gekleurd haar is sowieso minder beschadigd dan gekleurd haar.

Erg handig: je kan tot 3 haarprofielen op het toestel opslaan. Het is dus geen probleem om de SensoCare te delen met je zus of een vriendin!

Goed, dan ga je aan de slag.
Het opwarmen van de tang duurt wel even. Ter vergelijking: mijn Remington Wet2Dry tang is na 10 seconden (!) al warm, terwijl deze toch een dikke minuut nodig heeft. Nu, dit is absoluut geen nadeel. Het apparaat heeft eventjes tijd nodig om op te starten en zich klaar te maken, zeker als je je bedenkt dat het tijdens het stijlen de temperatuur tot 20 keer per seconde aanpast.

Tijdens het stijlen krijg je op het schermpje op het toestel twee smiley-gezichtjes te zien: eentje voor de snelheid waarmee je de tang gebruikt, en eentje voor de vochtigheidsgraad van je haar. Je mag je haar namelijk niet té snel of té traag stijlen, en als je haar niet goed droog is kunnen er echte stoomsessies optreden. De smileys kunnen gaan van ‘:)’ tot ‘:|’ tot ‘:(‘.

Ik was een beetje sceptisch hierover dus ik onderwierp de SensoCare aan verschillende testen. Ik ging met het toestel erg snel door mijn haar, gevolgd door een superlangzame beweging. Ook maakte ik mijn haar een beetje nat, om te zien of dat effect had. En ja hoor: als ik iets fout deed, pasten de smileys zich aan. Indrukwekkend!

Ik gebruik de SensoCare styler al een paar weken en ik ben er enorm van onder de indruk. Mijn haar glijdt tussen de platen door zonder enige moeite, de krullen die ik er mee maak blijven erg lang zitten én mijn haar voelt minder beschadigd aan. Meestal moet ik om de zoveel tijd een goed masker gebruiken tegen dof, droog haar van een ‘gewone’ stijltang, maar dat is bij dit toestel nog niet nodig geweest.

Je kan met dit toestel ook meer dan enkel stijlen: je kan er ook prachtige krullen mee maken of van die ouderwetse Hollywood waves creëren. Je vindt meer info en filmpjes met how-to’s hier.

Voor mij is dit het enigste toestel dat ik vanaf nu nodig heb. Ik ben serieus onder de indruk, ook van de kwaliteit/prijs-verhouding. Je betaalt namelijk maar €99,99 voor dit toestel. Lijkt misschien wel veel voor sommigen, maar bedenk ook dat je heel wat bespaart aan anti-hitte producten en herstellende maskers. Bovendien zijn er véél duurdere stijltangen op de markt die véél minder doen dan de SensoCare.

Misschien dit toestel vragen aan de kerstman? 😉

Braun Satin-Hair 7 SensoCare Styler – €99,99

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

13 Comment

 1. petra says: Reply

  Ik gebruik hem niet zo vaak, maar vind hem ook heel fijn!

 2. chitchatontherocks says: Reply

  Ziet er good stuff uit!

 3. Nathalie says: Reply

  Klinkt goed!

 4. Waauw, dit ding kan en weet echt alles, awesomecakes! 😀

 5. Mme_Sophistique says: Reply

  hahaha een smart stijltang 😀 nee echt looks awesome! mijne is aan vervanging toe duuuus.. kerstman?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, zeker voor deze gaan dan! Je gaat er gegarandeerd enorm tevreden over zijn.

 6. mostlysunnybunny says: Reply

  This looks SO HIGH-TECH! I suck at using any hair-styling tools, and I shouldn't straighten my hair. In any case tho, this looks like a great one to have!

 7. Jacky Baan says: Reply

  OMG DIE MOET IK HEBBEN! Mijn haar is altijd zo erg beschadigd na het stijlen én de prijs?!!! Valt reuze mee!!! Had verwacht dat hij in de 100/200 zou zijn!

  1. DianaAPBL says: Reply

   De prijs valt inderdaad erg goed mee. €100 voor zo'n high-tech stijltang is niks!

 8. Karolien says: Reply

  Nee, hij is vertegenwoordiger van alles wat met een kapsalon te maken heeft. 😉

 9. Karolien says: Reply

  Klinkt goed! Eens horen bij mijn papa of hij deze toevallig in zijn gamma heeft 😉

  1. DianaAPBL says: Reply

   Uw papa heeft een winkel ofzo? 😀

 10. beautiesatwork says: Reply

  super 😀 die zou ik ook wel willen

Leave a Reply