Braun Face Mini Epilator + Cleansing Brush

Soms, wanneer ik in de spiegel kijk en de donshaartjes op mijn gezicht zie, vraag ik me af of het bijna volle maan is. Een beetje erg overdreven volgens mijn zusje die niks van mijn harig probleempje opmerkt, maar ik zie het en het stoort mij. Ik heb vanalles geprobeerd om die verdomde peach fuzz weg te krijgen: scheren (maar dat groeit veel te snel terug), waxen (maar dan krijg ik altijd rode pukkels achteraf) en met een pincet uittrekken (maar dat duurt veel te lang).

Ik besloot om mijn donsharen met rust te laten en te leven met mijn lady beard, tot ik opeens een fantastisch product in mijn brievenbus kreeg. Hallo, Braun Face Mini Epilator, het antwoord op al mijn problemen. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit magisch toestelletje.

I have a lot of peach fuzz on my face that annoys me SO much. According to others, it’s far from noticeable. But you know, I can see it and it bothers me. I tried a lot of methods to try and get rid of my peach fuzz: shaving, waxing and tweezing, but every method had its own drawbacks. I decided to give up and just live with my ‘lady beard’ until I received this Braun Face Mini Epilator. Keep reading to find out why this is the ultimate solution for my hairy problems!

Braun brengt regelmatig setjes uit met meerdere producten, bijvoorbeeld de Braun Silk-épil 7 SkinSpa. Deze Face Mini Epilator + Cleansing Brush is ook zo’n fantastisch voorbeeld. In dit setje vind je een gezichtsepilator en een reinigingsborstel à la Clarisonic – de perfecte tools om die vervelende donshaartjes aan te pakken.

Braun regularly releases sets containing multiple products such as the Braun Silk-épil 7 SkinSpa. This Face Mini Epilator + Cleansing Brush is another amazing set. It contains a face epilator and a cleansing brush (like the Clarisonic) and together they form the perfect tools to get rid of that annoying peach fuzz.

Ik ontving de Premium Edition dat ook nog een handig tasje en een fantastisch vergrotend spiegeltje bevat. Zo zie je extra goed welke haartjes je eventueel hebt gemist én kan je alles netjes opbergen in een mooi, paars tasje.

I received the Premium Edition kit that also contains a cute pouch and an amazing little mirror which allows you to see very clearly if you missed any hairs.

Het epilatorhoofdje is klein en smal zodat je heel precies kunt werken om bijvoorbeeld de haartjes tussen je wenkbrauwen te verwijderen. In dit epilatorhoofd zitten 10 micro-openingen die zelfs haartjes van 0,02 mm kunnen grijpen. De epilator maakt trouwens 200 bewegingen per seconde dus het ontharen verloopt véél sneller dan met een pincet.

Het epileren zelf is verrassend pijnloos. In het begin moet je natuurlijk even wennen aan het prikkend gevoel, maar al snel is het niet pijnlijker dan epileren of threading. Je kan natuurlijk op voorhand het gebied behandelen met ijs of een speciaal ‘verdovend’ doekje als je erg gevoelig bent.
Het resultaat is trouwens fantastisch: mijn gezicht is superglad en blijft ook zo gedurende enkele weken. Ik kreeg wel wat last van enkele rode pukkels, maar veel minder dan bij het waxen (deze pukkels krijg je trouwens als je je huid op voorhand en achteraf niet fatsoenlijk reinigt). Ja, ik ben zeer tevreden met deze mini-epilator!

The epilator head thingie is very tiny and slim which allows you to work very precisely. It has 10 small openings that can remove even the smallest hairs (0,02 mm). I found that the use of this epilator was quite painless. It stings a bit but when you get used to the feeling, it doesn’t hurt more than tweezing or threading. The result is amazing: the epilator removes every single hair, and the hairs stay away for a couple of weeks.

Als je de epilatorkop verwijdert, kan je de Sonic reinigingsborstel erop zetten om je huid extra grondig te reinigen. Dit borsteltje heeft superzachte haartjes en verwijdert dode huidcellen 6 keer beter dan het manueel reinigen van je gezicht. Dit komt door de micro-oscillaties die de borstel uitvoert die je huid tot in de poriën grondig reinigt.

If you remove the epilator head, you can put on the Sonic cleansing brush to cleanse the skin. The brush removes dead skincells and thoroughly cleanses your pores thanks to the micro-oscillations.

De ster van deze set vind ik toch dit klein spiegeltje! Dit compact spiegeltje werkt vergrotend waardoor je alles ziet, maar dan ook àlles. De eerste keer toen ik in dit spiegeltje keek, zag ik overal kleine haartjes die mijn pincet had gemist. Dat was even schrikken, maar dankzij dit spiegeltje en het lampje kon ik elke kleine indringer verwijderen.

The star of the show is this little mirror that amplifies everything. The first time I looked in the mirror, I was shocked by all the stray hairs I apparently missed. Luckily I managed to remove those little suckers thanks to this mirror and its little lamp.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik dol ben op dit setje, niet waar? Ik raad jullie dan ook allemaal aan om het in huis te halen, zeker als je ook donshaartjes hebt die je grondig wilt verwijderen. De reinigingsborstel is een extra pluspunt (hallo, mini-Clarisonic?) en zoals ik al eerder uitvoerig vermeldde, is het spiegeltje een fantastische aanwinst.

I think it’s pretty obvious that I love this set. I advise you all to go and buy it, especially when you have peach fuzz and want to get rid of it. The cleansing brush works great and like I said before, the little mirror works wonders.

Braun Face 830 Epilation & Cleansing in 4 versies: €69 – €89

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 Comment

  1. leruaa says: Reply

    Die epilator ziet er erg goed uit! Ik heb af en toe wat donshaartjes op mijn kin en die trek ik normaal gezien uit met een pincet, maar deze epilator lijkt mij veel effectiever.

  2. xLauratjj says: Reply

    Ik heb ook eens zo'n epilator nodig! Dringend 😀

  3. Booo, dat spiegeltje heb ik niet 🙁 Maar ik vind de epilator wel top. Ook al doet 't pijn (like a mofo…) toch kan ik niet meer zonder. Ik stoor me ook mateloos aan die ellendige peach fuzz 🙁

Leave a Reply