Bourjois Mini Vernis 150 jaar

Dit jaar viert Bourjois haar 150ste verjaardag! In 1863 bracht het merk haar eerste product uit (een rozerode doorschijnende vloeistof, dat de voorloper van nagellak was), dat al meteen een groot succes was. En nu, 150 jaar later, staat Bourjois nog steeds bovenaan de lijstjes van menig beautyliefhebbers.

Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, brengt Bourjois 15 mini-nagellakjes uit waarbij elke nagellak voor een belangrijke gebeurtenis of sterk moment staat.

Ik heb alle 15 de lakjes ontvangen en geswatcht voor jullie!

De lakjes bevatten 3 ml en kosten €2,99. Voor mij hebben ze het perfecte formaat, aangezien ik er nog nooit in geslaagd ben om een flesje op te maken.

De lakjes hebben verschillende finishes: van cream tot shimmer en er tussen in.

1863 – Les Theatres  //  1879 – Java  //  1890 – Manon Lescaut

Les Theatres werd geïnspireerd op die rode theaterdoeken en is dan ook een puurrode kleur. Echt heel mooi en vampy!

Java verwijst naar het Javapoeder dat Bourjois toen uitbracht. Het heette ‘Poudre de riz de Java’ en het zat dus in zo’n groen doosje. Het lijkt me een perfect kleurtje voor de zomer!

Manon Lescaut was de naam van het eerste compact powder van Bourjois. Het is een nude, geelbeige kleur.

1915 – Cendre De Roses  //  1928 – Soir de Paris  //  1938 – Mais Oui!

Cendre de Roses was de naam van een kleur blush – je weet wel, die wereldberoemde ronde doosjes blush! Ik hou van oudroze op de nagels, dus uiteraard is één van mijn favoriete kleuren.

Soir de Paris – zo heette het parfum dat in 1928 werd uitgebracht. Het flesje had dezelfde diepblauwe kleur. De lak zelf heeft een parelmoeren finish.

Mais Oui! was de naam van een ander parfum van Bourjois die in 1938 werd uitgebracht. Hier heb ik twee laagjes op, maar je ziet dat hij niet zo goed dekt.

1950 – Bourjois, avec un J comme Joie!  //  1956 – Le Rouge Fidèle // 1980 – La Petite Boite Ronde

Één van de felste kleurtjes uit deze bende is ongetwijfeld Bourjois, avec un J comme Joie!. De kleur van de lak trekt namelijk evenveel aandacht als de naam! Dit was trouwens de slogan toen, om verwarring met het woord ‘bourgeois’ te voorkomen.

Le Rouge Fidèle is een dieprode tint, net zoals de gelijknamige lipstick dat toen op de markt kwam.

1980 was het jaar van de kleur, en dat viert Bourjois nu met de felblauwe La Petite Boite Ronde. Dit is echt de kleur van de hemel op een perfecte lentenamiddag!

1995 – Grains de Beauté  //  2001 – Coup de Théâtre  // 2002 – Effet 3D

Grains de Beauté is een koel roze kleurtje met een paarse ondertoon. Het is gebaseerd op één van de ‘Grains de Beauté’ douchegels die toen uitkwamen – om precies te zijn, de geur ‘Bonheur en Mousse’.

Coup de Théâtre kennen jullie misschien wel – de mascara met de dubbele uiteindes? De lak zelf is een diep zwart met subtiele glittertjes in, heel mooi!

Effet 3D moeten jullie zeker kennen – de bekende lipglossjes van Bourjois? Deze lak heeft dezelfde kleur als de Gloss Effet 3D lipgloss in ‘Framboise Magnific’, een framboos kleurtje met een blauwe ondertoon.

2006 – Clubbing  //  2007 – 1 Seconde  // 2013 – Bon Anniversaire!

Het lakje van 2006 heet Clubbing. Het plastiekje heb ik er per ongeluk afgescheurd, oeps! Maar Clubbing verwijst dus naar de gelijknamige Clubbing-producten die jullie ongetwijfeld wel kennen.

1 Seconde doet ook wel een belletje rinkelen. Denk maar aan de 1 Seconde nagellakjes. Deze kleur is geïnspireerd op ‘Figue Chic’ en ‘Lavande Esquisse’.

Tot slot hebben we Bon Anniversaire!, die speciaal voor deze 150ste verjaardag is gemaakt. Het si een prachtige, dieproze kleur.

Ik ben serieus onder de indruk van deze collectie! De meeste lakjes dekken al volledig in één laagje – bijvoorbeeld 2013, 1980 en 1950.  De kleurtjes met een shimmer dekken in twee laagjes (met uitzondering van Mais Oui! die drie laagjes of meer nodig heeft).
De nagellakken drogen verder ook heel snel en blijven toch enkele dagen goed zitten, mits een beetje tipwear.

Dus als jij gek bent van nagellak, geen groot budget hebt of niet veel wilt uitgeven én een flesje nagellak nooit kan opmaken? Dan moet je zeker spurten naar de drogisterij voor deze lakjes van Bourjois!

Bourjois Mini Vernis – €2,99 / 30 ml

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

 1. Handig zo mini's ! Wanneer krijg je ook nagellak op he …

 2. Marijke says: Reply

  Mooie lakjes!!

 3. Charlotte says: Reply

  Ze zijn echt heel erg mooi! Zo schattig ook, die kleine potjes 🙂 Les Theatres is echt mijn favoriet!
  xx
  http://crookedteethxo.blogspot.be

 4. Leuk! Jammer dat mijn geboortejaar er niet tussenzat, dan had ik die waarschijnlijk meteen gekocht 🙂

 5. beautiesatwork says: Reply

  de oranje en de groene vind ik mooi 🙂

Leave a Reply