Bourjois La Vie en Rose

Veel herfstcollecties zijn een beetje donker van kleur, maar Bourjois pakt het anders aan en gaat voor een fris en lieflijk roze collectie: La Vie en Rose. De collectie is ook bijzonder omwille van twee producten die zich aanpassen aan jouw hint en zo een unieke tint aannemen. Ik toon jullie graag wat Bourjois in petto heeft voor de herfst!

De La Vie en Rose collectie bestaat uit vier mooie producten: een Poudre de Riz de Java, een Smoky Eyes palette in ’17 Life is Pink’, een Blush Exclusif en een lipgloss in Rose Exclusif.

Laten we eerst eens een kijkje nemen naar La Poudre de Riz de Java. Dit is een poeder geïnspireerd op een oud poeder van Bourjois dat erg populair was. Destijds was het te koop in vier tinten, maar Bourjois brengt nu slechts één tint uit. Dit is wel een universele lichtroze kleur dat bij elke huidskleur past.

Het doosje is geïnspireerd op de verpakking van de eerste Poudre de Riz de Java. Echt heel leuk gedaan! Ik wed dat veel dames dit potje zouden kopen alleen voor de retro verpakking.

Het doosje heeft een zeefje dat je kunt ronddraaien. Daarmee kan je het poeder goed doseren en zelfs afsluiten zodat er geen product rondvliegt. Erg slim bedacht!

Dit rijstpoeder geeft je huid een mooi en subtiele glans. Het is geen echte highlighter, maar ook geen poeder voor over je hele gezicht. Je kan het op je jukbeenderen gebruiken voor een mooie glow, op de ogen als highlighter, een beetje op je cupidoboog voor vollere lippen of onder je wenkbrauwen voor een heuse lift – een echt multifunctioneel product.

Op naar het volgende product: een Smoky Eyes Trio met lieflijke roze tinten.

De kleur hier heet ‘Life is Pink’ en het is een limited edition palette.

In dit palette zitten 3 mooie lichtroze tinten die goed bij elkaar passen.

Helaas zie ik niet een immens kleurverschil tussen de drie oogschaduws. Vooral de eerste twee kleuren lijken erg op elkaar, en de derde kleur valt niet erg op.

De textuur is echt zijdezacht en glijdt met heel veel gemak over de huid. De middelste kleur lijkt wat poederig maar er is helemaal geen fall-out.

Hét product waar ik het meeste benieuwd naar was, is de Blush Exclusif. Dit is een rozige cremeblush die zich aan jouw persoonlijke huidkleur aanpast.

De potjes zijn hetzelfde als de andere creme blushes van Bourjois. Ze hebben een magnetische sluiting en een klein spiegeltje aan de binnenkant.

De blush ziet er in de pan uit als een lichtroze kleur met een duidelijke koele, blauwe ondertoon. Dit is zo’n kleur die ik zelfs nooit zou kiezen!

De Rose Exclusif gloss hier werkt ongeveer volgens hetzelfde principe. De gloss komt doorschijnend uit de tube maar past zich dus aan aan de pH van je huid.

Het kwastje is roze maar de gloss is toch wel degelijk doorzichtig. Het heeft trouwens die typische zoete frambozengeur die alle Bourjois lipglossjes hebben.

Swatches! Dit is de kleur die de gloss bij mij aanneemt. Ik vind het echt interessant, want op de rechterfoto zien jullie dat de gloss wel degelijk doorzichtig is. Pas nadat je het aangebracht hebt, verandert het van kleur.

De blush is wel een goede match met de kleur uit het potje. Hier heb ik niet echt het gevoel dat het product van kleur verandert. Bovendien is zo’n bleke, lichte roze kleur niet echt iets voor mij, dus dit was wel een teleurstelling.

Ik heb dus wat gemengde gevoelens bij deze collectie. Het thema vind ik wel erg leuk – het is eens iets anders dan die typische, donkere herfstkleuren.

Het rijstpoeder en de gloss vind ik fantastische producten. Het poeder gebruik ik sowieso erg vaak want ik ben gek van een mooie, gezonde glowy huis. Gloss gebruik ik zelf niet maar ik vind het principe toch wel erg fascinerend.

Van de blush ben ik niet erg onder de indruk. Naar mijn mening is de kleur amper veranderd – maar dat kan ook erg goed aan mijn huid liggen. Ik ben wel fan van de textuur en de houdbaarheid zoals jullie hier en hier kunnen lezen. De oogschaduw is niet erg gepigmenteerd en stelt best wel teleur, hoewel het een erg fijne textuur heeft.

– Rose Exclusif Gloss – €10,99
– Smoky Eyes Trio ‘Life in Pink’ – €13,49
– La Poudre de Riz de Java – €12,99
– Blush Exclusif – €10,99

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Zo'n cute en romantische kleurtjes. En wat een mooie gloss!

 2. Die gloss staat je goed! Ik vind het overall een hele zachte, romantische collectie.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dankjewel Melissa! En je beschrijving van de collectie is helemaal spot on 🙂

 3. Sofie says: Reply

  Hihi 'Ik ben gek van een mooi, gezonde, glowy huiS' 😀

 4. Mme_Sophistique says: Reply

  de gloss vind ik heel interessant, ziet er ook erg mooi uit!

 5. Wat een leuke collectie

 6. beautiesatwork says: Reply

  het poudre de riz de java vind ik echt goed 🙂 beetje een budget versie van de perles météorites

Leave a Reply