Bourjois Healthy Mix Foundation

Mijn favoriete foundations zijn vaak van Bourjois. Het is een makkelijk verkrijgbaar en redelijk goedkoop merk, maar geweldige kwaliteit en houdbaarheid! Ik ben altijd al verliefd geweest op Bourjois – mijn eerste blush was van hun merk, en nog steeds gebruik ik hun producten.

Vandaar dat ik ook erg uitkeek naar de vernieuwde Healthy Mix Foundation. De vorige twee varianten had ik al en gebruikte ik iedere dag voor zeker een jaar – je kan dus met een gerust hart zeggen dat ik een grote fan ben!

Ik kreeg hem maandag binnen en ik ben er nu al dol op. Lees vandaag mijn review!

De vernieuwde Healthy Mix foundation van Bourjois licht je teint op van binnenuit. Al vanaf het moment dat je het aanbrengt, wordt je teint 70% stralender.

Deze nieuwe formule is nog rijker aan fruit (abrikoos, meloen en appel), bevat een antioxidant vitamine E-derivaat en kristallijne pigmenten die de huid egaliseren.

De foundation zit in een glazen pompflacon, in plaats van de plastieken variant. Dat oogt en voelt toch stukken luxueuzer aan! De rode kleur trekt ook meteen de aandacht. Heel handig voor mij, want zo springt hij meteen in het oog tussen al de rommel op mijn make uptafel.

De kleur die ik heb is nummer 52, Vanille. Dit is de op één na lichtste kleur, en er zijn 8 tinten in totaal. Deze is misschien zelfs nog iéts te donker voor me, maar het valt echt niet fel op.

Het eerste wat opvalt is de geur. HEERLIJK! Je ruikt echt al de fruit er in, net zoals bij de vorige varianten. Echt, voor de geur alleen al zou ik deze in huis halen.

De foundation is dun van textuur maar ook niet waterig of té loperig. Hij smeert heel gemakkelijk uit en voelt totaal niet stroef aan.

Links zit er geen foundation, rechts wel. Je ziet duidelijk dat de foundation echt in de huid versmolten zit, en dat de huid egaler en frisser uit ziet!

Op het gezicht is het effect nog duidelijker. Je huid straalt echt als het ware, alsof het licht beter weerkaatst wordt. Je krijgt dus zeker geen matterend effect, dus hou dat in je achterhoofd als je een (erg) vette huid hebt.

De dekking is licht tot medium. Het egaliseert je teint wel, maar felle roodheid en onzuiverheden bedekt hij niet. Toch ziet je huid er meteen gezonder uit door het lichtreflecterend effect dat hij heeft, zonder dat elk pukkeltje en vlekje bedekt is. Dat vind ik echt een groot voordeel!

De houdbaarheid is ook prima. Hij blijft zonder moeite een achttal uur zitten. Als je een vettere huid hebt zou ik deze niet meteen aanraden, maar wel de Bourjois Flower Perfection. Deze is matterend en blijft supergoed zitten (echt een héle dag).

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik een grote fan ben van deze foundation. Ik gebruik hem pas twee dagen, maar ik denk dat dit mijn favoriet wordt voor een heel tijdje. Ik ben vooral fan van de geur – echt een opkikker, zeker ‘s morgens!

Foundation Révélateur d’Éclat Healthy Mix –  € 14,99

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

 1. Ik was al super benieuwd naar deze! Super om te horen dat hij ook goed is. Eerst nog mijn twee andere flesjes opgebruiken hier! ^^

 2. mostlysunnybunny says: Reply

  I have the older version and I have recently rediscovered it! It's soooo easy to use. Perhaps not the foundation I own that offers the most coverage or flawless finish, but it's definitely enough for everyday purposes. I'll check the new one out soon!

 3. jana says: Reply

  ooh hier had ik ook over geblogd! SUPER PRODUCT ! 😀
  geweldige blog diana xx

 4. beautiesatwork says: Reply

  heb er al goeie dingen over gehoord 🙂

Leave a Reply