Bourjois Color Edition 24H collectie

Vandaag heb ik weer een kerstcollectie voor jullie. Deze keer toon ik de Color Edition 24H collectie van Bourjois. Deze bevat twee nagellakjes, twee lipproducten én iets nieuws: de Color Edition 24H oogschaduws. Lees snel verder!

Laten we eerst een kijkje nemen naar de Color Boost Lipcolors. Deze komen in twee kleuren: 05 Red Island en 06 Plum Russian.

Voor degenen die deze Color Boost Lipcolors niet kennen: het zijn eigenlijk lipsticks in stickvorm die tegelijkertijd je lippen een mooie glans en verzorging geven. Ze kwamen deze zomer voor de eerste keer uit en ze waren meteen een grote hit.

Links zien jullie Plum Russion, rechts Red Island. Zoals jullie al kunnen zien, is de pigmentatie erg goed. Ik had dat niet verwacht want de Color Boost Lipcolors deden mij eerder denken aan een gepigmenteerde lippenbalsem. Deze kleuren bewijzen dat het échte lipsticks zijn die je lippen ook verzorgen en een prachtige glans geven. Daarnaast blijven de producten nog eens erg goed zitten doordat ze de lippen stainen.

Plum Russian is een paarsrode kleur, perfect voor de herfst. Het benadrukt wel de velletjes (de kleur is daar iets donkerder) maar voor de rest is het een prachtige kleur.

Red Island is een diepe, rode kleur. Het heeft een geweldige kleurafgave en dekt perfect. Zeker een favorietje van me!

Op naar mijn favoriete nagellakjes: de 1 Seconde nagellakken. Voor deze collectie zijn er speciaal twee nieuwe kleurtjes uitgebracht: links zien we Red Dingue, rechts It’s Raining Stars.

Red Dingue is een echte kerstkleur: dieprood en creamy, zonder glitters.

Ik dacht dat It’s Raining Stars een topcoat zou zijn, maar het dekt 100% na één laagje. Indrukwekkend! Het resultaat is echt prachtig en doen me eigenlijk sterk denken aan die glitternagels van Elegant Touch maar dan lichter.

Beide kleuren dekken eigenlijk al prima met één laagje, maar je kan gerust nog een tweede laag aanbrengen.

Tot slot toon ik jullie graag de nieuwe Color Edition 24H oogschaduws. Deze zijn volledig nieuw en verkrijgbaar in 6 kleuren.

Laat ik het evidente maar zeggen: deze lijken enorm hard op de Color Tattoos van Maybelline. Nu, zowat élk make up merk heeft cream oogschaduws in het assortiment zitten, maar als het lettertype zelfs praktisch hetzelfde is, is dat geen toeval meer. Oké, je kan ook zeggen dat Maybelline afgekeken heeft van de Paint Pots van MAC, maar zo kunnen we blijven doorgaan.

De eerste kleur uit deze collectie heet Merveille d’Argent. Dit is een lichte, zilveren kleur met mooie shimmers.

Or Désir is een gouden kleur met een vleugje brons.

Pétale de Glace lijkt bruin, maar het is eigenlijk een roze kleur.

De pigmentatie van deze oogschaduws zijn zeker niet slecht, maar het had uiteraard beter gekund. ‘Merveille d’Argent’ is verrassend goed gepigmenteerd. Van ‘Or Desire’ had ik meer verwacht. Pétale de Glace is een hele unieke kleur die ik graag gebruik over mijn hele ooglid, voor een vleugje kleur.

Dan de donkerdere kleuren. Hieronder zien jullie Kaki Chéri, een diepe, mosgroene kleur.

Prune Nocturne is ook weer zo’n speciale kleur. Het is bruin met een beetje bordeaux erdoor.

Tot slot heb ik nog een donkerblauwe kleur met wat zwart erdoor, Bleu Ténébreux.

Deze oogschaduws zijn al veel beter gepigmenteerd. Het zijn stuk voor stuk prachtige, unieke kleuren. Ik ben vooral fan van ‘Kaki Chéri’!

Ik was erg enthousiast over deze oogschaduws maar helaas werden mijn verwachtingen niet allemaal voldaan.

De pigmentatie kan veel beter. Ik moet toegeven dat de Color Tattoos en Paint Pots veel beter gepigmenteerd zijn. Qua textuur lijken ze dan wel wat op elkaar, al zijn deze Color Editions iets aan de drogere kant. Een voordeel is dan wel dat ze goed op hun plaats blijven zitten en je niet noodzakelijk een oogschaduwbasis nodig hebt. Zeker dames met vettigere oogleden kunnen een basis skippen.

Deze Color Editions blijven wel erg goed zitten zonder dat de kleur begint te vervagen of te creasen. Ze zijn wel moeilijk te blenden door hun drogere structuur, dus ze kunnen misschien beter als basis of als accentkleur gebruikt worden. Verwacht in ieder geval niet dat je een heuse smoky eye kunt maken met deze producten.

En dan de prijs. Deze kosten €11,99. Ter vergelijking: de Color Tattoos kosten €9,99. Dat is €2 goedkoper en ik moét toegeven dat ze ook véél beter gepigmenteerd zijn.

Echte aanraders zou ik deze Color Editions niet noemen, hoewel ik het zeker geen slechte producten vind. Maar als je de concurrentie kopieert én duurder bent, dan kan je maar beter zorgen dat de kwaliteit beter is en helaas is dit hier niet het geval.

Al bij al vind ik het een geslaagde collectie met kleuren die mooi op elkaar afstemmen. Ik ben vooral fan van de lakjes en de lipsticks! Mijn mening over de oogschaduws kunnen jullie hierboven lezen.

,

Color Boost Lipcolors – €8,49
Vernis 1 Seconde – €9,99
Color Edition 24H – €11,99

Verkrijgbaar vanaf 25 november.

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

11 Comment

 1. Mme_Sophistique says: Reply

  ooh de beide lipkleuren staan je echt ah-mazing! en dat glitterlakje, hier met die handel 😀 toon mij glitters en ik ben verkocht :p

 2. chitchatontherocks says: Reply

  Die Red Island staat je precies héél goed!

 3. Jana says: Reply

  Hele mooie nagellakjes 🙂 x

 4. Ohhhh ik ben toch benieuwd geworden naar de Color Editions!

 5. Michelle says: Reply

  Die nagellakjes zien er echt leuk uit! perfect voor de feestdagen!
  Mforlamode.blogspot.com

 6. Prachtige feestkleuren! Ziet er echt goed uit!

 7. Ik ben nochtans kei-enthousiast over de Color Editions!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Oh echt? Dan kan ik niet wachten tot jouw review!

 8. chucky1012 says: Reply

  Ziet er heel goed uit! Mooie make-up. 😉

 9. mostlysunnybunny says: Reply

  Aww I had high hopes for those cream shadows! Kaki Cheri is an adorable shade! Too bad to hear that they don't perform that well overall! The lippies are gorgeous on you tho!

 10. beautiesatwork says: Reply

  oh jammer van de color edition 🙁 had er veel van verwacht!

Leave a Reply