Biotherm Blue Therapy – Beauty From The Deep

Een tweetal maanden geleden vielen er een paar nieuwe skincare producten op de deurmat ten huize APBL – de Blue Therapy lijn van Biotherm. Dit is een gamma producten dat 80% van de zichtbare tekenen van huidveroudering, veroorzaakt door uv-straling, bestrijdt.

Ikzelf besloot om mijn oudere (niét oud, niet boos worden, zus) deze producten uit te laten testen. Dat was inmiddels toch een maand of twee geleden, en vandaag de mening van zuslief.

Biotherm heeft in haar Blue Therapy lijn twee algen geselecteerd die 80% van de schade veroorzaakt door uv-straling kunnen minimaliseren (meer uitleg hierover vind je iets meer naar beneden). Deze schade kan bestaan uit rimpels in de wangen, nek, decolleté, pigmentvlekken, roodheid en een droge en vale teint.

Op de achterkant van de doosjes van de producten vind je meer uitleg over de algen die Biotherm gebruikt. Het zijn de blauw-groene alg uit Klamath Lake in Oregon en een goudgele lag die in de Keltische Zee voorkomt. Volgens Biotherm reageert onze huid het beste op stoffen uit de zee, omdat ook onze eigen huid is opgebouwd uit elementen die volledig in zeewater terug te vinden zijn.

Laten we eerst eens naar het serum kijken. De verpakking haalt al duidelijk inspiratie uit de zee, zeer mooi.

Mijn zus testte heel blij deze producten dus uit. Volgens haar heeft ze het nodig, omdat haar leeftijd van 28 jaar haar tol begint te eisen. Maar persoonlijk vind ik dat zij nog de huid heeft van een pasgeboren baby (ofzoiets, je begrijpt me wel), maar ieder z’n eigen mening hé.

Het serum heeft een lichte parelmoer-achtige kleur en bevat zelfs shimmers. Maar natuurlijk ga je er niet uitzien als de vampieren uit Twilight. De shimmer is er heel subtiel in verwerkt, je huid krijgt er meer een gloed door.
Volgens mijn zus is dit instant hydratatie in een flesje. Het smeert gemakkelijk uit, trekt snel in (zonder een plakkerig gevoel) en doet de huid meteen soepeler en frisser voelen. Ja, hier is ze fan van!

De dagcrème heeft ongeveer dezelfde kleuren qua verpakking als het serum. Ook geïnspireerd uit de zee, en wat ik er vooral moet bijzeggen: deze crème ruikt ook naar de zee. Ik vind het persoonlijk maar niets, maar mijn zus is er best wel fan van. Ofja, het stoort haar in ieder geval niet.

Deze crème bevat een SPF 15. Heel fijn om te weten dat het je huidje, naast het herstellen van je huid, ook beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon.

Deze variant is voor de normale tot gemengde huid, maar er is ook eentje voor de droge huid. Deze komt goed uit, want mijn zus heeft een gemengde tot vette huid.

Ook de crème bevat lichte parelmoerdeeltjes. Deze doen de huid echt mooi opleven op een subtiele manier. Mijn zus vindt het zeker en vast een fijne crème. De werking ervan ligt een beetje in dezelfde lijn als die van het serum – niet plakkerig, trekt snel in en een goede hydratatie.

Al bij al is mijn zus erg blij met deze producten. Ik moet er wel bij zeggen dat ze nu echt nog geen last heeft van rimpels. Ze is 28, maar in onze familie zitten goede genen! Mijn mama had op haar 52ste amper rimpels (dus fingers crossed dat ik op mijn 52ste er nog zo goed uit zal zien).
Toch komt een goede bescherming nóóit te vroeg. Je kan beter preventief smeren, vooral om die schadelijke effecten van uv-straling tegen te gaan. Bovendien, die superhydratatie is altijd mooi meegenomen. Zeker het bekijken waard! Zuslief is al verkocht…

Biotherm Blue Therapy serum – 30 ml – € 51,00/50 ml 73,00
Biotherm Blue Therapy dagcrème – 50 ml – € 65,00
Veel liefs,
Diana
Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

6 Comment

 1. Marijke says: Reply

  Ik heb deze nog in mijn 'to test' mandje staan.. Ben benieuwd!

 2. Oh dat klinkt goed ! Vroeg begonnen is half gewonnen he :d !

 3. Ik heb het proefje gebruikt en vond dat wel fijn! Mooie verpakkingen ook 🙂

 4. mee says: Reply

  Ik heb een proefje gebruikt, fijn maar de prijs is me te echt te hoog om het verder te kopen. Ik hou het bij een goedkoper merk.

 5. Ik ben wel fan van Biotherm. Deze lijn ken ik nog niet, maar ik ben tot nu toe altijd al heel tevreden geweest van hun producten.

 6. beautiesatwork says: Reply

  prachtige verpakking in dat blauw 🙂

Leave a Reply