Bioderma Micelle Solution – Sensibio H2O

Bioderma Sensibio H20 – het product waarvoor vele mensen naar Parijs trekken om kratten in te slaan. Zo’n product moét natuurlijk getest worden hier bij APBL! Ik kreeg de wereldberoemde Bioderma Sensibio H2O Solution Micellaire binnen om uit te proberen, en mijn verwachtingen waren hoog gespannen.

Wat is er nu zo speciaal aan dit product?

De Bioderma Sensibio H2O is een micellaire lotion die perfect is voor de gevoelige huid. Het verwijdert alle make up zonder moeite, en irriteert de huid niet.

Een micellaire lotion bestaat – natuurlijk – uit micellen. Dit zijn moleculen met een hydrofiele kop en een hydrofobe staart. Als een micel zich in het water bevindt met andere stoffen met een concentratie hoger dan de kritische micelconcentratie, dan zullen de micellen zich in een soort bol rangschikken waarbij de hydrofiele koppen naar buiten gericht zijn. In die bol kunnen andere stoffen zitten, die als het ware ingecapsuleerd worden.

Heel erg wetenschappelijk allemaal (wie had gedacht dat mijn biomedische achtergrond ooit van pas zou komen?), maar eigenlijk ruimen die micellen gewoon al het vuil en vet op je huid op door ze in te capsuleren. Deze wrijf je dan weg of spoel je af, en je huid is schoon.

Ik gebruik al een tijdje micellaire waters (Nuxe, La Roche Posay). Ik vind deze veel beter voor mijn huid, aangezien deze snel rood en geïrriteerd geraakt. Die micellaire reinigers zijn vaak veel zachter, en dus perfect voor de gevoeligere huid.

Nu, ik heb zelf al veel gehoord over Bioderma. Youtube MUA’s zweren hierbij! Volgens mij hadden de Chapman-zusjes van Pixiwoo ooit in een filmpje gezegd dat ze het graag gebruiken bij hun tutorials, wanneer ze hun make up afdoen en daarna meteen terug moeten aanbrengen. Deze lotion irriteert de huid dus niet, maakt het ook niet rood,… Klinkt goed!

De lotion zelf is geurloos – het is praktisch water! Ik doordrenk een watje en wrijf het over mijn gezicht, en de make up komt er moeiteloos vanaf. Echt! Ook waterproof eyeliner en langhoudende producten komen er meteen af.

De lotion doet echt wat het belooft. Het irriteert mijn huid dus echt niet! Meestal is deze een beetje rood na het reinigen, maar nu dus niet. Mijn velletje voelt ook zacht en gehydrateerd aan na het gebruik.

Zelf speel ik ook graag met make up. Dus dan breng ik foundation aan, en als ik niet tevreden ben met het effect (te vlekkerig, streperig effect, velletjes) doe ik het er terug af en breng ik het opnieuw aan. De Bioderma zorgt echt wel voor een snelle reiniging en weinig tot geen irritatie. Handig als ik naar weg moet en mijn make up wilt maar niet goed zitten! Dan kan ik het er terug snel afhalen en opnieuw aanbrengen, zonder dat ik me zorgen moet maken over roodheid die er nog eens bij komt.

Ik moet toegeven dat ik wel sceptisch was over dit product. Maar nu ik het zelf getest en geprobeerd heb, moet ik mij aansluiten bij de Bioderma-sekte! Het is echt een fijn product, eentje die ik mezelf nog vaak zie gebruiken.

De reden waarom veel mensen naar Frankrijk trekken om dit product in te slaan, is natuurlijk de prijs. Bij ons kost deze fles van 250 ml zo’n €16,50. Bij onze buren kan je hem namelijk stukken goedkoper verkrijgen!
Nu, het is écht wel een fijn product dus ik raad hem zeker aan. Je kan hem bij de apotheek verkrijgen, of online. Maar mocht je toevallig in Frankrijk zijn: koop maar meteen een fles of twee!

Ook nog heel leuk nieuws: Bioderma heeft nu ook twee andere varianten op de markt gebracht: eentje voor de gedehydrateerde huid (Hydrabio H20) en eentje voor de vette huid (Sebium H20). Hetzelfde product met dezelfde werking, maar dan aangepast voor jouw huidtype – can it get any better?

Bioderma Sensibio H20 – €16,50 / 250 ml
Bioderma Hydrabio H2O – €13,40 / 250 ml
Bioderma Sebium H20 – €16,50 / 250 ml

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

11 Comment

 1. Karolien says: Reply

  Ik gebruik hem ook en vind hem super! 🙂

 2. marijke04 says: Reply

  Ik vind hem fantastisch en kan echt niet meer zonder!! 🙂

 3. BellaChique says: Reply

  Wow Diana, je had hem nog nooit geprobeerd? Hij blijft echt wel mijn favoriet, vooral omdat hij zo goed werkt en geurloos is ^^.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Nee, ongelofelijk he?! Ik had er van gehoord, maar was hem ook nog nooit tegengekomen in de apotheek.

 4. Sofie says: Reply

  Ik MOET deze binnenkort ook eens proberen 😀

  1. DianaAPBL says: Reply

   Zeker eens doen, hij is echt fantastisch 😉

 5. Ik heb er alleen nog maar positieve dingen over gehoord!

 6. beautiesatwork says: Reply

  ik heb hem nog nooit gebruikt 🙂

 7. Ik gebruik het ook en vind hem heel erg fijn

 8. Ik ben waarschijnlijk de enige die geen grote fan is 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Waarom, als ik mag vragen? 🙂

Leave a Reply