Batiste Droogshampoo – Original, Dark Brunette, Blush

Hoewel ik heel mijn leven te horen heb gekregen dat ik ‘prachtig, stijl’ haar heb, ben ik zelf niet tevreden. Het gras is immers àltijd groener aan de overkant. Ik ben namelijk niet tevreden met mijn plat, stijl haar dat trouwens veel te snel vettig wordt. Voor het eerste probleem heb ik nog geen oplossing, maar tegen vet haar heb ik wel de perfecte remedie gevonden: droogshampoo.

Ik gebruik droogshampoo erg vaak en heb ook verscheidene merken uitgeprobeerd: van high end kappersmerken zoals Redken en Kérastase tot drogisterijmerken zoals Garnier.

Onlangs mocht ik het gamma van Batiste Droogshampoo eens uitproberen. Ik heb de ‘Blush’ variant ook thuis staan en ik was er zeer tevreden over, dus ik was erg benieuwd naar de ‘Original’ en vooral naar de ‘Dark & Brunette’ variant. Lees snel verder!

Batiste is het #1 shampoomerk in de UK en is al een hele tijd verkrijgbaar in België en Nederland. Batiste heeft een gamma droogshampoo dat voor elk haartype geschikt is. Ze hebben bovendien ook twee varianten voor donker haar en ook droogshampoos met een lekker geurtje. Voor ieder wat wils, dus!

Van de Orginal versie heb ik een grote fles (200 ml) en een kleine versie (50 ml). Deze laatste is erg handig voor on the go, om even in de toiletten je haren op te frissen.

De Original droogshampoo heeft een neutrale geur en doet gewoon wat een goede droogshampoo moet doen. Het werkt meteen (je moet het niet even laten ‘inwerken’, wat ik bij sommige andere droogshampoos al heb moeten doen) en maakt je haar superschoon. Alsof je je haren net hebt gewassen en hebt geföhnd! Bovendien krijgt je haar lekker veel volume.

Het enige nadeel is dat mijn haar een beetje raar begint te ruiken doorheen de dag. Ik kan het niet goed beschrijven, maar het ruikt echt vreemd. Op zich geen drama want als ik droogshampoo gebruik, was ik mijn haren dezelfde avond toch. Maar de geur geeft me toch een onfris gevoel (terwijl het er absoluut schoon uitziet), dus dit is een klein minpuntje.

De Blush droogshampoo heeft dit probleem dan weer niet. Deze ruikt namelijk lekker fris en bloemig, en heeft hetzelfde effect als de Original versie. Hier ben ik dus erg tevreden over!

En dan mijn favoriet, de Dark & Brunette versie. Ik heb zwart haar en droogshampoo laat altijd een witte waas achter. Alsof ik grijs haar heb en 40 jaar ouder lijk!

Deze Dark & Brunette versie is een droogshampoo met een kleurtje. Zo heb je niet die vervelende witte waas op je haren achteraf. Nu, ik heb echt zwart haar dus zelfs bij deze variant zie je nog wat restjes zitten. Maar het valt stukken beter mee dan met een ‘gewone’ droogshampoo! Dus voor mij: two thumbs up.

Mijn zusje probeerde deze ook uit en volgens haar zat dat bruin poeder overal: op haar kleren, op haar voorhoofd,… Ik heb dit ook al een paar keer gelezen maar gelukkig heb ik daar zelf geen last van gehad.

Ik gebruik droogshampoo trouwens zo:

– eerst een laagje droogshampoo aanbrengen over het haaroppervlak (zoals haarlak)
– dan stukjes haar ‘optillen’ zodat de onderkant ook een laagje droogshampoo krijgt
– even laten inwerken (ook al hoeft dit niet)
– de restjes uit mijn haren wrijven met een handdoek en even naborstelen

Als je visuals nodig hebt: Annabeth van The Styling Dutchman toont stap voor stap hoe je droogshampoo als een pro moet gebruiken!

Ik ben echt fan van Batiste! Het werkt supergoed, snel en laat mijn haar eruit zien alsof ik net onder de handen ben genomen door de kapper. En als dat nog niet genoeg is: die schattige, kleurrijke verpakkingen moet je toch hebben! Enkel de rare geur die ik doorheen de dag krijg, is een klein minpuntje.

Allez Batiste, nu nog een droogshampoo voor heel donker haar met citrusgeur uitbrengen en ik ben helemaal om!

Je kan Batiste in de drogisterij verkrijgen (o.a. Kruidvat en Di).

– Original, Blush (200 ml) – €4,59
– XXL Volume, Dark & Brunette (200 ml) – €5,59
– Original (50 ml) – €1,99

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. Mme_Sophistique says: Reply

  ik heb nog nooit iets van batiste geprobeerd van de droogshampoos.. shame on me 😀

 2. Marijke says: Reply

  De Original is echt mijn favoriet! Werkt zo goed!!

 3. Naar die brunette versie ben ik erg benieuwd! Ik ga eens kijken of ik hem hier kan vinden. Die witte waas is voor mij echt de number one turn off bij droogshampoo.

 4. Sofie says: Reply

  Ik ben fan van de XXL Volume variant. Als is Blush natuurlijk ook wel een fijne versie 🙂

 5. chitchatontherocks says: Reply

  Ik heb deze nog niet uitgetest, maar ben wél grote fan van de droogshampoos van Tigi en Kloriane. Leuke review, ben vooral benieuwd naar die voor donker haar!

 6. chucky1012 says: Reply

  De blush droogshampoo zou ik zeker kunnen gebruiken….
  Jammer dat de anderen erg tegen vallen.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ze vallen niet tegen hoor! 😉

 7. Redhotjillypeppers says: Reply

  Voor noodgevallen vind ik dit echt de beste droogshampoo. Fijn ook dat ze een versie hebben voor donker haar.

 8. missbeautyetc says: Reply

  Ik ben vooral fan van de Original versie, ik heb altijd een fles staan. Al was ik liever gewoon mijn haar, ik gebruik het enkel als het echt niet anders kan!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik normaal ook, maar soms sta ik op met zo'n vettige kop dat ik niet anders kan, haha. Ik was dan wel die avond mijn haren goed want ik hààt producten in mijn haar!

Leave a Reply