BaByliss Curl Secret review

Ik heb van nature stijl haar maar ik zou een moord plegen voor krullen/golven. Het gras is altijd groener aan de overkant, niet waar? Nu ben ik vaak gewoon te lui om aan de slag te gaan met een krultang/stijltang. Een krultang houdt mijn krullen niet, en met een stijltang lukt de rechterkant van mijn hoofd nooit zo goed als de linkerkant.

Nu heb ik dankzij BaByliss het perfecte toestel gevonden om de perfecte krullen mee te maken. Het is gemakkelijk, snel en het resultaat is àltijd mooi. Ontmoet de Curl Secret!

BaByliss Curl Secret C1000E

I have straight hair but I’ve always dreamed of having waves or curls. I usually use a flat iron to create waves but the hair on the right side of my face never looks as good as the left side. But now, thanks to BaByliss, I got the perfect tool to create gorgeous and effortless waves.

Ik moet toegeven dat ik een beetje schrik had door de horrorverhalen die ik erover had gelezen: haar dat vast blijft zitten waardoor je het moet afknippen, of haar dat vast zit en dan verbrandt. Nu kan ik daar heel kort over zijn: ik heb dit probleem niet gehad. Een paar keer is mijn haar verkeerd ‘opgezogen’ maar dat kwam omdat ik mijn haar niet goed had gekamd, maar ik heb het er altijd gemakkelijk kunnen uithalen.

I had to admit I was a bit reluctant when I first got this device. I’ve read a few stories about people having to cut off their hair after it got stuck in the device. Luckily, that didn’t happen to me at all. There were a few times when my hair got stuck but that was because I didn’t comb the strand of hair first. Also, it was very easy to untangle.

BaByliss Curl Secret C1000E

De Curl Secret is super gemakkelijk in gebruik. Je hebt twee schakelaars aan de zijkant van het toestel: eentje om het aan en uit te zetten en eentje om de bepalen hoe lang je haarlok in het apparaat blijft.

Er is wel één ding waar je goed voor moet opletten: de cilinderkant moet àltijd naar je hoofd gericht zijn. Dus de kant die je op bovenstaande foto ziet, moet je altijd naar je hoofd richten. Nog enkele tips: kam je haren grondig op voorhand, pak nooit een lok breder dan 3cm en trek het toestel niet uit je haar (eerst openen en dan de lok er uit halen).

The Curl Secret is actually very easy to use. The only thing you really have to remember is that you should aim the side with the cilinder towards your head. A few other things to keep in mind: comb your hair first, don’t grab strand wider than an inch and don’t pull the Curl Secret out of your hair (you have to open it first and let the curl fall out).

BaByliss Curl Secret C1000E

Om het duidelijk te maken, heb ik enkele gifs in elkaar geflanst om de werking van de Curl Secret te tonen. Dit is alvast de kant die je altijd naar je hoofd moet richten.

I made a few gifs to show you how the Curl Secret works. So here you see the side of the device that you have to aim towards your head.

Vervolgens pak je een lok en plaats je het in het apparaat. Je klemt de tang dicht en je haar wordt er in gezogen! Een beetje eng om te zien maar tegelijkertijd ook erg spannend. Net magie, niet waar?

Next, you take a strand of hair (not too wide!) and you place it in the middle of the Curl Secret. You then close it and watch your hair disappear.

Hier is het een beetje misgelopen. Dit komt omdat ik de tang op mijn haar had geplaatst en vervolgens naar boven schoof (niét doen dus!). Het goede aan dit toestel is dat het direct piept wanneer je haar niet fatsoenlijk wordt opgezogen.

This is where it went a bit wrong. I placed the strand in the device and then I slid it upwards, causing the hair to bunch up a bit. The great thing about the Curl Secret is that it beeps immediately when there’s something wrong.

Na een paar piepjes (het aantal hangt af van hoe je het toestel hebt ingesteld) open je de tang en laat je de krul eruit vallen. Niet trekken of iets dergelijks!

After a few beeps, you can open the Curl Secret and let the curl fall out. Be careful not to pull the device.

Het resultaat ziet er misschien niet zo perfect uit, maar je moet de krul eerst laten rusten en dan met je vingers losmaken of uitkammen. Uiteindelijk heb je prachtige krullen of golven, afhankelijk van hoe je het apparaat hebt ingesteld.

The result might not look very impressive but that’s because you have to let the curl rest a bit before running your fingers through your hair or combing it through.

Ik ben dus enorm tevreden met de Curl Secret en vind dat het de investering meer dan waard is. Het duurt misschien iets langer dan met een krul -of stijltang, maar de krullen zijn élke keer perfect. Zoals ik al zei, gebruik ik een stijltang om krullen mee te maken, maar de krullen rechts zien er altijd slechter uit dan die aan de linkerkant. Waarschijnlijk komt dit door de hoek waarin ik de tang hou. Nu, met de Curl Secret heb ik dit probleem totaal niet. Alle krullen zien er perfect uit!

De Curl Secret is geen musthave. Als je handig bent met een krul -of stijltang, dan kan je deze best overslaan. Maar als je twee linkerhanden hebt zoals mij, dan is de BaByliss Curl Secret onmisbaar!

I’m very happy with my Curl Secret and I think it’s worth every penny. It takes a bit longer than when you use a regular curling or flat iron, but the curls come out perfect every time. I wouldn’t call it a musthave, but if you’re not able to create even curls on both sides of your face, you definitely need to check this out.

P.S. Ik heb zelf dik haar tot aan mijn schouders dus voor mij werkte het erg goed. Mijn zusje heeft erg lang en dik haar en ik zou dan de Curl Secret niet aanraden. Je moet dan erg dunne lokken nemen, anders kan het apparaat al het haar niet ‘opzuigen’. Als je dat voor al je haar moet doen, dan ben je natuurlijk uren bezig eer je al je haar hebt gekruld. Dus het ideale haartype voor de Curl Secret: gewoon tot dik haar dat niet té lang is.

BaByliss Curl Secret C1000E – €129,90

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

 1. Ben hier ZEER benieuwd naar en het kriebelt om 't te proberen.

 2. Jana says: Reply

  Ik had ook altijd schrik na al die horrorverhalen, maar na jou review ben ik terug benieuwd geworden naar dit apparaat 😀 x

 3. imke says: Reply

  Oh h ik was naar beneden aan het scrollen voor een final result. En inderdaad ik hou het ook maar gewoon op een normale krultang groetjes xx

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik had toen geen zin om al mijn haren te krullen maar ik zal eens een foto op Instagram zetten! x

Leave a Reply