A. Vogel Pollinosan neusspray x oogdruppels

Mensen met hooikoorts kunnen voorlopig even opgelucht adem halen – letterlijk! Het slechte weer zorgt er voor dat hooikoortspatiënten even minder last zullen hebben van tranende ogen, een lopende neus en gehoest. Maar voor je het weet zijn die symptomen terug en is iedereen weer wanhopig op zoek naar een magisch middeltje.

Ik heb twee productjes van A. Vogel gekregen die ik heb laten testen door iemand die elk jaar van maart tot oktober rond loopt met erge hooikoorts: mijn zusje. Vandaag haar verdict!

Laten we eerst een kijkje nemen naar de Pollinosan oogdruppels. Deze geven snelle verkoeling en verzachting bij rode, branderige en jeukende ogen doordat ze een soepele traanfilm over het oog vormen zodat er geen nieuwe pollen kunnen binnendringen. De druppels mogen langdurig en intensief gebruikt worden, en zijn ook helemaal veilig voor mensen met contactlenzen.

Één van de ergste irritaties van mijn zusje zijn jeukende, pijnlijke ogen. Tijdens dagen met veel pollen in de lucht kan ze niet eens naar buiten. Deze oogdruppels waren dus een geschenk uit de hemel!

Het eerste wat mijn zusje zei nadat ze de oogdruppels een paar keer had gebruikt, was dat het inderdaad heel verkoelend en verzachtend zijn. Ze gebruikt normaal druppels van de dokter, en die prikken blijkbaar erg.
De druppels werken ook meteen: van het moment dat je ze gebruikt, voel je de verlichting al. Helaas is de hooikoorts van mijn zusje echt heel erg, dus de werking verdween alweer snel.

Ik heb ondertussen de druppels ook zelf gebruikt omdat ik soms ook last heb van jeukende ogen, en het is inderdaad zoals ze zegt. De druppels zijn erg verkoelend en helpen tegen de jeuk. Mijn hooikoorts is niet zo ernstig als dat van mijn zusje, en voor mij werkten deze druppels erg goed.

Wat ik er wel bij moet zeggen is dat ik de verpakking ietwat onhandig vind. Je moet namelijk onderaan het flesje duwen en dan komt het product er langs de bovenkant uit. Een beetje gevaarlijk, want ik heb een paar keer mijn oog bijna uitgestoken omdat ik te hard duwde op het flesje!

De Pollinosan neusspray spoelt de pollen uit je neus en ondersteunt de luchtwegen. Het bevat zeven heilzame planten met ieder een specifieke invloed op de luchtwegen.

Ook deze keer was mijn zusje het proefkonijn. Ze heeft door de hooikoorts veel last van een verstopte neus, en zei dat deze spray echt wel hielp. Na een paar keer gebruiken had ze geen last meer van een verstopte neus en voelde ze zich gewoonweg beter.

Al bij al was mijn zusje best tevreden over deze producten. Helaas hielpen ze niet erg lang, maar keep in mind dat mijn zusje echt héél veel last heeft van hooikoorts. Ze neemt zware medicatie en sommige dagen kan ze niet eens naar buiten gaan. Ikzelf heb dan weer gematigde hooikoorts en voor mij hielpen de oogdruppels erg goed.

Bottom line: als je héle zware hooikoorts hebt ga je weinig hebben aan deze producten. Je kan dan beter naar de dokter gaan voor sterke medicatie. Maar als je af en toe last hebt zijn deze producten zeker geschikt. De oogdruppels zijn vooral een favoriet van me, want ze werken direct en je ogen voelen meteen beter aan. Ik kan persoonlijk niks zeggen over de neusspray, maar als ik mijn zusje mag geloven is het zeker een aanrader tegen een lopende en verstopte neus.

A. Vogel Pollinosan neusspray – €6,99 / 20 ml
A. Vogel Pollinosan hooikoorts oogdruppels – €9,95 / 10 ml

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Christa Vande Weghe says: Reply

  inderdaad de oogdruppels zijn zeer goed,maar een zeer onhandige verpakking
  heb reeds een oogdruppel applicator gekregen dat gaat langs geen kanten
  wat ik doe is nu enkele druppels op bordje doen en met druppel teller opzuigen en zo in het oog.
  wel jammer dat ik nu veel produkt verlies. groeten

 2. Interessant! Die spray lijkt me goed voor mijn vriend. Zijn neus is echt weken aan een stuk verstopt.

 3. mostlysunnybunny says: Reply

  Hey Diana, thanks for the post! I've tried stuff from this brand and love it, but I haven't looked at the nose and eye drops! I don't suffer from hay fever but I am allergic to animals (found out about it too late! I had been a cat owner for 5 years at that point), so I have to take anti-histamine every day. Even then, sometimes my eyes could still get irritated. I should take a look at the eye drops!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Aw, I didn't know you were allergic to animals! You should definitely try these eye drops. I don't know if they'll work for you, but it's worth a shot.

 4. Marijke says: Reply

  Moet ik ook maar is proberen, klinkt goed!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Oei, ook zoveel last? Dan zeker eens proberen ja, vooral de oogdruppels zijn erg fijn!

 5. Redhotjillypeppers says: Reply

  De oogdruppels heb ik al eens geprobeerd en die zijn inderdaad wel fijn!

 6. beautiesatwork says: Reply

  gelukkig heeft je oog het overleefd xD

  1. DianaAPBL says: Reply

   Stel je voor, dan moest ik rondlopen met een ooglapje :')

Leave a Reply